TysklandTV-bolaget NDR har tidigare avslöjat hur de kommer att gå tillväga för att utse Tysklands bidrag i Eurovision Song Contest 2019, se mer info här, och nu kommer rapporter om att det arbetet är i full gång:

Så här väljer Tyskland ut sina 8-10 artister till den nationella finalen 2019:

Lite över 1000 artister anmälde sitt intresse när NDR sökte efter deltagare till Tysklands nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2019 i Israel.
Produktionsteamet tittade lite närmare på 965 artister och sållade ut de 198 bästa.
Eurovision-juryn, bestående av 100 tyska ESC-fans, möttes i Köln i dagarna för att bedömma dessa 198 artister. De kommer att fortsätta att träffas vid sju andra tillfällen i fyra olika tyska städer och målet är att de ska få fram en lista på de 50 bästa kandidaterna.
Den internationella juryn, bestående av 20 experter från 20 olika länder, får till slut uppdraget att välja ut vilka 20 artister, av Eurovsion-juryns 50 alternativ, som blir inbjudna till ett musikläger i Köln.
8-10 artister går vidare till ett låtskrivarläger i november för att senare bli matchade med antingen en av de, så här långt över 150, låtar som skickats in eller en av de nyskrivna.
TV-bolaget siktar på att ha det slutliga final-startfältet, komplett med artister och deras bidrag, bekräftat i december.
(Källa: wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Inte helt oväntat, efter Tysklands imponerande 4:e-plats i ESC 2018 med “You Let Me Walk Alone“, så verkar det finnas ett stort intresse för 2019-uttagningen. Roligt att se att det inledande arbetet kommit igång och förhoppningsvis så leder det till ett riktigt starkt final-startfält. 🙂

Mer om Tysklands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Tyskland i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se