StorbritannienTV-bolaget BBC har i dag avslöjat lite mer om vad som gäller för “Eurovision: You Decide 2019“, Storbritanniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019.

Med en ny värdstad och ett nytt format så hoppas BBC att Storbritannien återigen ska hitta tillbaka till den vänstra sidan av resultattavlan, se nedan för ytterligare info:

Storbritanniens “Eurovision: You Decide” – i korta drag:
Eurovision: You Decide” kommer att sändas live från MediaCity UK i SalfordBBC Two i februari 2019.
Programledare, för fjärde året i rad, blir Mel Giedroyc och precis som förra gången har hon Måns Zelmerlöw vid sin sida.
Av de hundratals bidrag som skickats in väljer en internationell jury ut tre låtar till finalen där de kommer att framföras av sex olika artister.
För att hitta den perfekta låt/artist-kombinationen så inleds finalen med tre rundor “song-offs” där varje låt framförs av två olika artister i två olika musikaliska tappningar.
Med hjälp av detta nya format hoppas man att tittarna lättare ska kunna hitta det bästa valet för Storbritannien i ESC 2019.
(Källa: bbc.co.uk)

Storbritanniens första “Eurovision: You Decide”-vinnare:

You’re Not Alone“, Joe & Jake (live i ESC 2016)

Storbritanniens samtliga “Eurovision: You Decide”-vinnare:

2018: Storm“, SuRie 24:a i ESC-finalen
2017: Never Give Up On You“, Lucie Jones 15:e i ESC-finalen
2016: You’re Not Alone“, Joe & Jake 24:a i ESC-finalen

Schlagerpinglan: Trots ett inte alltför imponerande resultat för “Eurovision: You Decide” de första tre åren så ger BBC uttagningen ytterligare ett försök, denna gång med en liten justering av formatet för att hitta den bästa artist/låt-kombinationen. Rent teoretiskt så tycker jag att det låter väldigt intressant och ser med stor nyfikenhet fram emot att få se slutresultatet.

Lyckas de bara att hitta tre suveräna låtar, sex artister som känns självklara på scenen och att tittarna sedan “röstar rätt” så är det väl egentligen inget som talar mot att de skulle kunna nå den vänstra sidan av resultattavlan. Det är dock många saker som måste klaffa… men så här långt så ser det ju positivt ut. Lycka till, BBC. 😀

Mer om Storbritanniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se