GeorgienTV-bolaget GPB har bekräftat att Georgien planerar att delta i Eurovision Song Contest 2019 i Portugal. Hur de tänker utse sitt bidrag har de däremot ännu inte avslöjat. (Källa: esctoday.com)

Snabbfakta: Georgiens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2007 – deltagit 11 gånger – vunnit 0 gånger

Georgiens ESC 2018-bidrag:

For You“, Ethno-Jazz Band Iriao (live i Lissabon 2018)

Georgiens samtliga bidrag och
resultat i Eurovision Song Contest:
2018: For You“, Ethno-Jazz Band Iriao (Internval) 18:e i semi 2
2017: Keep The Faith“, Tamara Gachechiladze (Nationell final) 11:a i semi 1
2016: Midnight Gold“, Nika Kocharov
& Young Georgian Lolitaz
(Internval +
Nationell final
)
20:e i finalen
2015: Warrior“, Nina Sublatti (Erovnuli Shesarcevi
konkursi 2015
)
11:a i finalen
2014: Three minutes to Earth“,
The Shin and Mariko
(Internval) 15:e i semi 2
2013: Waterfall“, Nodi Tatishvili
& Sophie Gelovani
(Internval) 15:e i finalen
2012: I’m A Joker“, Anri Jokhadze (Nationell uttagning) 14:e i semi 2
2011: One More Day“, Eldrine (Nationell uttagning) 9:a i finalen
2010: Shine“, Sofia Nizharadze (Internvald artist
+ Nationell final
)
9:a i finalen
(2009) (“We Don’t Wanna Put In“)
(Stefane & 3G)
(Nationell uttagning) (Diskad)
2008: Peace Will Come“, Diana
Gurtskaya
(Nationell uttagning) 11:a i finalen
2007: Visionary Dream“, Sopho (Internvald artist
+ Nationell final
)
12:a i finalen

Schlagerpinglan: Trots att Georgien skickade ett ESC 2018-bidrag som tillhörde mina personliga favoriter i Portugal så resulterade det i något så blygsamt som en plats bland de tre sämsta av de 43. Därför har jag svårt att motivera min önskning att de ska skicka något liknande till Israel, för det låter mer än lovligt egoistiskt.

Nåja, jag får väl söka upp mer av den sortens musik på min fritid och hålla tummarna för att Georgien skickar något mer “gångbart” till ESC 2019… om de nu inte själva känner för att ge genren ett nytt försök. 😉

Mer om Georgiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Georgien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Eurovision 2019: Georgien bekräftar deltagande”

 1. Adri

  Ja… Georgien är i alla fall mångsidiga. Det får man ändå ge dem. Med blandat resultat. Men jag måste ändå gå emot dig, för sämre än vad de var i år har de aldrig varit tycker jag.

  Jag hoppas främst på en nationell final. De har haft rena internval tre gånger, och två av dem gångerna hamnat sist i semifinalen. Såatteh… de borde ju inte vara så sugna själv på internval längre, eftersom de inte behärskar det.

  Georgiens bästa:

  Detta är en av låtarna som växt absolut mest mellan försäsongen och den riktiga tävlingen. Jag kan inte minnas att någon tyckte speciellt mycket om, eller ens lade märke till, denna låt mellan det att den valdes och det att det var dags för den att framföras. Men då… då örfilade den alla tvivlare. Och slog på vägen ut många andra favorittippade, däribland Sverige och Kroatien. Inte nog med det, utan den fick Georgiens bästa placering i tävlingen också. Helt rättvist 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=y5yTMGxFiPw

  Georgiens sämsta:

  Årets. “For you”. Två låtar hette det i årets ESC-säsong. Den ena, med Mariette, var min personliga MF-vinnare. Den andra var i min personliga botten 5 i ESC. Tänka sig, två låtar med samma titel och den betydligt bättre av dem fick inte ens stå på stora scenen.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Som sagt, det känns inte som att jag gör så mycket för Georgiens chanser i ESC 2019 genom att förespråka ett liknande bidrag. 🙂 Om jag ska släppa den tanken och göra en mer realistisk önskan så ser jag gärna en nationell final, full med oväntade bidrag. Mycket kan man säga om Georgiens ESC-deltagande, men de har aldrig varit rädda för att testa olika saker. 😀

 3. Anton

  Jag håller med Adri att Shine från 2010 är Georgiens bästa! En av mina favoriter från 2010 över huvudtaget faktiskt! I övrigt har de väl några trevliga bidrag här och där, där jag gillar Midnight Gold och har Three minutes to earth som en udda guilty pleasure.

 4. Lukas

  Georgien är nog det land i Kaukasus som är roligast att följa i Eurovision just för att de inte har något riktigt mönster. Även deras senaste försök “Sheni Gulistvis” (Ja, jag kommer alltid referera låten som dess namn på dess originalspråk) speglade det. Sen har de förvisso en tendens att ibland köra med svulstiga powerballader som vissa andra länder, vilket kan bli lite slitsamt i längden… men som sagt, när de går utanför mallarna blir de ofta väldigt underhållande.

  Min topp:

  1. “One More Day”, 2011
  2. “Peace Will Come”, 2008
  3. “Three Minutes to Earth”, 2014
  4. “Midnight Gold”, 2016

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se