ESC2019 Schlagerpinglan: Här hittar ni en samling korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2019. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Australien Australien: SBS fick in över 700 bidrag och ger en startfälts-ledtråd
Över 700 bidrag skickades in till “Eurovision – Australia Decides“, den nationella uttagning som den 9:e februari ska utse Australiens ESC 2019-bidrag. Efter att en panel valt ut ett antal bidrag så matchades de med lämliga artister. Startfältet har ännu ej avslöjats men några små ledtrådar finns i ett klipp som TV-bolaget publicerat på facebook. (Källor: esctoday.com och escxtra.com)
Cypern Cypern: CyBC ger en ledtråd angående sitt ESC 2019-val
Precis som Australiens SBS, se ovan, så har Cyperns TV-bolag CyBC givit en ledtråd angående sitt ESC 2019-val. Den första ledtråden (av många?) lyder: “Vad har denna fantastiska Bilbillboard-hit med J.Lo gemensamt med Cyperns ESC 2019-bidrag?” Låten som åsyftas är “On The Floor” med Jennifer Lopez ft. Pitbull men om sambandet gäller titeln, låtskrivarna, musikvideon eller något annat är oklart. (Källa: esctoday.com)
Kroatien Kroatien: “Dora 2019”-presskonferens den 4:e december
TV-bolaget HRT har meddelat att de kommer att hålla en presskonferens den 4:e december kl. 11:00, som även kommer att sändas via HRT:s hemsida, där mer information om Kroatiens ESC 2019-uttagning kommer att presenteras. Redan har en del information ang. “Dora 2019” avslöjats, bl.a. att 16 bidrag kommer att tävla i finalen den 16:e februari, läs mer här. (Källa: eurovoix.com)
Tyskland Tyskland: NDR avslöjar mer detaljer om den tyska uttagningen
TV-bolaget NDR har avslöjat ytterligare några detaljer angående finalen av Tysklands nationella ESC-uttagning “Unser Lied für Israel“. Showen kommer att sändas från Berlin under vecka 8, ha ungefär samma format som föregående år och vinnaren kommer att utses av tre grupper: Eurovisionpanelen, expertjuryn och tittarna.

De sex finalisterna, som presenterats tidigare har skrivit runt 25 låtar och utöver det så har det tillkommit några inskickade låtar samt två artister som inte var med vid låtskrivarlägret. Totalt så är det över 30 låtar, endast två på tyska, som kommer att bedömas av de två jurygrupperna. Beroende på vad juryn kommer fram till så kan det bli mellan sex och åtta bidrag i den tyska finalen i februari. (Källa: wiwibloggs.com)

Estland Estland: Semifinalsbidragen presenteras som musikvideor
De 24 bidrag som ska tävla i Estlands nationella ESC-uttagning “Eesti Laul 2019” kommer att presenteras i form utav musikvideor den 1:a december. I TV-programmet “Eesti Laul 2019. Start“, som sänds kl. 17:45 CET, spelas 1-1,5-minuters-versioner av videorna upp och därefter så läggs fullversionerna upp på ERR:s hemsida, där tittarna även under presentationens gång kommer att kunna rösta på och kommentera bidragen. (Källa: esckaz.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019” medan sammanställningen över de TV-bolag som tar emot ESC 2019-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se