SverigeSchlagerpinglan: I väntan på att Melodifestivalen 2019 ska komma i gång tar jag en titt på de olika återvändande artisterna, uppdelade i olika kategorier. Först ut blir de artister man kanske lägger märke till mest: de som redan vunnit Melodifestivalen en gång:

En av MF-vinnarna som gör ännu ett försök i tävlingen:

Martin Stenmarck (1:a i Melodifestivalen 2005 med “Las Vegas“)

Melodifestivalen 2019 – Artister som vunnit tävlingen förut:

Arvingarna
1993: “Eloise 1:a i MF-finalen => 7:a i ESC-finalen
1995: “Bo Diddley delad 6:a i finalen
1999: “Det svär jag på 3:a i finalen
2002: “Ingenting är större än vi 6:a i deltävling 3
2019: “I Do” – Deltävling 4 – Lidköping – 23:e februari
(Låtskrivare: Nanne Grönvall, Mikael Karlsson, Casper Jarnebrink, Thomas ”Plec” Johansson)
Martin Stenmarck
2005: “Las Vegas 1:a i MF-finalen => 19:e i ESC-finalen
2014: “När änglarna går hem Andra Chansen
2016: “Du tar mig tillbaks 6:a i deltävling 4
2019: “Låt skiten brinna” – Deltävling 3 – Leksand – 16:e februari
(Låtskrivare: Uno Svenningsson, Tim Larsson, Tobias Lundgren)
Anna Bergendahl
2010: “This Is My Life 1:a i MF-finalen => 11:a i ESC-semi 2
2019: “Ashes to Ashes” – Deltävling 1 – Göteborg – 2:a februari
(Låtskrivare: Thomas G:son, Bobby Ljungren, Erik Bernholm, Anna Bergendahl)

Schlagerpinglan: Det finns egentligen inte så många forna Melodifestivalsvinnare som jag gärna vill återse i tävlingen, för på något plan så tycker jag nog att de flesta redan fått sina chanser i tävlingen, men hade t.ex. Lena Philipsson visat intresse så hade jag ju inte klagat precis. 🙂

Vad gäller Arvingarna och Martin Stenmarck så är jag av den åsikten att de är erfarna och duktiga artister i sina respektive genrer och förmodligen har mer att ge och därför, precis som Anna Bergendahl (som däremot är lite mer av en dark horse), känns som att de trots allt är bra val om de har bra låtar. Ja, även annars också då igenkänningsfaktorn är en trygghet man inte ska undervärdera när det gäller Melodifestivalen. 😀

Ser jag till min egen personliga smak så måste jag dock erkänna att jag inte hittar ett enda bidrag av deras åtta tidigare MF-bidrag som varit något för mig och därför är väl mina förväntningar på deras 2019-bidrag inte de högsta. Jag är dock medveten om att det alltid är en eller ett par artister som överraskar varje år så än har jag kvar hoppet om att få mina fördomar omkullkastade. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Sverige i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Melodifestivalen 2019: Ett flertal MF-vinnare gör comeback”

  1. Patrik

    Har SVT presenterat utformningen av scenen för melodifestivalen 2019 och hur kommer scenen se ut där artisterna ska uppträda i ?

  2. Schlagerpinglan

    @Patrik, Jag tror inte att SVT presenterat årets scen ännu, jag har i alla fall inte sett något än. Vanligtvis så brukar detta ske i januari så tids nog så kommer det. 😀

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se