Malta Schlagerpinglan: I kväll är det dags för det tredje avsnittet av “X Factor Malta“, den talangjakt som kommer att utse Maltas representant i Eurovision Song Contest 2019. Här nedan ser ni i korta drag vad vi har att vänta oss inför kvällen:

En av förra veckans “X Factor Malta”-auditioner:

Chris Grech (av X Factor Malta – 3:35 – Oct 14, 2018)

Söndagen den 21:a oktober

Malta: “X Factor Malta” – Show 3:
Tid: kl. 20:50
Plats: Television Malta (TVM)
Vad händer? Domarna väljer ut de bästa bland deltagarna i de inledande auditionerna.
Värd: Ben Camille
Domare: Ray Mercieca, Alexandra Alden, Ira Losco, Howard Keith Debono
Mer info: läs mer om showen här:
X Factor Malta utser Maltas representant
X Factor Malta-final den 26:e januari
se resultaten av tidigare shower: Show 1Show 2
se ytterligare auditioner: X Factor Malta
Resultatet: Uppdaterat med klipp från “X Factor Malta” på youtube:
Dag 3-auditioner – Deltagare som gick vidare till Bootcamp:
♥ Kayati“Holy Grail”-audition (Jay-Z and Justin Timberlake)
♥ Clelis“2002”-audition (Anne-Marie)
♥ Maria Zammit“I will survive”-audition (Gloria Gaynor)
♥ Nicole Frendo“Russian Roulette”-audition (Rihanna)
♥ Aaliyah Mallia“Too Good At Goodbyes”-audition (Sam Smith)
♥ Franklin Calleja*“Say Something”-audition (A Great Big World)
♥ Matthew and Friends“Where Is The Love?”-audition (The Black Eyed Peas)
♥ (Matthew Grech) – “Feeling Good”-audition (Michael Bublé)
♥ Kim Cortis“When I Was Your Man”-audition (Bruno Mars)
♥ Dylan Debono“Stitches”-audition (Shawn Mendes)
♥ Glen Paul Pacedag 3-audition (Glen Paul Pace)
♥ Rachel Tedesco Triccas“I Just Want To Make Love To You”-audition (Etta James)

Dag 3-auditioner – Deltagare som ej gick vidare:
♥ Lydon Incorvaja“Radioactive / Don’t Come Easy”-audition
(Imagine Dragons / Isaiah)
♥ Manuel Spiteri“Nella Fantasia”-audition
♥ Sharleen Theumatrumpet / “Cups”-audition (Landshapes)

*Deltagare vi känner igen från Malta Eurovision Song Contest:
Franklin Calleja Stay” (delad 5:a San Marino 2018)
Follow me” (5:a MESC 2017)
Little Love” (3:a MESC 2016)
Still Here” (5:a MESC 2015)
Love Will Take Me Home” (7:a MESC 2014)
Let Your Heart Talk” (ej final MESC 2013)
(Sammanställning: schlagerpinglan.se)
(Källor: X Factor Malta på tvm.com.mt, facebook och instagram)

Uppdaterat: Se min “X Factor Malta”-sida för samlad info om utvecklingen av tävlingen.

Schlagerpinglan: Som vanligt återkommer jag under måndagen och uppdaterar inlägget med resultatet och länkar till de auditioner som X Factor Malta så vänligt bjuder på. På återseende. 🙂

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Malta i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Malta 2019: “X Factor Malta” – Show 3”

 1. Micke

  @Pinglan en helt annan grej här. Det har inte hänt något nytt i Finlands planering inför 2019. Har ju fått upp hoppet här med rykten som att det blir Mikael Saari eller Tarja Turunen som ska ta hand om rodret för landet 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej, det verkar inte ha kommit mer information angående den finska uttagningen. Finalen avgörs den 2:a mars och vilken inbjuden artist (eller artister?) det rör sig om lär avslöjas någon gång nästa månad. UMK siktar säkert in sig på riktigt stora namn men sedan vet man ju inte om det fungerar intresse- eller tids-mässigt för de efterfrågade artisterna. Spännande lär det bli i alla fall. 🙂

 3. Micke

  @Pinglan, tack för svaret. Ja, jisses så jag hoppas på nån av dessa två. Vilken revansch isf för det vi fick till oss 2018.

  Men nu Pinglan tänkte jag sätta riktig press på dig med en tuff fråga:

  Nope, just kiding my friend 🙂 Men jag har faktiskt en fråga som inte har ett smack med vare sig ESC eller MF att göra då artisten jag tänker på aldrig kommer att vara med i någon av dessa.

  Jag och Adri har pratat en hel del om bra svenska musiker. Jag har aldrig varit nån vän av svensk musik men visst tusan finns det pärlor och “märkligt nog” har jag och Adri ganska många gemensamma favvisar. Jag tänkte nu fråga dig om en av dem. En som jag gillar asmycket. Han har ibland röjet i musiken men framförallt har han det vackra, mysiga, melodiösa och poetiska. Trots att jag är kille och 100% hetro så säger jag att “Jag älskar Lasse Winnerbäck.” 🙂

  Skulle vara otroligt kul och intressant att höra vad du tycker om honom Pinglan. Nu när det ändå är lugnt med ESC och så 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Det finns en del svenska artister som jag tycker att det hör till allmänbildningen att man ska känna till och en av dem är just Lars Winnerbäck. Därför känns det lite konstigt att behöva erkänna att jag själv inte har något starkare band till honom. Visst har jag sprungit på några låtar, uppskattat rösten och känslan i låtarna, men aldrig riktigt fastnat för och utforskat vidare som jag gjort med många andra artister genom åren. Varför? Ja, säg det… för av det jag hört av honom genom åren så har jag mest positiva erfarenheter. Har du några personliga favoriter så tar jag gärna emot förslag för detta är en artist jag gärna lyssnar mer på. 🙂

 5. Micke

  Oj det var inte lätt Pinglan. Grejen är att Winnerbäck inte är någon artist med ett par hits och sen massa utfyllnad. Winnerbäck är bra rätt igenom. Vet knappt en dålig låt med honom men han är inte heller någon som jagar hits. Han ÄR HELT ENKELT.

  Ett exempel på det är att min favvis med honom aldrig spelas på hans konserter till min stora sorg. Men samtidigt jag gillar allt. Hans musik och hans fantastiska texter. En extra krydda är ju hans ödmjukhet. Det visas i mycket om inte allt. En grej är ju en textrad i en låt där han själv sjunger.

  “Vi satt en kväll på Stora Hotellet
  Lasse Winnerbäck kom in genom dörren
  Vi bjöd honom på vin
  Och vi pratade en lång stund
  Det var inget särskilt med honom
  Han var som vem som helst.”

  Som den rockare jag är tog jag först till mig hans rockigaste låtar men det var när jag än mer hittade hjärta och själ i hans lugnare låtskatt som allt blev fullkomnat.

  Eftersom jag vet att du gillar gladare musik mer än annat så kan jag väl slänga ut en gammal låt då som är min regerings favvis. När jag själv mixade ihop en dubbel med honom med 36 låtar kom den inte med. Betyder det att jag inte gillar den? Inte alls jag tycker det är ett glädjepiller men samtidigt har han gjort minst 36 bättre låtar.

  https://www.youtube.com/watch?v=KdQyarCiczc

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Tack för länken. 🙂 Även om denna låt var lite gladare än de övriga jag lyssnat på så har den samma kännetecken: jag gillar att lyssna på det, men där är inget specifikt som får mig att fastna vid just den låten. Det blir m.a.o. ett helt annat sätt att lyssna på musik på, där låtarna i sig inte är det viktigaste (till skillnad från viss discomusik där låtarna är allt och jag inte gärna fortsätter lyssna på en artist om låten inte är bra.). I just detta fallet så hade jag kunnat uppskatta en helkväll med låtar av samma artist bara för att känslan och rösten just är vad de är. Jag vet inte riktigt om det jag försöker säga kommuer ut rätt, men jag tackar i alla fall för påminnelsen om Winnerbäck (vars låtar garanterat kommer att dyka upp ganska ofta här hemma i fortsättningen). 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se