GreklandPrecis som i fallet med Ryssland så har internvalet i Grekland omgärdats av en längre tids ihärdiga rykten. Allt fler rapporter ses om att TV-bolaget ERT redan ska ha gjort sitt val och att det föll på sångerskan Katerine Duska.

Senast i raden av artister som uppges vara aktuella för ESC 2019

Katerine Duska (här med sin “One In A Million” från 2013)

ERT i sin tur, via Maria Koufopoulou, kommenterar inte detta utan påminner i stället om att de inte behöver anmäla sitt val till EBU förrän i mars. De meddelade dock att artisten de söker (eller möjligen redan valt ut?) ska vara erfaren och kunna stå på en internationell scen medan låten ska “få oss att dansa och göra oss stolta som land”.

Tilläggas bör att det i år inte är skivbolagen som står för artistvalet utan en kommitté bestående av låtskrivaren Dimitri Papadimitriou, producenten Adam Petros, journalisten Fotis Apergi, producenten Gianni Petridi samt Maria Koufopoulou och Sofia Dranido från ERT. (Källa: escxtra.com)

Schlagerpinglan: Som synes så betar jag av ett internvals-land i taget för att se bortom alla rykten och försöka få en uppfattning om vad som egentligen händer. I Greklands fall så är det bekräftat att det blir ett internval gjort av en specialkommitté och det duger gott för mig så här långt. 🙂

Artistmässigt har jag inga direkta önskemål men jag hade ju knappast blivit ledsen om det slutar med att de verkligen hittar ett bidrag det går att dansa till, som ERT-representanten verkar eftersöka, då många andra länder i år ryktas vilja satsa på ballader.

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Grekland i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se