TjeckienEfter att deadline för låtskrivare och artister att skicka in bidrag till Tjeckiens nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2019 passerades den 31:a oktober har TV-bolaget ČT meddelat att de fått in nästan 300 låtar, varav 60 från tjeckiska musiker. (Källa: Eurovision Song Contest Czech Republic)

Tvåan i Tjeckiens ESC-uttagning 2018:

High On Love“, Debbi (se hela “Eurovision Song CZ 2018”-resultatet här)

Schlagerpinglan: I TV-bolagets meddelande på facebook så framgår det att ČT är väldigt nöjda med antalet inskickade bidrag och påtalar att det kommer att bli svårt att välja ut finalbidragen. Även om det totala antalet bidrag minskat (de tog emot 400 bidrag förra året) så har bidragen från den viktiga kategorin, d.v.s. tjeckiska låtskrivare, ökat från 36 till 60 bidrag så det är inte svårt att förstå deras glädje. Med lite tur så är det även i den högen de hittar de flesta av sina finalvärdiga alternativ. Lycka till, ČT. 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2019“.

Relaterad information: Observera att vi närmar oss deadline för att skicka in bidrag till Australiens nationella uttagning samt Estlands “Eesti Laul 2019”, d.v.s. den 4:e resp. 6:e november. Mer information om hur man skickar in bidrag till de olika ländernas uttagningar hittar ni här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se