FrankrikeSchlagerpinglan: Nu på lördag, den 26:e januari, avgörs finalen av “Destination Eurovision 2019” och som en uppladdning inför Frankrikes val av bidrag i Eurovision Song Contest 2019 så har jag tagit en titt på hur de inledande två semifinalerna påverkat min syn på de tävlande bidragen.

Den 11:e januari, då jag endast lyssnat på studioversionerna av bidragen så sammanställde jag en topp-tio-lista med de 18 tävlande bidragen. Efter att nu ha sett alla bidragen framföras live med tillhörande scenshow samt fått reda på vilka 8 bidrag som tagit sig vidare till final så gör jag en liten uppföljning i form av en final-topp-8-lista:

En av Frankrikes “Destination Eurovision”-finalister:

Tous les deux“, Seemone

Schlagerpinglans “Destination Eurovision”-final-topp-8, 19-01-24 (19-01-11):
1. (11.) Allez leur dire” (f.d. “Le petit Nicolas”), Silvàn Areg
2. (9.) Tous les deux“, Seemone
3. (4.) Là haut“, Chimène Badi
4. (16.) La voix d’Aretha“, The Divaz
5. (7.) La Promesse“, Emmanuel Moire
6. (10.) Sois un bon fils“, Doutson
7. (15.) Comme une grande“, Aysat
8. (17.) Roi“, Bilal Hassani
Personlig rankning av icke-final-bidrag:
topp-fyra (5.) Ma petite famille“, Noémie
topp-fyra (1.) Ce qui me blesse“, Ugo
finalist (6.) Le brasier“, Naestro
finalist (3.) Passio“, Battista Acquaviva
ej finalist (18.) On cherche encore (Never Get Enough)“, Gabriella
ej finalist (4.) J’ai pas le temps“, Lautner
ej finalist (8.) Madame la Paix“, PhilipElise
ej finalist (14.) Por aqui“, Tracy de Sà
ej finalist (12.) In the Shadow“, Florina
ej finalist (13.) Oulala“, Mazy

Schlagerpinglan: Som synes så fick jag vidare hälften av mina final-val och borde kanske vara nöjd med det… även om dagens snabb-repetition av de utslagna bidragen gjorde mig påmind om hur mycket speciellt Noémie och Ugo kommer att vara saknade i finalen.

Skulle jag få bestämma så hade Silvàn Areg fått åka till Tel Aviv och representera Frankrike med sin “Allez leur dire“. Låten har, som ni kanske vet, fått byta titel då “Le petit Nicolas” stötte på copyright-problem. Semifinal-klippet har dessutom tagits bort från TV-bolagets youtube-kanal, så om ni inte redan är övertygade så får ni ta mitt ord för att det är det “bästa” bidraget. 😛

Nej, skämt åsido, något “bästa” bidrag tror jag inte på, bara varierad musiksmak och vad gäller min så skulle jag även bli väldigt glad om det slutar med att “Tous les deux” vinner, även om den kanske inte riktigt hittat rätt hos mig ännu. Men, men… med tanke på vilken resa den gjort sedan jag hörde den första gången så vet man aldrig hur jag kommer att reagera på finalframträdandet. 🙂

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Frankrike 2019: Schlagerpinglans final-topp-8 (19-01-24)”

 1. Marcus

  Jag har svårt att engagera mig för Frankrike efter att de slängde bort Passio och Ce Qui Me Blesse…

  Men nåväl, jag rankar väl de åtta återstående.

  1 Roi – Bilal är ju störtskön och låten är helt okej, så det är ju det bästa Frankrike kan göra av situationen.
  2 La Haut
  3 Comme Une Grande
  4 Allez Leur Dire – Jag förstår inte hypen. Alls.
  5 La Voix d’Aretha
  6 La Promesse
  7 Sois Un Bon Fils
  8 Tous Les Deux – Ord kan inte beskriva vad jag tycker om den här låten. Jag kunde tolerera den innan men när jag såg liveframträdandet och hur hon bröt ihop i slutet så tappade både hon och låten all trovärdighet.

 2. Johanna

  Jag är nöjd med flera av de här vinnarna. De jag inte gillar är Bilals låt (som troligen vinner av helt fel anledningar) och rap-låten. Aysat är inte heller någon favorit. De andra kan jag tolerera och eftersom den bästa låten. Alltså Silvans troligen är chanslös så kommer jag hålla tummarna extra för Seemone. Heja, heja!

 3. Adri

  1. ”Tous les deux” – Överlägsen!

  2. ”Lá haut”

  3. ”Allez leur dire” – Den har växt. Fortfarande en låt som helt saknar hook. Men ibland så funkar det trots allt 🙂

  4. ”Sois un bon fils”

  5. ”La voix d’Aretha”

  6. ”Comme une grande” – egentligen helt ok låt när den pågår, men också en av de allra otydligaste. Kommer ännu knappt ihåg denna alls.

  7. ”La promesse”

  8. ”Roi” – Tråååk. Inte usel dock. Så oavsett resultat så gör Frankrike iaf inte bort sig fullständigt.

 4. Micke

  1. “Allez leur dire” (f.d. “Le petit Nicolas”), Silvàn Areg
  2. “Tous les deux“, Seemone
  3. “Là haut“, Chimène Badi
  4. “La voix d’Aretha“, The Divaz
  5. “Sois un bon fils“, Doutson
  6. “Comme une grande“, Aysat
  7. “Roi“, Bilal Hassani
  8. “La Promesse“, Emmanuel Moire

  Orkar inte med några längre grejer om det här men Silvan är det definitiva glädjepillret. Seemone ger oss det vackra i finalen både låtmässigt och röstmässigt. Emmanuel ger oss kraftig magsyra. Kan det vara årets vidrigaste bidrag hittills? Vinner då? Bilal men inte på grund av låten utan på grund av grejen, vilket fansen kommer att visa

 5. Micke

  Årets hittills bästa röst? För mig har det hela tiden varit Seemone men det är inte så längre. För några dagar sedan steg det fram en kvinna vid namn Elizaveta Ivasiuk och sedan den dagen får Seemone nöja sig med att sitta där på andraplatsen. Gott nog så. Jädrar så kul om hon vann

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se