FrankrikeSchlagerpinglan: I morgon inleds “Destination Eurovision 2019“, den nationella uttagning bestående av två semifinaler och en final, där totalt 18 bidrag tävlar om att få representera Frankrike i Eurovision Song Contest 2019.

Eftersom vi länge kunnat lyssna på smakprov av bidragen och de flesta artister presenterat fullversioner av sina bidrag så tycker jag att jag har en ganska bra uppfattning om dem och presenterar därför min nuvarande topp-tio-lista.

I morgon, den 12:e januari, tävlar hälften av bidragen i den livesända, första semifinalen (se semifinalsindelning och lyssna på bidragen här) där fyra bidrag går vidare till finalen den 26:e januari. Ytterligare fyra finalister väljs ut i den andra semifinalen den 19:e januari. Mer info om årets franska uttagning hittar ni här.

Ett av de tävlande bidragen i Frankrikes “Destination Eurovision 2019”:

Ce qui me blesse“, Ugo

Schlagerpinglans “Destination Eurovision 2019”-topp-10, 2019-01-11:
1. Ce qui me blesse“, Ugo (semifinal 2)
2. J’ai pas le temps“, Lautner (semifinal 1)
3. Passio“, Battista Acquaviva (semifinal 1)
4. Là haut“, Chimène Badi (semifinal 1)
5. Ma petite famille“, Noémie (semifinal 2)
6. Le brasier“, Naestro (semifinal 1)
7. La Promesse“, Emmanuel Moire (semifinal 2)
8. Madame la Paix“, PhilipElise (semifinal 2)
9. Tous les deux“, Seemone (semifinal 2)
10. Sois un bon fils“, Doutson (semifinal 2)
Övriga bidrag (ungefärlig ordning):
Le petit Nicolas Allez leur dire”, Silvàn Areg (semifinal 1)
In the Shadow“, Florina (semifinal 1)
Oulala“, Mazy (semifinal 1)
Por aqui“, Tracy de Sà (semifinal 2)
Comme une grande“, Aysat (semifinal 1)
La voix d’Aretha“, The Divaz (semifinal 2)
Roi“, Bilal Hassani (semifinal 1)
On cherche encore (Never Get Enough)“, Gabriella (semifinal 2)

Schlagerpinglan: Eftersom det är åtta bidrag som kommer att gå vidare till finalen (fyra från varje semifinal) så skulle ovanstående topp-åtta vara mina drömfinalister… men jag vill gärna se liveframträdandena först innan jag vågar mig på något sådant uttalande. 😀

För tillfället, när jag endast har studioversionerna av bidragen att gå efter, så är de i alla fall mina förhands-favoriter och jag är väldigt nyfiken på att få veta om live-showerna kommer att förändra min syn på några av de tävlande bidragen. 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Frankrike 2019: Schlagerpinglans topp-10 (19-01-11)”

 1. Micke

  Återkommer med min topp 10. Tänker vänta ut om någon mer än jag har hittat glädjepillret bland dessa tio. det är inte min favvis men definitivt mitt glädjepiller. Hoppas någon hittat samma som jag när det gäller detta. Tvivlar men kul hade det varit 🙂

 2. Adri

  Två stycken är i egen liga hos mig; ”Passio” och ”Madame La paix”.

  Tyvärr tror jag båda är chanslösa. Men jag haft fel förr. Kom igen, Frankrike!

  Ni har varit etta och trea nu 2017 och 2018. Ni har ingen chans på dem platserna 2019, men med ”Passio” eller ”Madame la paix” så kan ni hamna rätt bra till iaf! 🙂

 3. Micke

  MIN FAVVIS: “Là haut“, Chimène Badi

  (Oj det här känns som någon verkligen har önskat göra något riktigt franskt till ESC. För mig i egen klass när det gäller deras uttagning. Så härligt när man hör ett bidrag i bara några sekunder och kan avgöra direkt vilket land den kommer ifrån. Det hade varit lika lätt om de så skitade ned sig och sjung på engelska. Men så jädra illa kan de väl inte göra musiken om den skulle vinna)

  DETTA ÄR ESC: “Madame la Paix“, PhilipElise

  (Överlägset det bidrag i franska uttagningen som luktar mest ESC. Ett av de bidrag jag skulle bli nöjd att se som vinnare och Frankrikes representant 2019. Tyvärr känner jag dock stor oro inför att se detta live. Detta är något som tyvärr känns som något som de kan förstöra på scen. Snälla Frankrike dra pluggen ur alla robotar och liknande och gå in och visa bidraget rättvisa)

  GLÄDJEPILLER: “Le petit Nicolas“, Silvàn Areg

  (Oj så chanslös den här är och oj så hatad den kommer att bli bland alla de som inte greppar ESC och tror och känner att allt måste handla om hits. I DON´T. Detta är ett så jädraaaa härligt bidrag som skiter i påklistrade påhittade regler och helt kör sitt eget race. Fy fan sicket gott humör jag blir på varje gång jag hör den här. Alla ni på bloggen som tar till er den här kommer att bli polare med mig. Ni andra lär väl bli något helt annat )

  MYSPILLER: “Passio“, Battista Acquaviva

  (Frankrike brukar vara duktiga på sk mysbidrag, så dock inte i år. Detta är dock ett jädrigt mysigt bidrag. Jädrigt kul också att vissa länder vågarblanda in lite operaliknande musik. Tack Estland 2018 och detta då. Hoppas på att fler kommer att våga. Kanske inte lika mycket som jag hoppas på mer rock men det jag främst hoppas på är mer blandning)

  OMDÖME OM UTTAGNING: (5/10)

  (Oj oj oj! Frankrike kan så mycket bättre än det här. Finns ju några bidrag som lyfter upp det men tyvärr fler som sänker det. Just i denna stund ger jag betyget GODKÄND (5/10) men om de som så ofta i ESC får fullständigt hjärnsläpp och framträder i maj månad med det vinnande bidraget på engelska då sänks betyget minst ett snäpp till INTE FULLT GODKÄND (4/10))

  HUR TÄNKTE DE HÄR: “On cherche encore (Never Get Enough)“, Gabriella

  (Believe me! I’ve already had ENOUGH of this. Jag vet inte riktigt hur de tänkt här. Har de fixat material till en låt eller till en biltävling? Oavsett vilket så har de i mina ögon och öron misslyckats helt för vare sig de skapat en motor som kraftigt misständer eller en låt helt utan rytm så har jag already GET ENOUGH. Kunde lika gärna varit under rubriken MAGSYRA)

  MAGSYRA: “In the Shadow“, Florina

  (Hur många gånger har vi hört detta genom åren. Är det bara 100 eller har vi redan passerat 1000? Det jag pratar om är givetvis refrängen. Har inget emot versen den är helt ok. Har egentligen inget emot refrängen heller om det inte varit så att det kommit låtar som låtit exakt likadant varje år som jag har levt och noterat. Påstår inte att det är ett stulet bidrag men jag får magsyra när man försöker likna annat som redan varit ute allt för många gånger)

  DENNA KOMMER ATT VINNA: “Ce qui me blesse“, Ugo

  (Ursprungligen mitt absoluta hatobjekt i franska uttagningen. Men dels har den vuxit men framförallt har jag nu hört alla bidragen. Magkänslan är att detta kommer Frankrike ha nedpackat i resväskan i maj på väg till Israel för att frisläppa den där. Inte min grej men vinner lär den göra. Hade bara falsettskiten tonats ned hade jag nog klarat detta bättre)

  Jisses Pinglan så lika listor vi har. Vi har nio gemensamma på Topp 10. De bidrag som skiljer oss åt ligger elva på den andres lista.

  MIN TOPP 10:
  1. Chimène Badi – “Là-haut”
  2. Sylvàn Areg – “Le petit Nicolas”
  3. Philip Elise – “Madame la paix”
  4. Battista Acquaviva – “Passio”
  5. Seemone – “Tous les deux”
  6. Lautner – “J’ai pas le temps
  7. Noemie – “Ma petite famille”
  8. Doutson – “Sois un bon fils”
  9. Emmanuel Moire – “La promesse“
  10. Naestro – “Le brasier“

 4. Micke

  Ska bara lägga till en sak till. Det finns ett bidrag som jag inledningsvis rankade på plats 16. Nu mer många fler lyssningar slår jag fast att den är årets största växare i franska uttagningen. Den har gått från att vara ett sömnpiller till att vara jättevacker. Ser att jag placerat den för lågt för den klättrar varje gång jag lyssnar. Bidraget jag pratar om är Seemone – “Tous les deux”. Stackars er som bara lyssnar någon gång säger jag bara 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag instämmer helt vad gäller “Tous les deux”. Inledningsvis så avfärdade jag den helt och placerade den bland de bidrag som inte gav mig något alls. Steg för steg så har den dock vuxit till sig och min förhoppning är att den ska ta ytterligare några steg uppåt i live-versionen. Ett bidrag med potential att bli en riktig nackhårsresare. 😀

 6. Marcus

  Frankrikes uttagning i år handlar om ett enda bidrag för mig: Passio! Battistas röst är magiskt, korsikanska är så oerhört vackert, och låten är inget mindre än ett mästerverk! Eurovisionvinnare!

  I övrigt då?
  2 Ugo, Ce Qui Me Blesse
  3 PhilipElise, Madame La Paix
  4 Bilal, Roi

  Resten är en jämnstark samling som det är svårt/meningslöst att rangordna.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se