SanMarinoEfter en lång tids tystnad så har nu TV-bolaget San Marino RTV äntligen bekräftat att San Marino kommer att delta i Eurovision Song Contest 2019. Om det blir ytterligare en säsong av den nationella uttagningen “1 in 360” har de däremot ännu ej avslöjat. (Källa: smtvsanmarino.sm)

Uppdaterat 2018-11-06: 1in360 har meddelat att de har planer på en större uttagning men att den inte kommer att genomföras 2019. San Marino utser därmed sitt ESC 2019-bidrag på ett annat sätt, vilket kommer att avslöjas senare av TV-bolaget.

Vinnaren av första säsongen av “1 in 360”:

Who we are“, Jessika (feat. Jenifer Brening)

Schlagerpinglan: Det är med en lättnadens suck jag kan uppdatera mina sidor om ESC och San Marino nu när de äntligen bekräftat att de kommer att skicka sitt tionde bidrag till ESC. Om det blir en andra säsong av “1 in 360” eller ej är däremot inget jag i nuläget bryr mig speciellt mycket om. Landet är med och det är det enda som betyder något. 😀

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2019 (inkl. landets samtliga bidrag och resultat i tävlingen) hittar ni här: “San Marino i ESC 2019“.

Relaterad information: Enligt wikipedia är det nu 41 länder som mer eller mindre preliminärt bekräftat sitt ESC 2019-deltagande. Se en sammanställning av deras planer här: “Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “Eurovision 2019: San Marino bekräftar deltagande”

 1. Adri

  San Marino är ju ett av länderna som imponerar minst i tävlingen, men med det sagt så är det ju kul att de är med! Väntar på den där käftsmällen, och vem vet? Kanske blir det 2019?! 🙂

  Bäst från San Marino:
  • ”Maybe” (2014) – Helt klart. Inget motstånd där direkt.

  Sämst från San Marino:
  • ”Chain of lights”

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se