ESC2019EBU har i dagarna mött värdlands-TV-bolaget KAN/IPBC i Israel för att besöka de olika värdstadsalternativen innan det officiella besluten angående värdstaden och arenan för Eurovision Song Contest 2019 ska tas.

Här nedan ser ni en intervju med EBU:s Jon Ola Sand, som mött representanter för de tre kandidatstäderna Jerusalem, Tel Aviv och Eilat samt även inspekterat “the Pais Arena” i Jerusalem och “the Convention Center” i Tel Aviv. Det tredje alternativet besöktes ej men företrädare för staden presenterade en ambitiös plan för en unik konstruktion i Eliats hamn, vilket senare visade sig inte uppfylla alla de högt ställda kraven.

Intervju med Jon Ola Sand om bl.a. ESC 2019-värdskaps-frågan:

Det finns ingen chans att Eurovision kommer att hållas utan arbete på lördagar
(av Israeli Public Broadcasting Corporation – 4:06 – Aug 30, 2018)

De tre värdstads-/arena-alternativen för ESC 2019:

Jerusalem Pais Arena
Tel Aviv Convention Center
Eilat Eilats hamn

För att bli aktuell som ESC-värd så gäller det att man kan tillgodose alla behoven vad gäller logistiken då en stor mängd människor kommer att vilja resa till värdstaden. Närheten till en internationell flygplats är därför ett stort plus, liksom tusentals hotellrum i varierade priskategorier. Dessutom så behövs en arena som kan ta emot över 10 000 åskådare och hundratals delegater samt anläggningar för den samlade pressen som uppskattningsvis kommer att bestå av ungefär 1 500 journalister från hela världen.

Eliat uppges vara ute ur tävlingen så står det numera mellan Jerusalem och Tel Aviv. Enligt TV-bolaget så kommer beslutet och avslöjandet angående ESC 2019-värdstaden att ske nästa vecka. (Källor: eurovision.tv, eurovision.tv och escxtra.com)

Schlagerpinglan: Personligen så håller jag tummarna för att Tel Aviv får äran att agera värd för ESC 2019 men då jag inte gjort några större efterforskningar vad gäller de båda städernas lämplighet som ESC-värd så litar jag på att EBU tar det rätta beslutet, vilket det än nu må vara. 🙂 Jag återkommer i frågan när vi vet mer. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se