LettlandEfter att deadline för låtskrivare och artister att skicka in bidrag till Lettlands nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2019 passerades den 21:a oktober har TV-bolaget LTV meddelat att de fått in 83 låtar till “Supernova 2019“.

Det låga antalet inskickade bidragen till trots, då LTV avslutar sitt meddelande med “Säsong 5 ser lovande ut så här långt!” så kan man dra slutsatsen att de trots allt är nöjda med det som skickats in. (Källa: LTV)

Lettlands mest framgångsrika “Supernova”-vinnare:

Love Injected“, Aminata (6:a i ESC-finalen 2015)

Alla Lettlands ESC-bidrag som valts ut genom “Supernova”:

Årgång Inskickade bidrag Vinnar-bidrag Resultat i ESC
Supernova 2015: 98 st Love Injected“, Aminata 6:a i ESC-finalen
Supernova 2016: 120 st Heartbeat“, Justs 15:e i ESC-finalen
Supernova 2017: 168 st Line“, Triana Park 18:e i semi 1
Supernova 2018: 93 st Funny Girl“, Laura Rizzotto 12:a i semi 2
Supernova 2019: 83 st ? ?
(Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: När man tittar på statistiken ovan så får man komma ihåg att det förra året endast var 63 av de 93 inskickade låtarna som uppfyllde de grundläggande kraven innan de presenterades för allmänheten och vem vet hur många av de föregående årens bidrag som föll bort redan efter första gallringen?

Man får även ta med i beräkningen att de i år endast tar emot professionellt inspelade bidrag så sammanställningen ovan ger nog en mörkare bild av Supernova-utvecklingen än den verkligen är. Hur som helst så verkar det i alla fall inte finnas något samband mellan resultat och antal inskickade bidrag. 😀

Något jag däremot är lite orolig för är det faktum att de i år letar efter radiohits och därför låter företrädare för de ledande lettiska radiostationerna sköta urvalet. Om de sköter det helt själv eller om de även låter allmänheten bedöma låtarna (precis som förra året) har det inte kommit något besked om.

Nyfiken som jag är så vill jag gärna få tjuvlyssna på alla de inskickade bidragen men om mina önskningar är begränsade så håller jag hellre tummarna för att de som gör valen har ett vitt begrepp av vad en radiohit är för något, allt för att startfältet ska bli så varierat som möjligt. Lycka till, LTV. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Lettland i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se