SanMarinoI dag avslöjade San Marino RTV att de har internvalt den artist som kommer att representera San Marino i Eurovision Song Contest 2019. Delegationschefen Alessandro Capicchioni bekräftade även att tävlingsbidraget redan spelats in och kommer att presenteras inom de närmaste veckorna.

För tillfället arbetar de med lite efterarbete och inspelning av musikvideon. Chefen för SMRTV, Carlo Romeo, kommenterar avslöjandet med att han är nöjd med artistvalet, som han beskriver som “en underbar internationell artist”. Utöver det så avslöjar han att han anser att deras bidrag, som valts ut efter att ett flertal förslag tagits i beaktning, är “väldigt bra“. (Källor: smtvsanmarino.sm och escxtra.com)

San Marinos bäst placerade internval:

Maybe (Forse)“, Valentina Monetta (24:e plats i ESC 2014-finalen)

Schlagerpinglan: Efter att man länge gått och undrat om det skulle bli något ESC 2019-deltagande för San Marino eller ej (bekräftelsen kom inte förrän den 6:e novemberdagen innan EBU presenterade sin lista) så är det glädjande att se att man inte behöver gå och oroa sig för att de ska skicka iväg ett i mars hastigt påkommet internval. 😀

Nu verkar det i stället vara något som både är väl genomtänkt och som representanter för TV-bolaget har höga tankar om. Förhoppningsvis så är valet lika bra som det låter, för är det något land jag önskar framgångar till i ESC (tillsammans med Island, Malta, Cypern, Tjeckien m.fl. m.fl.) så är det San Marino. Lycka till, SMRTV. 😀

Mer om San Marinos förberedelser inför ESC 2019 (inkl. landets samtliga bidrag och resultat i tävlingen) hittar ni här: “San Marino i ESC 2019“.

Schlagerpinglan: Som ni ser så har jag nu avslutat min julledighet (i alla fall vad gäller bloggandet) och hoppar direkt in med den största och mest aktuella nyheten. De närmaste dagarna kommer det däremot att blandas ganska friskt med både äldre och nyare nyheter, allt för att få bloggen uppdaterad inför det nya året. God fortsättning! 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “San Marino 2019: SMRTV har gjort sitt internval”

  1. Adri

    Hatar att va negativ, men jag har verkligen inga förväntningar för San Marino. De har lovat så mycket förr, och sen bara gjort pannkaka av allt. Trist.

    Om de lyckas 2019 återstår att se. Jag skulle bli himla glad. Men jag vågar fantemej inte hoppas på att San Marino tagit sig i kragen!

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se