NorgeInför “MGP 2019” tog NRK emot bidrag i över sju månader (31:a januari – 9:e september 2018). Inför “MGP 2020” har de tänkt om och minskat ansökningstiden till att endast vara 2½ månad (2:a mars – 17:e maj 2019).

I en intervju förklarar Stig Karlsen, producent och musikansvarig för MGP, att de på så sätt frigör mer tid till att gallra fram de bästa bidragen samt kunna genomföra auditioner och ha dialoger med musikbranschen.

Tre regeländringar inför inskicket av bidrag till “MGP 2020”:

Bidrag tas emot från den 2:a mars till den 17:e maj, d.v.s. betydligt kortare period än tidigare.
Varje producent / låtskrivare får max skicka in tre bidrag.
Numera måste alla bidrag ha minst en norsk låtskrivare.

Uppdaterat: Deadline att skicka in bidrag till NRK har flyttats till den 31:a juli.

Vad gäller de andra nyheterna så motiverar Stig Karlsen dem med att nyckelorden är “kvalitet framför kvantitet” samt att han är för internationella samarbete så länge det främjar norska låtskrivare och norskt musikliv och ser gärna att detta motiverar internationella producenter att skaffa nya, norska vänner. (Källa: nrk.no)

Schlagerpinglan: Visserligen börjar inte NRK att ta emot bidrag till “MGP 2020” förrän den 2:a mars (samma dag som finalen av “MGP 2019” avgörs) men om man som intresserad, svensk låtskrivare nu är tvungen att samarbeta med norska låtskrivare så kanske man behöver lite extra tid för förberedelser. Nu är ni förvarnade i alla fall. Lycka till. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se