MaltaEfter fem inledande auditionsshower så har nu “X Factor Malta“, den talangshow som ska utse Maltas representant i Eurovision Song Contest 2019, kommit fram till den andra fasen av tävlingen: Bootcamp. Här nedan ser ni i korta drag vad det innebär:

Bootcamp – så här går det till

120 deltagare tog sig vidare från auditionerna till “X Factor Malta“:s nästa fas som går under namnet Bootcamp. (Första avsnittet sänds den 11:e november kl. 20:50 på TVM.)
Varje deltagare har inledningsvis tre val: att fortsätta resan, bli en del av en grupp eller lämna tävlingen en gång för alla.
I första delen får alla framföra vars en låt a cappella innan 30 deltagare får lämna tävlingen.
Den andra delen är den ikoniska “Wall of Songs” där domarna, efter att de valda låtarna framförts, bestämmer om deltagarna får stanna eller skickas till ett “Holding Room“. Detta innebär att de fortfarande har chansen att bli kallade tillbaka.
Under den tredje delen får alla deltagarna (inkl. de nyligen skapade grupperna) framföra en låt som de själva väljer ut. I genomsnitt går 12 deltagare per kategori vidare till nästa fas i uttagningen som är “The Chair Challenge“.
(Källa: XFactorMalta)

Ett av “X Factor Malta”:s många auditions-klipp:

Jade Vellas “Fallin” av Alicia Keys-audition (MESC 2017-deltagare och J.Anvils dotter)
(av X Factor Malta – 4:20 – Nov 4, 2018)

En sammanfattning av “X Factor Malta” så här långt:

Auditions-show nr 1 (7:e oktober) – se auditionerna från Show 1 här
Auditions-show nr 2 (14:e oktober) – se auditionerna från Show 2 här
Auditions-show nr 3 (21:a oktober) – se auditionerna från Show 3 här
Auditions-show nr 4 (28:e oktober) – se auditionerna från Show 4 här
Auditions-show nr 5 (4:e november) – se auditionerna från Show 5 här
Extra-auditioner som presenterats via “X Factor Malta” och Vodafone Malta finns här

Schlagerpinglan: Som X Factor-novis så har jag fått göra en del efterforskningar och läst på lite om saker som “Bootcamp“, “Wall of Songs“, “Holding Room” och “The Chair Challenge“. De flesta som är intresserade av talangtävlingar är säkert redan insatta i detta men för mig (som ännu inte är riktigt såld på dem) så har det varit intressant att vidga mina vyer. 😀

Jag kan inte påstå att jag blivit omvänd men det faktum att det finns så pass många kända ansikten från tidigare ESC-uttagningar (se resultatinläggen ovan) gör att jag trots allt känner en viss nyfikenhet inför fortsättningen av denna show. Inte dåligt bara det. 😀

Mer om Maltas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Malta i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se