Liechtenstein TV-bolaget 1 FL TV (som började sända, på tyska, den 15:e augusti 2008) har meddelat att Liechtenstein inte kommer att debutera i Eurovision Song Contest när den 2019 avgörs i Israel.

Trots att TV-bolaget tidigare avslöjat planer på att ansöka om att bli EBU-medlem så har inget hänt, vilket kan förklaras med att den som kämpat mest för landets ESC-deltagande, Peter Kolbel, avlidit och därmed försenat landets ESC-inträde med åtminstone två år. TV-bolaget uppger dock att de kommer att fortsätta arbeta för Kolbels planer och projekt.

För att EBU-medlemskapet ska bli verklighet så krävs det dock att de får stöd från landets ledning samt lyckas finansiera det (och senare även ESC-deltagandet), och det är väl där de största hindren för en ESC-debut ligger just nu. (Källor: esctoday.com och escxtra.com)

Schlagerpinglan: Det krävs nog en speciell eldsjäl som kämpar för landets ESC-debut för att den ska besannas och utan Peter Kölbel så känns det väl tyvärr som att lite av hoppet falnade. Man vet dock aldrig, kanske tar någon med ännu starkare ESC-drömmar vid så att debuten äntligen kan bli verklighet? Jag fortsätter i alla fall att hoppas på en snar debut. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se