SchweizItaliensk-schweiziska RSI, som tillsammans med SRF, RTS och RTR håller i det internval som ska utse Schweiz representant i Eurovision Song Contest 2019, har startat en online-undersökning där allmänheten bjuds in att lyssna och rösta på de 13 bidrag som tävlar i RSI:s del av internvalet.

Större delen av internvalet kommer att ske bakom stängda dörrar och slutar med att en publikpanel och en internationell expert-jury röstar fram vinnaren. Innan dess ska ett antal bidrag väljas ut och RSI har valt att rådfråga allmänheten i jakten på sitt/sina (upp till tre) wildcard(s). De som är intresserade kan gå in på RSI:s webbsida och lyssna / rösta på de olika kandidaterna, se startfältet längre ner, mellan den 10:e och 28:e september.

En av artisterna som har ett bidrag med bland de 13 kandidaterna:

Hunter of stars“, Sebalter (13:e för Schweiz i ESC 2014)

RSI:s 13 internvals-kandidater (lyssna /rösta 10/9-28/9 hos rsi.ch):

Mama“, Davide Buzzi
Amore infernale“, Dianaerika Lettieri
Lift My Soul Up“, Iris Moné (“The Voice of Switzerland”-finalist)
Torno a casa“, Iris Moné (“The Voice of Switzerland”-finalist)
Mama (I Walk Alone)“, Julie Meletta
Sorry“, Karin Cerini
One More Time“, Matteo Rossi (5:a i Schweiz NF 2016 med “Because Of You)
Dove finisce il giorno“, Max Deste
Until you will be mine“, NickAntic
Playground“, Scilla Hess (10:a i Schweiz NF 2011 med “Barbie Doll)
Silence Breakers“, Scilla Hess (10:a i Schweiz NF 2011 med “Barbie Doll)
We’ll Carry the Light“, Sebalter (13:e i ESC 2014 med “Hunter of stars)
Mi hai detto ama“, Tommaso Giacopini
(Källor: rsi.ch, escxtra.com och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: Detta var ju en lika trevlig som oväntad vänding. 😀 Även om Schweiz bestämt sig för ett internval så bjuds vi alltså på en del bidrag att lyssna på i alla fall och det tackar jag för. 😀

Efter en första genomlyssning av de 13 låtarna så var det främst “Playground” med Scilla Hess och “One More Time” med Matteo Rossi som tilltalade mig. Vi får väl se vad ytterligare lyssningar kan göra. Jag återkommer i frågan med en rangordning av bidragen när vi börjar närma oss deadline för omröstningen. På återseende. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Schweiz 2019: Lyssna på RSI:s 13 wildcard-kandidater”

 1. Micke

  Känns som vi är tillbaka och leker med Schweiz igen Pinglan 🙂 Kul. Har nu lyssnat två gånger på dessa 13 låtar. För mig handlar det så långt om fem bidrag. Övriga har jag räknat bort. Har just nu en favvis men det sparar jag tills jag är helt säker. Här är de fem bidrag jag har kvar av de tretton.

  I BOKSTAVSORDNING:

  “Mama”, Davide Buzzi
  “One More Time”, Matteo Rossi
  “Playground”, Scilla Hess
  “Until you will be mine”, NickAntic
  “We’ll Carry the Light”, Sebalter

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Ja, det var en trevlig överraskning. 🙂 Själv har jag som sagt två bidrag som jag rankar högre än de andra och nu efter att ha lyssnat på dem igen efter en god natts sömn så börjar jag få grepp om även de andra. Kan fortfarande hända mycket så jag väntar med detaljer.

  Klart är i alla fall att det finns två jag inte gillar alls, ett bidrag som kan hamna i botten eller toppen (otroligt irriterande men klart svängigt), tre som jag tror kan växa till sig, fem som är helt OK och sedan de två som jag fortfarande gillar.

 3. Micke

  Jag har bra koll på dessa 13 nu men jag vill inte ranka 1-5 riktigt än. De fem har hela tiden varit högt över de övriga men de sista två lyssningar har ett av de övriga åtta bidragen lyft ifrån de resten och faktiskt börjat utmana de fem på topp men än fattas det en bit dit upp fem den.

  I BOKSTAVSORDNING:

  “Mama”, Davide Buzzi
  “One More Time”, Matteo Rossi
  “Playground”, Scilla Hess
  “Until you will be mine”, NickAntic
  “We’ll Carry the Light”, Sebalter

  6-13

  6. “Lift My Soul Up”, Iris Moné

  7. “Mama (I Walk Alone)”, Julie Meletta
  8. “Torno a casa”, Iris Moné
  9. “Amore infernale”, Dianaerika Lettieri
  10. “Dove finisce il giorno”, Max Deste
  11. “Sorry”, Karin Cerini
  12. “Mi hai detto ama”, Tommaso Giacopini
  13. “Silence Breakers”, Scilla Hess

 4. Adri

  Ok, nu har jag lyssnat in mig lite.

  Fyra helbra 🙂

  1. ”Playground”
  2. ”Mama (I walk alone)”
  3. ”Carry the light”
  4. ”Silence breakers”

  Två helt ok:

  5. ”Amore infernale”
  6. ”One more time”

  Resten hittar jag faktiskt nada i, men i olika utsträckning:

  7. ”Dove finisce il giorno”
  8. ”Mama”
  9. ”Torno a casa”
  10. ”Until you will be mine”
  11. ”Sorry”
  12. ”Lift my soul up”
  13. ”Mi hai detto ama”

 5. Micke

  @Adri. Inte så illa Adri. Min topp 5 är åtminstone på din topp 8 🙂

 6. Micke

  @Adri, hur tusan kollar jag egentligen. En av mina fem är ju först på plats tio för dig. Silly me.

 7. Micke

  Ok då är min topp 5 klar då 🙂 En topp som kunde ha varit helt annorlunda om de städat undan känslan av “att vara kvar på planeringsstadiet” angående främst ett av bidragen.

  TOPP 5

  1. “We’ll Carry the Light”, Sebalter (Bidraget som satte sig direkt. För mig det klart bästa bidraget men samtidigt vet jag vad som oftast händer med bidrag som sätter sig direkt. Men kanske det inte alls händer här. Who knows. Blir på jädrigt gott humör när jag lyssnar på det här och gott humör är ju aldrig fel)

  2. “Playground”, Scilla Hess (Tog tid innan jag tog till mig den här. Kan möjligen ha berott på att jag lyssnade på hennes andra bidrag först och hade den rensandes allt vad musik var i mitt huvud. När jag väl skakat av mig den andra insåg jag att Scilla här tog gruvlig revansch med ett må gott bidrag)

  3. “One More Time”, Matteo Rossi (Visst titeln är visserligen väldigt talande. Vi hör detta “en gång till” för ärligt talat hur många gånger har vi inte hört detta? But who cares? Det svänger och det räcker för mig. Risken är väl att jag tröttnar men det ligger i framtiden)

  Nu till de två bidrag de krävts mer av lyssnaren att ta in då man undrar stundtals om låten är färdig, i synnerhet i det senare fallet.

  4. “Until you will be mine”, NickAntic (Det här tilltalar mig starkt stundtals medan jag vissa stunder undrat varför jag bryr mig. I det stora hela ett bra bidrag men efter knappt 2 minuter känns det som de börjat bli oroliga att inte kunna fylla ut 3 minuter. Jag menar vad tusan är det mellan 1.57-2.17?)

  5. “Mama”, Davide Buzzi (Ja vad i hel……. ska man säga om det här? Tveklöst den låt med störst potential men troligen har låtskrivaren blivit akut sjuk och inte kunnat fullfölja sitt kall. Wow det här hade kunnat bli bra med ett starkare rockstuk över det och om de hade kunnat anlita någon ledig städerska som hade kunnat städa undan de värsta gospelintrången i låten. Tro mig mina vänner det riktigt invaderar tankar i min skalle om vad man kunde ha gjort med det här)

 8. Micke

  SCHWEIZ GENOM ÅREN!

  TOP 5

  1. https://www.youtube.com/watch?v=-OE5Cww_Jx0
  2. https://www.youtube.com/watch?v=0w8BFUob1YI
  3. https://www.youtube.com/watch?v=8yX1dIK9vuc
  4. https://www.youtube.com/watch?v=kjWG0oNpWog
  5. https://www.youtube.com/watch?v=_n_pXW3p74Q

  OUTSTANDING SÄMSTA BIDRAG. SOLKLAR NOLLA!

  SÄMST: https://www.youtube.com/watch?v=eSkQmSug55g

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har ingen färdig topp-fem vad gäller Schweiz 60 bidrag (59 års deltagande, 2 bidrag 1956) så jag vill inte trycka alltför hårt på mina egna favoriter, men vad jag känner just nu så är det endast två av dina topp-fem-bidrag (“The Highest Heights” 2009 och “Unbreakable” 2012) som hade hamnat på min topp-fem. Om jag rakt upp och ner skulle nämna tre schweiziska bidrag som jag tycker bättre om än dina övriga tre så hade det blivit följande:

  “Musik Klingt In Die Welt Hinaus” (1990) https://www.youtube.com/watch?v=c2Shao8-IUg&t=72
  “Cool Vibes” (2005) https://www.youtube.com/watch?v=OJX8RWJg7y4
  “Piano, Piano” (1985) https://www.youtube.com/watch?v=3lUsAj5cg5Y&t=70

  Vad gäller ditt “sämsta bidrag” så kan jag inte gärna säga emot men känner att det är i ett så pass utsatt läge att jag känner för att försvara det (utan att påskina att du har fel). Rent teoretiskt kan jag förså vad de var ute efter och många av artisterna gjorde en bra individuell insats, men det blev ju inte riktigt så bra som man skulle kunna ha hoppats.

 10. Micke

  @pinglan, har jag helt snurrat runt eller. Som jag kommer ihåg det så tyckte du om bidraget på min fjärdeplats när det tävlade. Stämmer kanske inte då. Sen kan jag säga att de två första av dina tre hade varit med om jag gjort en Topp 10. Mitt sämsta bidrag får du mer än gärna försvara. Jag har ingen makt över dig och vad du ska tycka. TACK OCH LOV. För min del finns det dock inget försvar för det bidraget 🙂

 11. Schlagerpinglan

  @Micke, Oh ja, du kommer ihåg rätt. Jag är väldigt förtjust i Sebalters “Hunter of Stars” (2014) och jag är glad över att han gör ett nytt försök i ESC, men Schweiz har så pass många bra bidrag att han så här långt inte riktigt platsar i min all-time-topp-fem.

  Med det sagt så får jag väl även tillägga att jag tycker riktigt bra om “Time To Shine” (2015). 😀

 12. Adri

  Schweiz är ett av de där länderna i mitten av Europa som inte riktigt presterat i tävlingen, trots lååååång tävlan, tycker jag (även Österrike och Belgien). Alla tre har dock fått sig riktiga sparkar i röven på sistone 🙂 Kul! (Men synd att det ännu inte belönat just Schweiz!)

  Min topp 5 Schweiz genom tiderna:

  5. “Apollo”, 2017
  4. “In love for a while”, 2011
  3. “Cool vibes”, 2005 (Även om jag på riktigt hatar fenomenet att olika bandmedlemmar delar mikrofon. Användandet av det drar på riktigt av två hela poäng från denna låt. Fyfan säger jag bara.)
  2. “The Highest Heights”, 2009
  1. “Stones”, 2018

  Alla ganska nya, jag märker det. Men som sagt, Schweiz har verkligen inte imponerat trots sin långa historik i tävlingen. Kan dock ge honorable mentions till 1988, 1998 och 2016.

  Ska jag peka ut nåt sämre än övrigt, så är 2006 nära för min del med. Men 2004 är värre. 2004 hade t.o.m varit förolämpande som underhållare på ett barnkalas.

 13. Micke

  @Adri, är helt på din linje i omdöme om Schweiz 2004 men trots att det är extremt illa så når den ändå inte till det totala mörker som bidraget 2006 famlar i. En av skillnaderna är väl lite av det du nämner om “barnkalas”. De på scen i bidraget 2004 försöker inte påskina något de inte är. Killen och de andra går upp som amatörer, uppträder som amatörer och lämnar som amatörer.

  Där har du en extrem skillnad mot 2006 där det kliver upp ett gäng “artister” som tror att de är lika bra på detta som Messi i fotboll. Varenda rörelse, varenda påklistrat leende, ja precis allt skriker ut deras egen tro på “fy fan sicka stjärnor vi är eller är på väg att bli. Jag vet att jag alltid rankar Österrike 2012 som tidernas sämsta ESC-bidrag och dessutom Sverige 2013, 2017, och Storbritannien 1990 lägre men om vi istället utser tidernas vidrigaste bidrag då vinner Schweiz 2006.

 14. Lukas

  Schweiz är ett land som blandar och ger väldigt mycket för mig. Inte minst under de senaste åren där vissa låtar inte alls förtjänat att falla ut tidigt och vissa som jag fullt ut förstår varför det inte gick.

  Om jag ska plocka ut några låtar som ligger varmt om hjärtat:

  1. “Swiss Lady”, Pepe Lienhard Band (1977)
  2. “Giorgio”, Lys Assia (1958)
  3. “Unbreakable”, Sinplus (2012)
  4. “Era Stupendo”, Paolo Meneguzzi (2008)
  5. “Moitié Moitie”, Carol Rich (1988)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se