Schweiz I början av september presenterade italienskspråkiga RSI de 13 bidrag som allmänheten fick rösta på i jakten på Schweiz internval inför Eurovision Song Contest 2019 och nu har de, i en live-sänd resultatshow, avslöjat vilka tre bidrag som tagit sig vidare i deras urvalsprocess, se resultatet nedan.

När publikpanelen och den internationella expertjuryn ska göra det slutliga schweiziska intern-valet så kommer de dock att ha fler bidrag att välja mellan (från SRF, RTS och RTR) så än kan mycket hända. Läs mer om hur uttagningen går till här.

Vinnaren av RSI:s onlineomröstning = ett av tre wildcard:

Mama (I Walk Alone)“, Julie Meletta

Resultatet av RSI:s onlineomröstning:

Wildcard:
♥ “Mama (I Walk Alone)“, Julie Meletta (live-framträdande) 13 p.
♥ “Playground“, Scilla Hess (live-framträdande) 12 p.
♥ “We’ll Carry the Light“, Sebalter (live-framträdande) 7 p.
Bidrag som ej gick vidare:
Until you will be mine“, NickAntic (live-framträdande) 3 p.
Silence Breakers“, Scilla Hess (live-framträdande) 3 p.
Sorry“, Karin Cerini (live-framträdande) 2 p.
Amore infernale“, Dianaerika Lettieri
Dove finisce il giorno“, Max Deste
Lift My Soul Up“, Iris Moné
Mama“, Davide Buzzi
Mi hai detto ama“, Tommaso Giacopini
One More Time“, Matteo Rossi
Torno a casa“, Iris Moné
(Källor: douzepoints_ch på Twitter, eurovoix.com och wiwibloggs.com)

Schlagerpinglan: När jag sammanställde min personliga topp 13-lista av de tävlande bidragen så kom jag fram till att jag ville att RSI skulle välja ut tre wildcards och låta “Playground“, “One More Time” och “We’ll Carry the Light” gå vidare. Nu blev det tre wildcard där två var precis vad jag önskade och därmed så känner jag mig väldigt nöjd så här långt. 😀

Visst föredrar jag fortfarande “One More Time” framför “Mama (I Walk Alone)” (som fick flest poäng men som inte alls tilltalar mig) och så här i efterhand t.o.m. kunde sett “Until you will be mine” som wildcard nr 3, men det är inget jag känner så speciellt starkt för. Nej, denna första lilla del-ESC-uttagning ser jag som övervägande positiv men hoppas likväl att Schweiz, när de är redo att presentera sitt internval, överraskar oss med något ännu bättre. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2019“.

Relaterad information: Observera att det i dag är den 1:a oktober, vilket betyder att Schweiz slutar och Estland börjar ta emot bidrag till sina respektive ESC 2019-uttagningar. Läs mer om det här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Schweiz 2019: Resultatet av RSI:s onlineomröstning”

 1. Micke

  Ser vad du skriver Pinglan och såg vad Adri skrev om detta på ett annat ställe. All respekt för er åsikt men jag ser det på ett helt annat sätt. Ni två har drömmar om enorma bidrag och det har ni givetvis all rätt i världen att ha. Jag har dock inga såna drömmar när det gäller ESC. Inte ens min topp 3 genom tiderna i ESC ligger så högt. Jag söker annorlunda bidrag och bidrag som är vackra eller medryckande. Där sätter jag mitt hopp.

  När jag då lyssnade igenom de låtar de släppt från Schweiz blev jag på den nivå av hopp jag står på faktiskt riktigt nöjd angående 1½ bidrag. Glädjande nog gick båda dessa vidare bland de tre. Sebalters bidrag är för mig solklar etta. Ett medryckande jämnt bidrag. Min klara tvåa är Scilla Hess bidrag som dock är ganska ojämnt. En topp som ligger högre än Sebalters bidrag men en botten som ligger klart under Sebalters.

  Julie Melettas bidrag är i grunden ett trevligt bidrag men man orkar tyvärr högst en och en halv minut innan man helt tröttnat

 2. Adri

  Micke: Okej… antingen missförstår du mig eller så sätter du ord i min mun. För det där helt enkelt inte sant 🙂 (Jag kan bara tala för mig själv 🙂 )

  Att vilja ha en ”djupare” produktion säger ju inget om vilken låt man är ute efter!

  Precis som du värdesätter man det annorlunda högt, och därför är Sebalter mitt sistaval av de kvarvarande 😉

  Jag fortsätter sätta mitt hopp till den som vunnit hittills: ”Mama (I walk alone)” 🙂 Iaf fram tills ingen annan avslöjats 🙂

  Jag är svag för ”dumglad” musik som är ukulelebaserad (även om Mama’s text verkar byggas på en ganska allvarlig och sorgligt tema, men musiken är ju dumglad).

  In fact, ”Mama” påminner mig om en av mina favoriter från 2014 (som på nåt jäkla vänster aldrig vann sin nationella final):

  https://m.youtube.com/watch?v=GL3WmlYtuLk

  (Obs! Låtarna är inte lika varann per se, men de har samma stämning och är ukulelebaserade 🙂 )

  Obs igen… jag låter surare ovan än vad jag är! Jag är glad! 🙂

 3. Schlagerpinglan

  @Micke, Njae… jag vet inte riktigt om jag har några drömmar om “enorma bidrag” och ser det inte heller som ett minus om internvalet visar sig vara annorlunda, vackert eller medryckande. Det enda jag vet i nuläget är att jag är nöjd så här långt och hade inte protesterat högljutt om vare sig Scilla Hess eller Sebalter vann men ser gärna att de väljer något “bättre”…. vad det nu kan innebära. 😀

 4. Micke

  Tror Pinglan och Adri missförstod mig lite där. Mitt eget fel. Är man dålig på att förklara så är man 🙂 Jag menade inte att ni alltid tror på och är ute efter kanonbidrag. Menade mer att för er är troligen er “normala” musiksmak närmre den ni har i ESC än just detta är för mig. Bara en gissning och känsla givetvis. Min topp 3 i ESC exempelvis älskar jag men ingen av dem hade platsat på en Topp 300 i musiksmak överhuvudtaget.

  Vet att vi alla tre kan vara lite svaga för en ukulele ibland 🙂 Det är väl det som gör att jag ändå tycker Melettas bidrag är helt ok. De två övriga ser jag dock som mycket bättre, vilket det känns som att även Pinglan gör

 5. Adri

  Micke: Nja jag skulle ändå säga att du har mer fel än rätt.

  Min favoritlåt i ESC genom tiderna exempel: ”Rändajad”. Hur högt tror du jag värderar electro-etno med stråkar på estniska utanför denna bubbla? Inte vidare högt 🙂

  Men sen ibland korsas ju vanliga musiksmaken, och ESC-smaken. Jag älskar t.ex Dua Lipa & Coldplay, så om nån låter som dem i ESC lär ju det få en tumme upp också! Större chans iaf. Så lär det ju vara för dig också. Att om nåt påminner om det du uppskattar i ”riktiga livet” så gillar du det? 🙂

  Men likväl, det finns musik i ESC som är bra i ESC, men som utanför inte alls har en plats i mitt liv 🙂

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Du har i alla fall helt rätt i att jag älskar ukulele-låtar och därför hittar ganska mycket i Melettas bidrag som jag faktiskt gillar. Texten är däremot alltför dyster på fel sätt för mig (allt behöver inte vara glatt men vissa saker fungerar, andra inte) och därför faller det bidraget bort. Jag ska dock inte säga för mycket, när det gäller känslor och hur man uppfattar låtar så kan allt förändras väldigt snabbt men så här ligger det till just nu i alla fall. 😀

 7. Schlagerpinglan

  @Adri, “Eftir eitt lag” är ett bra exempel på lättsamma ukulelelåtar som jag älskar, tack för påminnelsen. 😀 Min personliga favorit är däremot “Undir regnbogann” som kom tvåa på Island efter “Is It True” 2009… något som fortfarande gnager lite i mig. Lite mildrande det visserligen när jag insåg att valet gav Island sin andra andraplats i ESC… men inte helt. 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=ZH-uK_6fIpk

 8. Micke

  Hmm, även jag har som sagt lite svaghet för ukulelelåtar men det har jag iofs för allt gitarrliknande. Jag har dock inget bidrag jag direkt minns nu. Fanns ett i Maltas uttagning för nåt år sedan som jag gillade. Ingen favvis men som så ofta med ukulelelåtar väldigt mysigt. Extra mysigt då i Malta eftersom jag ser dem som ganska strikta och fasta i sina ballader. Jag gillar ballader men väldigt sällan de från Malta.

 9. Schlagerpinglan

  @Micke, Är det möjligtvis https://youtu.be/SFafomw2pUA?t=45 “Tonight” med Deborah C & Josef från 2017 du tänker på? Ytterligare en av mina många favoriter. 😀

 10. Micke

  @Pinglan, jepp det var helt rätt låt. Tyvärr tyckte jag inte liveframträdandet riktigt matchade låten i sig men definitivt ingen katastrof. Speciellt kul att höra ett sånt bidrag i Maltas uttagning som ofta är ganska förutsägbara vad gäller bidrag. Inte minst 2018 då det väl egentligen var en låt alltihop

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se