RumänienAv de 126 bidrag som inkom när TV-bolaget TVR sökte efter lämpliga bidrag till “Selecţia naţională 2019“, Rumäniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019, så har de nu valt ut 24 bidrag till de inledande två semifinalerna i Arad och Iasi (finalen avgörs i Bukarest), se listan nedan.

En av de tävlande artisterna i Rumäniens “Selecţia naţională 2019”:

Mihai Traistariu (här: “Tornero” – 4:a i ESC-finalen 2006)

Rumäniens “Selecţia naţională 2019” – Semifinalisterna:
Bidrag / Artister: Senaste “Selecţia naţională”-bidrag:
“Baya (Speechless)”, M I H A I 2018: “Heaven” (7:a i finalen)
“Daina”, Letitia Moisescu & Sensibil Balkan 2011: “Dreaming of you” (5:a i finalen)
“Dear father”, Laura Bretan
“Destin”, Trooper
“Discrete”, Xonia
“Give up now”, Johnny Badulescu 2018: “Devoted” (4:a i semifinal 1)
“High heels on”, Echoes 2018: “Mirror” (11:a i finalen)
“Ielele”, 2 Gents
“Independent”, Xandra 2018: “Try” (9:a i finalen)
“Make me your man”, TWM
“On a Sunday”, Ester Peony
“Pierd”, Dan Bittman 1994: “Dincolo de nori” (21:a i ESC-finalen)
“Right now”, Olivier Kaye
“Rock this way”, Ommieh x Anarisez
“Skyscraper”, Teodora Dinu 2018: “Fly” (10:a i finalen)
“Tears”, Georgy
“The call”, Berniceya 2017: audition – “Ice cream“
“The song of my heart”, The four
“The way it goes”, Steam
“Underground”, Vaida 2014: “One More Time” (2:a i finalen)
“We are the ones”, Claudiu Mirea 2017: audition – “Magnet“
“Weight of the world”, Nicola 2003: Don’t Break my Heart (10:a i ESC-finalen)
“Without you (Sin ti)”, Dya & Lucian Colareza
“Your journey”, Aldo Blaga
(Källor: escxtra.com och wiwibloggs.com – Sammanställning: schlagerpinglan.se)

Uppdaterat: Lyssna på hälften av de tävlande bidragen här.

Schlagerpinglan: Som synes av sammanställningen ovan så finns det en hel del kända namn som tävlar i “Selecţia naţională 2019“. Denna gång är det inte bara M I H A I (ESC 2006) som gör ett nytt försök att få representera Rumänien i ESC utan även Dan Bittman (som tävlade 1994 när landet gjorde sin ESC-debut) och Nicola (ESC 2003) finns med på startlistan.

Den artist jag är gladast över att återse (förutom M I H A I då som jag numera tycker “hör till”) är Letitia Moisescu vars “Dreaming of you” fortfarande spelas flitigt här hemma och som jag gärna vill ha någon form av uppföljare till. 😀

Sedan så hade jag även en liten förhoppning om att Trooper skulle visa sig vara en comeback av gruppen Super Trooper som 2015 kom 10:a i finalen med “Secret Place“. Men, men… så var det tydligen inte men jag uppskattade påminnelsen av ett välspelat bidrag som väcker så många motstridiga känslor. 😀

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Rumänien 2019: “Selecţia naţională 2019”-semifinalisterna”

 1. Adri

  I varje nationell final finns det vissa människor man bara är trötta på att återse. Inte för att de nödvändigtvis är dåliga alltid, men för att de är så tråkiga och blir bara gråare och gråare för varje deltagande.

  I Sverige har vi t. ex Linda Bengtzing och Andreas Johnson. Lettland har Markus Riva, Moldavien Che-MD och Estland har Stig Rästa.

  Rumäniens variant är Mihai. Jag gillar inte ens hans claim to fame – ”Tornero”. Men han blir ju bara sämre varje gång. Hoppas han antingen vinner nu för att han faktiskt är grym, eller att han inte gör det och då inser att Rumänien är inte intresserade av honom längre.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag misstänkte att du skulle opponera dig om jag nämde M I H A I men jag kunde inte låta bli. 😀 Jag älskade “Tornero” (och önskar att han tävlat något annat år med den så att han kunde ha vunnit) men även om jag gillar honom som artist och tycker om hans röst så måste jag medge att hans försök efter “Tornero” inte varit några direkt vinnarbidrag. Likväl, jag uppskattar hans försök och hoppas att han förr eller senare får till timingen så att han kan få ett avslut på sina ESC-drömmar. 🙂

  Vad gäller dina andra exempel på artister så förstår jag dig så väl… även om jag själv är lite svag för både Markus Riva och Stig Rästa och gärna ser dem (och M I H A I) som återkommande inslag i de respektiva uttagningarna. 😛

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se