ESC2019 2019-säsongen befinner sig än så länge i startgroparna men en del Eurovision-relaterade nyheter finns det trots allt att rapportera om. Här nedan ser ni den officiella ESC-sidans sammanställning av juni månads nyheter i videoform:

Eurovision-nyheter (på engelska): Juni 2018


Eurovision This Month: June 2018” (1:35 – Jun 26, 2018)

Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de nyheter som togs upp i videoklippet ovan, så att den som vill enkelt hittar kompletterande info:

Månadens Eurovision-nyheter:
ESC2019 ESC 2019: “Eurovision 2019: Datum och värdstad i september
Se youngmusicians.tv: “These are the 18 participants of Eurovision Young Musicians 2018
Se eurovision.tv: “The Official Eurovision Song Contest DVD 2018

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision-nyheter i videoform: Juni 2018”

 1. Adri

  Long time no see, denna fina blogg 🙂 Ser att det är semestertider för folk här (vilket ni förtjänar såklart), så jag vet inte om jag skriver till någon eller om det bara är jag som är här men jag skriver ändå 🙂

  Jag ser rapporteringar om att Kazakstan ska debutera i Junior ESC. Jag avskyr JESC då det skaver när barn ”leker” vuxna, så det är inte det intressanta i sig.

  Men vad jag vet så är det samma krav på länder i ESC som i JESC. Så, då kanske detta även innebär att vi ser Kazakstan i riktiga ESC 2019?

  Det hade varit roligt att se en ny debutant för första gången sen 2015 🙂

 2. Lukas

  @Adri, hej där! Angående det du läste om Kazakstans närvaro i JESC kontra ESC så hoppas jag givetvis också att de kan vara med i “moder”-programmet också, men däremot så vittnar det hela snarare mer till att EBU lättat på en hel del gränser i deras mindre program, då även Wales gör debut i JESC också. Däremot, med regelverken som råder i ESC just nu är det uteslutet att Wales skulle kunna debutera, så jag vet inte riktigt vad det innebär.

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, När vi för en gångs skull hade en rejäl sommar så passade även jag på att ta en liten extra semester (låter bättre än att här varit alldeles för varmt för att jag ska orka sitta vid datorn). 🙂

  Värmen hänger i sig men tydligen så är min ESC-abstinens alltför stor så jag börjar så smått att ta igen allt jag missat under ledigheten. Jag blandar nytt och gammalt men Kazakstan-frågan, som du nämner, är så pass intressant att den kommer med redan idag. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se