MaltaI och med att biljettförsäljningen (via showshappening.com) till de avslutande live-showerna av “X Factor Malta” kommit igång kan en del slutsatser dras angående talangshowen som är tänkt att utse Maltas representant i Eurovision Song Contest 2019:

Finalen kommer att avgöras den 26:e januari och föregås av tre live-shower den 6:e, 13:e och 20:e januari. Showerna kommer att äga rum i Malta Fairs & Conventions Centre men hur många artister som kommer att vara med och om tävlingsbidraget kommer att spelas upp under finalen är däremot fortfarande oklart. (Källor: eurovoix.com och showshappening.com)

Första “X Factor Malta”-deltagare att nå “X Factor Global”:

X Factor Malta – Auditions – Day 1 – Michela Pace (4:02 – Oct 7, 2018)

Schlagerpinglan: För tillfället sänds auditions-delen av “X Factor Malta” om söndagarna och här nedan ser ni en sammanfattning av säsongen så här långt, där 31 artister tagit sig vidare till Bootcamp:

En sammanfattning av “X Factor Malta” så här långt:

7:e oktober – “Show 1”:
Auditions-show nr 1 (se auditionerna från Show 1 här)
14:e oktober – “Show 2”:
Auditions-show nr 2 (se auditionerna från Show 2 här)
Övriga Bootcamp-deltagare:
♥ “X Factor Malta” (youtube) och Vodafone Malta (facebook) avslöjar ytterligare auditioner
(se alla “extra-auditioner” här)

Schlagerpinglan: Även om jag inte tittat på själva TV-sändingarna av “X Factor Malta” så har jag trots allt lyssnat en del på samtliga deltagares auditioner när jag sammanställt resultatet och därför har jag på något vis dragits in i uttagningen ändå. 🙂

Min inledande besvikelse över att den nationella uttagningen ersatts av en talangshow har därför börjat gå över i något mer svagt hoppfullt. Det finns en del intressanta talanger i startfältet (se t.ex. klippet ovan som visar den första “X Factor Malta”-deltagaren att visas hos “X Factor Global“) så kan de bara kombinera rätt artist med rätt låt så skulle det kunna bli riktigt bra. 🙂

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Malta i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se