ESC 2018 Schlagerpinglan: Eurovision Song Contest 2018 har avgjorts och för att inte drabbas av någon “efter-ESC-depression” så kan man i stället välja att tolka de olika resultatsifforna på olika sätt. Här nedan ser ni de bidrag som tittarna, av olika anledningar, gav betydligt högre poäng än juryn:


Under The Ladder“, MELOVIN – Ukraina

De bidrag tittarna rankade högre än juryn:

Land, bidrag Juryns
placering
Tittarnas
placering
Skillnad Slutlig
placering
Ukraina Ukraina Under The Ladder“,
MELOVIN
26:a 7:a 19 platser 17:e
Danmark Danmark Higher Ground“,
Rasmussen
20:e 5:a 15 platser 9:a
Italien Italien Non Mi Avete Fatto
Niente
“, Ermal e Fabrizio
17:e 3:a 14 platser 5:a
Tjeckien Tjeckien Lie to me“,
Mikolas Josef
15:e 4:a 11 platser 6:a
Serbien Serbien Nova deca“,
Sanja Ilić & Balkanika
21:a 12:a 9 platser 19:e
Ungern Ungern Viszlát nyár“,
AWS
22:a 15:e 7 platser 21:a
Norge Norge That’s How You Write
A Song
“, Alexander Rybak
16:e 11:e 5 platser 15:e
Storbritannien Storbritannien Storm“,
SuRie
23:e 25:e 3 platser 24:e
Cypern Cypern Fuego“,
Eleni Foureira
5:a 2:a 3 platser 2:a
Moldavien Moldavien My Lucky Day“,
DoReDoS
10:a 8:a 2 platser 10:a
Israel Israel TOY“,
Netta
3:a 1:a 2 platser 1:a
Finland Finland Monsters“,
Saara Aalto
24:e 22:e 2 platser 25:a
Litauen Litauen When We’re Old“,
Ieva Zasimauskaitė
11:a 10:a 1 plats 12:a
(Sammanställning av schlagerpinglan.se – Fakta från eurovision.tv)


Schlagerpinglan: Tittarna har ju egentligen ingen annan uppgift än att rösta efter sitt hjärta och heja fram sin favorit / sina favoriter, vilket kan bero på favoritlåt, favoritartist, favoritland, favoritshow eller vad det nu är som får dem att gilla ett bidrag. Här finns inga rätt eller fel utan tittarna röstar som de vill och juryn balanserar upp med en (vad som är tänkt att vara) mer “nykter” syn på bidragen.

Vad gäller de bidrag som tittarna gav betydligt mer poäng än juryn så hittar jag sex av mina topp-tio-favoriter: Cypern, Ukraina, Danmark, Moldavien, Tjeckien och Ungern så trots att jag är för en fungerande jury så vill jag absolut inte ta bort tittarnas rösträtt, det är ju trots allt vi som engagerar oss i tävlingen. 😀

Se även:
De bidrag som var populärare hos juryn än tittarna
Eurovision 2018: Jury- och tittarröster i finalen
Resultatet: Eurovision Song Contest 2018 Finalen
Resultatet: Eurovision Song Contest 2018 Semifinalerna
Så här röstade Sverige i Eurovision-finalen 2018

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2018: De bidrag som var populärare hos tittarna än juryn”

 1. Adri

  Wow, i år var jag betydligt mer på tittarnas sida 🙂 Med det sagt är jag fortfarande pro-jury för det behövs en mer kompenserande faktor som väger upp bl.a grannröstningen, som dock minskat på sistone 🙂

  Men av de tretton fall listade ovan är jag närmare tittarnas placering än juryns placering 🙂 Endast våra nordiska grannar i Norge, Finland och Danmark var jag mer på juryns sida 🙂

  Så… bra röstat, tittare 🙂

 2. Andreas

  Adri dock så röstar ju juryn nästan mer partiskt och framförallt politiskt då det kommer till Eurovision än tittarna gör. Bara titta på Ukraina i år är ingen överraskning att dom fick så dåligt med tanke på fjolåret.

  För att inte säga dom alla jurygrupper som placerade Lazarov/Gagarina sist i sina omröstningar. Menar man kan tycka mer eller mindre om låtar men Rysslands två låtar 2015 och 2016 var värd betydligt mer än att hamna i botten av sisådär en 20 jurygrupper.

  För att inte säga Bulgariens jurygrupp ifjol som helt ignorerade övriga favoriter. Och många grannländer ger fortfarande tolvor till sina grannar även om dom egentligen inte skulle förtjäna det.

  Jag är inte för jurygrupper om dom inte kan visa att dom är opartisk och röstar på musik och inget annat, om grupperna tydligt skulle visa att dom kan vara opartiskt så visst men i dagsläget tycker jag att dom sista åren vart att juryn är värre än tittarna.

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Även jag hade tydligen en mer “tittar-orienterad smak” i år, trots att även jag är för en 50%-ig jurymakt. Kan man bara få juryrösterna att bli mer rättvisa så tror jag att det kan bli riktigt bra till sist. 😀

  @Andreas, Jag tackar för din kommentar då jag inte kunde sammanfattat det bättre själv. Jag är själv för 50% jury-röster men då krävs det att de gör sitt jobb, och det tycker jag inte att de gjort de senaste åren. Trevligt att se att det inte bara är jag som reagerat på vissa specifika fall (finns tyvärr många fler men dessa var några av de som irriterat mig själv mest). 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se