Sverige I dag, den 27:e november, kommer SVT att presentera de 28 bidrag, artister och låtskrivare som ska tävla i “Melodifestivalen 2019“, Sveriges uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019. Ni kan följa presskonferensen live via SVT Play kl. 09:30 (i Nyheter Direkt med start kl. 09:25).

Schlagerpinglan: Ja, nu är det inte lång tid kvar innan vi får reda på vilka artister (och låtskrivare) som fått de åtråvärda platserna i Melodifestivalen 2019. Har Aftonbladet återigen prickat in ett imponerande stort antal av artisterna, se den slutliga versionen här, eller har SVT på något vis lyckats få musik-Sverige att hålla ett flertal stora namn hemliga så att presentationen blir fylld av överraskningar? Snart vet vi. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Sverige i ESC 2019“.
Mer om Övriga länders förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “ESC 2019“.
Veckans Eurovision-schema hittar ni här: “ESC 2019: Vad händer vecka 48?“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Missa inte presentationen av “Melodifestivalen 2019”-startfältet!”

 1. Adri

  Jag vet inte varför, för även om inget namn direkt poppade så blev jag faktiskt ändå mer hype när jag fick se dem och höra låttitlar. Det får bli som det blir 🙂 Men no reason att ge upp nu!

  Jag har klagat så mycket så nu ska jag istället bli positiv:

  • Väldigt förvånad över att se Zeana i tävlingen. Av alla idolprofiler som kommit och gått väntade jag mig inte att se henne i detta sammanhang.

  • Arja Saijonmaas låt verkar, på ytan iaf, ha ett miljöbudskap och det gör mig varm! 🙂

  • Hanna & Liamoo kör duett. Jag gillar ju när låtar alternerar sång och rap istället för 100% rap. Så jag hoppas denna är uppbyggd så 🙂

  • Margaret är tillbaks!

  • Jon Henriks beskrivning lät väldigt spännande. När man tänker på honom och jojk så tänker man inte direkt på Kygo. Men det låter som att det kan bli en oförutsägbar och spännande låt 🙂

  • Det där fantasy-bandet vars namn jag aldrig riktigt uppfattade såg spännande ut.

  • Jag är svag för Lisa Ajax. Jag gillar hennes röst väldigt mycket. Jag hoppas låten är bra i år också! ”My heart wants me dead” var ju favoriten 2016 för min del 🙂

 2. Lukas

  Om jag ska ta några ord…

  Deltävling 1, vilka höjde mina ögonbryn där… Tja, det finns ändå vissa förhoppningar kring att Nano kan göra nånting bra med sin nya “Chasing Rivers”, det lät som det är en låt som kängar det där att hänga på trender, vilket kan vara intressant. Däremot har han inte samma låtskrivarteam bakom sig, vilket inte brukar vara ett bra tecken. Arja Saijonmaas “Mina Fyra Årstider” som Adri skriver ovan, också intressant. Man ska inte underskatta låtar som har örat mot gatan så att säga. Även om jag dock oroar mig för att det kommer åka ut med huvudet före

  Deltävling 2… Inga riktiga kioskvältare här… kanske om Andreas Johnson lyckas få till en arenalyftare och själv kunna lyfta sig från den pinsamma jumbon han åkte på för fyra år sen.

  Deltävling 3… Ja jäklar, Dockorna är tillbaka med förmodligen den klumpigaste låttiteln. Jag hade en ganska lång rant tidigare om konceptet med gruppen, men det behöver jag inte ta nu. Apropå låttitlar slogs jag av Martin Stenmarcks tunga titel, “Låt Skiten Brinna”. Damn. Och så hoppas man ju på att JH fortsätter leverera nånting stilfullt, men när de säger att det skulle andas Kygo (en house-DJ) så blir jag (som har så himla svårt för house, jag vet att jag gör mig impopulär här) lite oroad.

  Deltävling 4 då? Jag säger bara det, Pagan Fury var den akt som drog till sig all min uppmärksamhet. Har redan lyssnat på det lilla material jag hittade från dem och jag kan säga att det var ett mycket oväntat och bra val att SVT bjöd in dem. Nu känns det faktiskt som att det fanns tyngd i deras ord om att försöka få spridning på genres!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se