LettlandDen 22:a november utspelades sig den andra fasen av uttagningen av bidrag till “Supernova 2019“, Lettlands nationella uttagning inför Eurovision Song Contest 2019, rum då 33 artister och grupper var inbjudna till LTV för en live-audition inför en fyra-manna-jury.

Bland deltagarna syntes namn som Markus Riva, Samanta Tina, Miks Dukurs, Kristiāna Bumbiere, Dziļi Violets och Double Faced Eels. På måndag, den 26:e november, kommer de aktuella bidragen att läggas upp på Supernovas hemsida och youtube-kanal så att även tittarna kan få ge sin syn på de hoppfulla. Vilka som till slut väljs ut att få tävla i Supernova avslöjas den 5:e december medan live-showerna beräknas att börja sändas någon gång i januari. (Källor: esckaz.com och wiwibloggs.com)

En av Lettlands så här långt fyra “Supernova”-vinnare:

Heartbeat“, Justs (15:e i ESC-finalen 2016)

Alla Lettlands ESC-bidrag som valts ut genom “Supernova”:

Årgång Antal bidrag
(inskickade/tävlande)
Vinnar-bidrag Resultat i ESC
2015: 98 st => 20 st Love Injected“, Aminata 6:a i ESC-finalen
2016: 120 st => 20 st Heartbeat“, Justs 15:e i ESC-finalen
2017: 168 st => 22 st Line“, Triana Park 18:e i semi 1
2018: 93 st => 21 st Funny Girl“, Laura Rizzotto 12:a i semi 2
2019: 83 st => ? st ? ?
(Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: Äntligen så börjar det att hända lite saker. 😀 Om uppgifterna ovan stämmer så kan vi redan på måndag lyssna på de 33 bidrag som tävlar om de åtråvärda platserna i “Supernova 2019“. Själv hoppas jag att Markus Riva ställer upp med sin bästa låt hittills (och att den passar hans röst) så att han har en rimlig chans att äntligen få representera Lettland i ESC. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Lettland i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se