Armenien TV-bolaget AMPTV har bekräftat att Armenien kommer att delta i Eurovision Song Contest 2019 men hur de tänker utse sitt tävlingsbidrag har de ännu ej avslöjat. (Källa: esctoday.com)

Snabbfakta: Armeniens deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2006 – deltagit 12 gånger – vunnit 0 gånger

Armeniens ESC-2018-bidrag:

Qami“, Sevak Khanagyan (live i Lissabon)

Armeniens samtliga bidrag och resultat
i Eurovision Song Contest:
2018: Qami“, Sevak Khanagyan (Depi Evratesil) 15:e i semi 1
2017: Fly with me“, Artsvik (Depi Evratesil + Internval) 18:e i finalen
2016: LoveWave“, Iveta Mukuchyan (Internval) 7:a i finalen
2015: Face The Shadow“, Genealogy (Internval) 16:e i finalen
2014: Not Alone“, Aram MP3 (Internval) 4:a i finalen
2013: Lonely Planet“, Dorians (Internvalda artister +
nationell final
)
18:e i finalen
2012: – – – – – –
2011: Boom Boom“, Emmy (Internvald artist +
nationell final
)
12:a i semi 1
2010: Apricot Stone“, Eva Rivas (Nationell final) 7:a i finalen
2009: Jan Jan“, Inga & Anush (Nationell final) 10:a i finalen
2008: Qele, Qele“, Sirusho (Internvald artist +
nationell final
)
4:a i finalen
2007: Anytime You Need“, Hayko (Nationell final) 8:a i finalen
2006: Without Your Love“, André (Internval) 8:a i finalen

Schlagerpinglan: För att komma upp i rekordsumman 43 deltagande ESC-länder (som det varit 2008, 2011 och 2018) så är det bara tre länder vi väntar på bekräftelse från, d.v.s. San Marino, Ryssland och Moldavien. (Förutsatt att inget land drar sig ur / blir avstängt.) Inte för att ett högt deltagarantal garanterar en bättre årgång men det betyder i alla fall att alla fortsätter vara med, vilket är något jag hoppas på. 😀

Vad gäller Armeniens deltagande så ser jag gärna att “Depi Evratesil” (som bjöd på guldkorn som “I’m a Liar“, “Poison (Ari Ari)” och “You and I” 2018) kommer tillbaka i en ny, förbättrad version, vilket är en önskan som knappast lär förvåna någon. 🙂

Mer om Armeniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Armenien i ESC 2019“.

Relaterad information: Enligt wikipedia är det nu 40 länder som mer eller mindre preliminärt bekräftat sitt ESC 2019-deltagande. Se en sammanställning av deras planer här: “Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Eurovision 2019: Armenien bekräftar deltagande”

 1. Micke

  Jag och många med mig brukar ofta hylla 2009 som tidernas bästa ESC. När sex bidrag från det året är på min Topp 25 överhuvudtaget och ytterligare bidrag ganska högt då är det lätt att förstå varför. Men jag satt och funderade lite här. Jag älskar ju när det kommer in lite udda bidrag som går utanför ESC-ramarna och i detta kom jag plötsligt att tänka på året 2010. Vet att det fanns en hel del sånt då. Tänkte nämna ett gäng såna från det året som jag gillade. Skulle vara kul om någon kan tipsa om andra liknande år och även givetvis själva greppa 2010. Let´s go:

  TOPP 10:

  Först då de tre bidrag jag sätter ett par trappsteg före övriga. Min etta baserar jag på studioversionen. Live faller den några trappsteg. De fick inte alls till den på samma sätt. Men min Topp 3 är grym. Bidrag jag faktiskt lyssnar på än idag vid vissa tillfällen.

  1. https://www.youtube.com/watch?v=kghCqyMLPFA
  2. https://www.youtube.com/watch?v=8QSgNM9yNjo
  3. https://www.youtube.com/watch?v=U-tqbMDeEW4

  Då till tre stycken som jag också tycker riktigt bra om även om det inte är i samma klass:

  4. FINLAND – “Työlki ellää”, Kuunkuiskaajat (Gränsfall till att utma topp 3 på grund av glädjepillret)
  5. GREKLAND – “Opa”, Giorgos Alkaios & Friends
  6. RYSSLAND – “Lost and forgotten”, Peter Nalitch & Friends

  Slutligen då fyra till som är bra:

  7. TURKIET – “We Could Be the Same”, MaNga
  8. MOLDAVIEN – “Run away”, Sunstroke Project & Olia Tira
  9. MAKEDONIEN – “Jas Ja Imam Silata”, Gjoko Taneski
  10. FRANKRIKE – “Allez Ola Olé”, Jessy Matador

  Vad finns mer att säga? Att Schweiz och Bulgarien naggar ordentligt på gränsen för skämspåse. Sedan är ju Danmark ett kapitel för sig. Helt övertygad om att med andra artister så hade jag troligen haft den som etta hos Danmark genom tiderna. Så som det nu blev har jag den inte ens Topp 10 och det säger en hel del då Danmark inte ens har bra låtar till en Topp 5, om ens 3. Det säger ju det mesta om dessa två artister som är råmodellen för två artister som inte klickar tillsammans.

 2. Adri

  Thank God! Av de fyra länderna som var kvar att bekräfta så var Armenien det jag brydde mig om! 🙂 Med det sagt: the more the merrier 🙂 Så jg hoppas såklart Ryssland, Moldavien & San Marino stämmer in i bekräftelserna snart också!

  Men huvudsaken är nu att bäste Armenien är med! 🙂 Ett litet favoritland!

  1. ”Apricot stone”, 2010
  2. ”Lovewave”, 2016

  Dessa två vann sina år för mig 🙂 Nu till två som var topp 5 sina år:

  3. ”Qele Qele”, 2008
  4. ”Face the shadow”, 2015

  Avrundar topp 5 med ett hopp ner:

  5. ”Jan Jan”, 2009

  Sämsta?

  Ibland misslyckas Armenien också och 2011 och 2018 är väl inga jag hurrar för (det är ju deras finalmisslyckanden så jag är inte ensam tydligen). Men sämst…

  Helt klart ”Lonely Planet” från 2013.

 3. Adri

  Visst, Micke kan jag komma med en topp 10 från 2010.

  2010 var en ganska bra bit från 2009 i kvalitet. Men jag minns det ändå som ett hyfsat starkt år 🙂 Framför allt när det sen följdes av ett de svagaste åren: 2011.

  Min topp 10 av låtarna från 2010:

  Jag gillar alla dessa 10 låtar. 4 eller mer i betyg 🙂 Men topp 2 är helt överlägsna!

  1. ARMENIEN: ”Apricot stone” (Som nämnt ovan. Lite förvånad att du missat denna, Micke 🙂 Detta är perfekt blandning av nytt och gammalt. Lättillgängligt och etniskt. Eva har en underbar röst och scenpersonlighet. Men det finns en sak som gör så att denna låt sticker ut mer. Texten. En av tävlingens absolut bästa låttexter tycker jag. Den träffar verkligen mig, med dess ärliga sätt att beskriva hemlängtan i oroliga tider)

  https://m.youtube.com/watch?v=A60atIirQAw

  2. TYSKLAND: ”Satellite” (Helt klart en av de tio, kanske t.o.m fem bästa vinnarna! Wothput a doubt!)

  3. CYPERN: ”Life looks better in spring”
  4. FINLAND: ”Työlki ellää”
  5. SLOVAKIEN: ”Horehronie”

  6. KROATIEN: ”Lako je sve”
  7. UKRAINA: ”Sweet people”
  8. RUMÄNIEN: ”Playing with fire”
  9. AZERBAJDZJAN: ”Drip Drop”
  10. GEORGIEN: ”Shine”

 4. Micke

  En grej bara Adri! Den topp 10 jag gjorde för år 2010 var inte de tio bästa låtarna för mig. Det var Topp 10 för lite mer udda låtar. Min grej var att 2010 var ett år med ovanligt många udda bidrag.

  Nu ska jag kolla på din topp 10 🙂

 5. Adri

  Micke: Håller för övrigt med om att Bulgarien var sämst detta år. Schweiz var också dåliga, men inte i botten.

  Makedonien dock? ”Jas ja imam silata” är faktiskt en fruktansvärd låt tycker jag. Den är i kombination med Bulgariens låt ÖVERLÄGSNA i botten 2010.

 6. Micke

  Skrev fel. Inte Schweiz utan Vitryssland var delat sämst med Bulgarien

 7. Adri

  Micke: Jaha… då håller jag faktiskt med ännu mindre haha 🙂 Den gillade jag – live blev det lite cringe dock.

 8. Micke

  “Jag ska köpa vingar för pengarna o flyga ut över ängarna” 🙂

 9. Micke

  Delar inte Adris entusiasm över detta landets bidrag genom åren. Har tvärtom väldigt svårt att få till en topp 5 men får väl slänga in lite ändå.

  TOPP 5:

  1. 2017 – “Fly with me”, Artsvik
  (Helt överlägsen. Dels för att den är bra och dels på grund av dålig konkurrens. Men vad hände med de svävande, flytande rösterna live? De dominerade ju i studioversion)
  2. 2010 – ”Apricot stone”, Eva Rivas
  (Oj vad jag skulle vilja ha fått den här på landets eget språk istället. Känns som att engelskan blir som en tvångströja som vägrar släppa ut bidragets verkliga potential. Jädrigt synd)
  3. 2009 – ”Jan Jan”, Inga & Anush
  (Ganska kul bidrag men det tävlade tyvärr i fel år och försvann in i dimman av alla bra bidrag 2009. Ett annat år så hade den definitivt fått min uppmärksamhet på ett annat sätt)

  Övriga två blir mest bara för att fylla ut en Topp 5

  4. 2014 – ”Not alone”, Aram Mp3
  (Om man hade gjort en lista över bidrag som tappat mest från studioversion till live då hade denna kommit mycket högt Är det ens samma låt? Jädrar sicken dipp bidraget gör)
  5. 2006 – ”Without your love”, André
  (Ja, jisses hur ska jag motivera en topplats? Det finns ju i alla fall vissa sekvenser i bidraget som är riktigt skapliga så på grund av dåligt motstånd så blir den femma)

  SÄMST: 2011 – ”Boom boom”, Emmy
  (Ja inte blir jag knockad av det här inte. Känns mest som att de skulle byggt om boxhandsken till en toa för det känns som att “dansarna” är i kraftigt behov av det så snabbt som möjligt)

 10. Schlagerpinglan

  De senaste dagarna har jag endast bloggat lite sporadiskt och skrivit om det absolut nödvändigaste. Utan att avslöja alltför mycket (jag är väldigt personlig och ärlig i mitt bloggande, men till skillnad från många andra bloggare så har jag ingen önskan att bli någon “kändis” och behåller gärna min integritet) så kan jag säga att en person jag älskar väldigt mycket visat sig vara (ej klart än hur illa det är, men väl konstaterat rejält) sjuk. Jag fortsätter att blogga, då det hjälper mig att skingra tankarna, men om jag råkar missuppfatta någon, uttrycka mig konstigt eller missar något (jag vet t.ex. att det var något jag skulle svara på men allt snurrar för tillfället) så ber jag om ursäkt för det…. nu vet ni i alla fall varför. Detta är absolut INTE något sympati-inlägg utan endast en förklaring till varför jag eventuellt kan uppfattas som lite frånvarande eller ge inte alltför genomtänkta svar den närmaste tiden. Tack för er förståelse. ♥

 11. Micke

  @Pinglan du har absolut ingenting att be om ursäkt för. Jag och säkert alla andra här också har full förståelse för din situation och vad det innebär. Vad tusan betyder att glömma en liten sak i ljuset av detta. Skriv du närhelst du känner för det och behöver det. Vi hänger kvar här vet du väl 🙂

  Jag har ingen aning om vad som hänt personen som du älskar så mycket men jag beklagar och är uppriktigt ledsen för din skull. Vet av egen erfarenhet vad sånt innebär. Men vad det än handlar om Pinglan så ge aldrig upp. Inte ens det som ser omöjligt ut är alltid omöjligt. Ibland är det bara så att det omöjliga tar lite längre tid.

  Hoppas du inte tar illa upp men jag skickar med en varm kram med det jag nu skriver

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Tack, det betyder mer än du förstår. ♥ Det har bara varit så mycket på sistone att jag kände att jag ville förklara mig. Vem vet vad framtiden har att bjuda på… jag försöker att hålla mig optimistisk, men så här är det i alla fall just nu.

  Uppdaterat: Mitt svar var ursprungligen längre, men efter att ha läst igenom det så ansåg jag att en kortare version var bättre. Visst är det bra att öppna sitt hjärta men talesättet att “välja sina strider” är inte helt fel det heller. 😉

 13. Adri

  Jag har också saker att skriva, men för att undvika upprepning säger jag bara att jag skriver under på exakt allt Micke skriver! 🙂

  Vi har förståelse för att allt som angår det verkliga livet måste priorteras först! Skriv bara så mycket eller lite du känner för och orkar i nuläget! Vi förstår!

 14. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag skickar samma tacksamma svar till dig (och alla andra som jag vet läst och tänkt skriva, men inte vetat hur de ska formulera sig / upprepa). Jag vet naturligtvis att ni alla har förståelse men nu har jag i alla fall förklarat mig i förväg. Förhoppningsvis ska det inte ha någon inverkan på bloggen men man vet aldrig, man är som sagt inte mer än människa. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se