ESC2019I dag avslöjade EBU att det blir Israels näst största stad, Tel Aviv, som kommer att få agera värdstad åt Eurovision Song Contest 2019 samt att semifinalerna och finalen kommer att avgöras den 14:e, 16:e och 18:e maj 2019 i EXPO Tel Aviv (International Convention Center).

Biljetter till Eurovision Song Contest 2019 (den 64:e årgången) kommer att släppas vid slutet av året. (Källa: eurovision.tv)


Tel Aviv announced as the host city for the 2019 Eurovision Song Contest!
(Sep 13, 2018 – 1:07 – eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Efter mycket dramatik, protester och (vad som har känts som en) lång väntan så har vi då en stad och en arena att rikta blickarna mot i väntan på att Eurovision Song Contest 2019 ska avgöras. Egentligen så kan man inte säga att Israel är så sent ute då det inte verkar finnas något egentligt mönster i när presentationen förväntas göras, se nedan:

Datumen för de senaste tio årens Värdstads- & Arena-presentationer:

3:e juli: Norge Norge ESC 2010 Oslo – Telenor Arena
8:e juli: Sverige Sverige ESC 2013
ESC 2016
Malmö – Malmö Arena
Stockholm – Ericsson Globe
25:e juli: Portugal Portugal ESC 2018 Lissabon – Altice Arena
6:e augusti: Österrike Österrike ESC 2015 Wien – Wiener Stadthalle
2:a september: Danmark Danmark ESC 2014 Köpenhamn – B&W Hallerne
9:e september: Ukraina Ukraina ESC 2017 Kiev – International Exhibition Centre
13:e september: Israel Israel ESC 2019 Tel Aviv – Convention Center
12:e oktober: Tyskland Tyskland ESC 2011 Düsseldorf – Esprit Arena
25:e januari: Azerbajdzjan Azerbajdzjan ESC 2012 Baku – Baku Crystal Hall
(Källa: wikipedia – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Exakt varför de väntat med att avslöja sitt beslut tills nu förstår jag däremot inte riktigt då jag inte kan se att det fanns något annat val efter vad de tidigare meddelat. Men, men… det är väl det som är charmen med att följa allt utifrån. Huvudsaken är i alla fall att vi har en officiell värdstad som på allvar kan påbörja förberedelserna inför den stora tävlingen. Grattis, Tel Aviv! 😀

Relaterad information: En sammanställning av läget så här långt (med preliminärt bekräftade länder och deras ESC-2019-planer) hittar ni på “ESC 2019”-sidan medan ytterligare 2019-info finns här: “ESC-kalendern 2019”“TV-bolag som tar emot ESC 2019-bidrag”.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv den 14:e, 16:e, 18:e maj”

  1. Adri

    I flera år nu har Tel Aviv verkligen varit i topp tre bland mina drömresmål, så att ESC packar väskan dit kanske ändå är ett tecken på att jag också borde dra dit!

    Man kan ju alltid hoppas, men jag lär nog få fortsätta drömma med tanke på att jag inte ens bemödade mig att ta mig till Sthlm för två år sedan 🙂 Men aja, de som beger sig dit lär få en grym resa och jag får väl åka dit på business utom ESC 🙂

    Helt ärligt är jag bara glad att det inte är Jerusalem. Man kan ju hoppas att alla bara kan släppa sina tankar om ställen och platser, men så ser det inte ut och om valet är mellan två städer, så gör dem helt rätt att välja det mindre kontroversiella 🙂

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se