ESC2019 Schlagerpinglan: Här hittar ni en samling korta nyheter angående Eurovision Song Contest 2019. För ytterligare information, klicka på flaggorna så kommer ni till respektive lands samlingssida där kompletterande info finns.

Australien Australien: Ytterligare två bidrag släppta
Den 9:e februari kommer Australien att välja ut sitt ESC 2019-bidrag genom den nationella uttagningen “Eurovision – Australia Decides“. Tio artister kommer att tävla och nu när även bidragen från Ella Hooper och Kate Miller-Heidke släppts så väntar vi bara på Tania Dokos och Sheppards låtar innan vi har hela startfältet, se uppdaterat startfält här: “Lyssna på “Australia Decides”-bidragen(Källa: sbs.com.au)
Litauen Litauen: Sasha Song kan få böta 2 000 Euros för Eurovizijos-avhopp
Onsdagen den 23:e januari filmades den fjärde deltävlingen av Litauens ESC-uttagning “Eurovizijos nacionalinė atranka 2019” men av de 12 artister som skulle tävla dök bara 11 stycken upp. Detta betyder att Sasha Song kan bli tvingad att böta 2 000 Euros. Showen, vars juryresultat ni hittar här, kommer att sändas den 2:a februari. (Källa: lrt.lt)
Estland Estland: Startordningarna i semifinalerna
TV-bolaget ERR har presenterat de startordningar som kommer att gälla i semifinalerna av “Eesti Laul 2019“, se den uppdaterade “Estland i ESC 2019“-sidan. De har även avslöjat att ett flertal specialinbjudna artister kommer att gästa semifinalerna, bl.a. Maarja-Liis Ilus (Estland 1996 och 1997). (Källa: err.ee)
Vitryssland Vitryssland: MIHAI ställer upp i Vitrysslands uttagning(!?)
Enligt eurofest.by kommer M I H A I, som tidigare hoppat av Rumäniens ESC 2019-uttagning, att tävla i Vitrysslands uttagning i stället. TV-bolaget BTRC tar emot anmälningar t.o.m. den 31:a januari för att senare kalla till auditioner.

Om MIHAI dyker upp där och om han blir en av de runt 10 artister som tas ut till finalen återstår att se. 2018 såg vi något liknande då ALEKSEEV först var tänkt för Ukrainas uttagning men sedan vann i Vitryssland med samma bidrag. Har vi ett liknande scenario framför oss här? (Källa: eurofest.by)

Armenien Armenien: AMPTV fick in runt 300 låtar till Srbuk
TV-bolaget AMPTV har meddelat att de fick in runt 300 låtar (från både inhemska och utländska låtskrivare) efter att det sökt efter lämpliga bidrag för deras internvalda sångerska Srbuk att tävla med i ESC 2019 för Armeninens räkning. Srbuk låter meddela att hon hittat en del favoriter men att hennes team behöver lite tid på sig för att utse det slutliga tävlingsbidraget. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Mer om de olika ländernas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019” medan sammanställningen över de TV-bolag som tar emot ESC 2019-bidrag/ansökningar finns här: “TV-bolag som tar emot bidrag till Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     





Musik bloggar Blogglista.se