Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 31:a januari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2019-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de tävlade i finalen men (otroligt nog) inte vann:

Nedräkning till Melodifestivalen 2019! – Plats 8 av 25:

You’re Out of My Life” – Darin (4:a av 32 tävlande bidrag i MF 2010)
(t&m: Henrik Janson, Tony Nilsson)

Schlagerpinglan: På plats nummer 8 på listan över bidrag som deltog i, men inte vann, sina respektive MF-finaler har jag placerat “You’re Out of My Life” med Darin från 2010.

Jag har ett svagt minne av att jag 2010 hade “Manboy” som favorit men att jag även var väldigt svag för “Keep On Walking“… men mycket har hänt sedan dess. Även om jag fortfarande ser Eric Saades bidrag som ett av festivalens bättre det året så är det numera Darins power-ballad som står ut som den självklara vinnaren.

Så här i efterhand så kan jag inte riktigt förstå hur jag resonerade (alt. uppfattade bidraget). Underbara melodislingor, känslostark text och en helhet som verkligen berör. Nåja, det blev “endast” en fjärdeplats för “You’re Out of My Life” så jag var ju knappast ensam om att undervärdera denna, numera, välspelade låt. 🙂

Tävlingen i övrigt? Anna Bergendahl hade jag aldrig hört talas om tidigare och var därför inte alls med på tåget om att hon var en vinnarkandidat, men däremot så tyckte jag (då som nu) att låtar som “Kom“, “We Can Work It Out” och “Unstoppable” hjälpte till att få 2010 att bli ett ganska hyfsat MF-år. 🙂

Melodifestivalen 2010 – Resultatet:

Placering, Bidrag, Artist Juryröster Teleröster Summa
1. This Is My Life“, Anna Bergendahl 82 p. 132 p. 214 p. (11:a i semi 2
i ESC 2010)
2. “Keep On Walking”, Salem Al Fakir 95 p. 88 p. 183 p.
3. “Manboy”, Eric Saade 49 p. 110 p. 159 p.
4. You’re Out of My Life“, Darin 51 p. 66 p. 117 p.
5. “Kom”, Timoteij 51 p. 44 p. 95 p.
6. “We Can Work It Out”, Andreas Johnson 50 p. 0 p. 50 p.
7. “Unstoppable”, Ola Svensson 47 p. 0 p. 47 p.
8. “I Did It for Love”, Jessica Andersson 15 p. 22 p. 37 p.
9. “Hollow”, Peter Jöback 21 p. 11 p. 32 p.
10. “Jag vill om du vågar”, Pernilla Wahlgren 12 p. 0 p. 12 p.
(Källa: sv.wikipedia.org)

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2019!
Mer om Sveriges ESC 2019-förberedelser: “Sverige i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till ““You’re Out of My Life” – Darin (MF 2010)”

 1. Micke

  Usch nu blir jag ledsen här Pinglan. Var precis på väg i säng här nu när jag fick syn på detta. Önskar jag hade missat detta nu 🙂 Nu när jag ska lägga in min plats 8 och visa dig att äntligen någon vi båda har på våra listor så kommer du med den här. Ledsen min vän vi är inte överens om det här, i synnerhet inte om manboy 🙂 Tycker detta var ett svagt år och Sverige var på väg in i dimman. Visst tre bidrag köper jag rätt men absolut inte övriga. Har ingen ranking på bidragen 2010 så jag tar de tre jag köper i bokstavsordning. Det var Anna Bergendahl, Ola Svensson och Timoteij

  Så kommer jag då in på min egen lista. Här har vi då äntligen det bidrag som jag pratar om som du också hade på din lista pinglan. Den här andas ESC så långt att man nästan tappar andan. Åh vad härligt när tävlingen är det som det ska handla om. Killen kom senare tillbaka till tävlingen och också då med ett bra bidrag men tyvärr mer tillrättalagt.

  PLATS 8

  https://www.youtube.com/watch?v=3tfvV-5Wq4w

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Vi är i alla fall överens om att vi båda gillar bidraget på din lista, det är ju alltid något. 🙂

 3. Marcus

  Jag älskar Darin! En av få idolartister jag verkligen gillar. Förutom att sjunga snuskigt bra är han rejält ögongodis också ^^

  Men låååten var sååå seeeg. Verserna lovade mer än refrängen höll. Ingen dålig låt på något sätt, men alldeles för seg för mig. Den saknar nerv.

  2010 var annars ett väldigt starkt år med en väldigt svag vinnare. Där och då hade jag inget emot att Anna vann, men väl på Eurovisionscenen såg hon helt borta ut. En del av låtens charm låg i det nära, i det intima. Det fick vi på melloscenen, men inte i Oslo. Tyvärr.

  Jag föredrog – och föredrar – Manboy (om Darin är ögongodis så är Eric… ja,jag vet inte vad jag ska använda för ord), men jag tror att de som hade gått bäst i Europa är Keep on walking eller Kom. De utländska fansen har än idag inte glömt Timoteij!

  Min ranking:
  01 Manboy
  02 Kom
  03 Keep on walking
  04 This is my life
  05 Unstoppable
  06 You’re out of my life
  07 Jag vill om du vågar
  08 Hollow
  09 I did it for love
  10 We can work it out

  Hm, jag inser i detta ögonblick att både Andreas, Jessica, Peter, Ola och Eric ställde upp med sina sämsta låtar det här året. Ola och Eric hade ju iofs bra låtar ändå. Andreas och Jessicas är rena sömnpiller och Peters är sååå tråkig.

 4. Marcus

  Just ja, en egen låt också…

  Det får nog bli den här pärlan från 1982:
  https://www.youtube.com/watch?v=HCmz7dIQ3hQ

  Ann-Louise kommer snart ha gjort 14 starter, och det finns ingen av dem jag inte gillar (även om Sluta har sina uppenbara brister…)! Men frågan är om inte den här ändå är bäst, i hård kamp med En ballad om för längesedan och Christina dansar. Jag ser fram emot hennes låt i år, speciellt som hennes dotter har skrivit den. Jag vågar inte hoppas på en fullträff, men klämmer den sig in på topp tio över hennes låtar är jag nöjd!

 5. Adri

  Numera gillar jag Darin när han gått över till svensk pop 🙂 ”Tvillingen” är en riktigt bra låt.

  Men ”You’re out of my life” är inget för mig. Kan inte peka ut stora fel. Jag tycker helt enkelt inte om denna låt.

  2010 handlade om tre låtar för mig i finalen: ”We can work it out” var min bronsplats.

  ”Kom” med Timoteij tror jag hade blivit success i tävlingen och var länge min vinnare men är nu min andra plats.

  Min vinnare 2010, är faktiskt också den som återifnns på min personliga lista.

  Så… PLATS 8 över ”låtarna som förlorade”:
  https://m.youtube.com/watch?v=Xwy1A8nrC20

 6. Micke

  Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara längre tid är ett motto som jag lever efter i alla situationer i livet. Detta tankesätt har också fått mig att aldrig någonsin ge upp om en artist hur hopplöst way off de än känns och är för mig. “De kan säkert få till det bara de får en bra låt och någon får till det som de gör och tonar ned skavankerna.”

  Mitt motto har visat sig riktigt i såååååå många fall. Ja faktiskt t.o.m även för såna som verkat helt körda så som Carola och Christer Sjögren. De har faktiskt gjort en och en halv låt var där skavankerna tonats ned och de har fått visa att hur omöjligt det än verkat så har det omöjliga hänt och de har fått till det.

  2015 hände det igen med en annan artist jag dömt ut. Minns att vi satt i bilen jag och regeringen och en låt gick ut som satte sig i skallen på mig. Inget världsomvälvande på något sätt men jädrigt mysig. Jag hade inte en susning vem det var så jag frågade regeringen. Hon sa ett namn och jag vände mig emot henne och började småskratta för jag trodde hon skojade med mig. Det gjorde hon inte utan hon upprepade namnet på artisten.

  Darin “sa hon med en min som fick mig att förstå att hon menade allvar. Det tog en stund innan jag förstod att det omöjliga än en gång hade inträffat i vår värld. Någon hade fått ordning på snubben både melodimässigt och röstmässigt och jag fann mig själv sittandes nynna med i en Darinlåt. WOW!

  Har faktiskt aldrig lyssnat på något med honom efter det men har han fortsatt på det spåret hade jag mer än gärna gjort det om tillfället dykt upp. Som sagt ingen wowgrej precis men jädrar sicken mysig låt.

  https://www.youtube.com/watch?v=_p1D63vj0ss

 7. Johanna

  @Micke Jag blir förvånad över att höra att du gillade Olas låt i MF då det är precis den genren du inte brukar gilla,-) Själv gillar jag den inte. Däremot ÄLSKAR jag Darin, har alltid gjort och ja Micke, han har fortsatt på samma spår och är givetvis ännu bättre sedan dess än han var tidigare!

 8. Micke

  @Johanna, hade väntat mig att främst Adri skulle reagera över det men det blev du 🙂 Ibland är det något som fångar en även i musik man normalt inte gillar. Tror jag fastnade för pianot framförallt.

  Låten jag slängde ut med Darin tycker jag är asmysig och har han fortsatt på samma väg då är han verkligen inne på rätt väg 🙂

 9. Adri

  Micke: Du underskattar mitt minne igen. Jag visste redan att du gillade Olas låt 🙂 Du har nämnt det i en annan diskussion! 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se