LettlandSchlagerpinglan: I morgon, lördagen den 26:e januari, kommer Lettland att inleda sin nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019 genom den första semifinalen av “Supernova 2019“.

Inledningsvis så presenterades 33 Supernova-kandidater, som jag gjorde en personlig topp-16-lista av. Av dessa valde till slut TV-bolaget LTV ut 16 Supernova-bidrag och innan semifinalerna drar igång så vill jag gärna uppdatera mig med en topp-10-lista (där placeringen på min ursprungliga lista står inom parentes):

Ett av de tävlande bidragen i Lettlands “Supernova 2019”:

Tautasdziesma“, Dziļi Violets feat. Kozmens

Schlagerpinglans “Supernova 2019”-topp-10, 2019-01-25 (2018-11-28):

1. (1.) Tautasdziesma“, Dziļi Violets feat. Kozmens (semifinal 2)
2. (3.) Būšu tepat“, Līga Rīdere (semifinal 1)
3. (2.) You make me so crazy“, Markus Riva (semifinal 2)
4. (8.) Somebody’s got my lover“, Aivo Oskis (semifinal 1)
5. (11.) You came on tiptoe“, Elza Rozentāle (semifinal 1)
6. (9.) Scared of love“, Adriana Miglāne (semifinal 2)
7. (14.) That Night“, Carousel (semifinal 2)
8. (15.) Listen to the way that I breathe“, Laika upe (semifinal 2)
9. (16.) Smaragdi un pelni“, Kristīne Pastare (semifinal 2)
10. (13.) Cherry Absinthe” (f.d. “Fire”), Edgars Kreilis (semifinal 1)
Övriga bidrag (ungefärlig ordning):
(-) Awe“, Laime pilnīga (semifinal 1)
(-) Cutting the wire“, Samanta Tīna (semifinal 1)
(-) Midnight streets“, Kris & Oz (semifinal 1)
(-) Remedy“, Kristiāna Bumbiere (semifinal 2)
(-) Fire“, Double Faced Eels (semifinal 2)
(-) Fireworks“, Alekss Silvērs (semifinal 1)

Schlagerpinglan: Med tanke på att det endast är 16 bidrag som tävlar i Supernova 2019 så känner jag mig väldigt nöjd och förväntansfull inför starten då jag hittat hela tre favoriter som jag känner lite extra för. Med lite tur så håller känslan i sig när det senare blir dags att lyssna in sig på de åtta bidrag som kvalificerat sig till finalen den 16:e februari. 😀

Nu ska vi kanske inte gå händelserna i förväg utan först och främst så ska två semifinaler avgöras: den första den 26:e januari och den andra den 2:a februari.

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Lettland i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Lettland 2019: Schlagerpinglans topp-10 (19-01-25)”

 1. Adri

  1. ”That night”
  2. ”Scared of love”
  3. ”Fire”

  4-16: Alla låter likadant och det är… ganska crappy om jag ska vara ärlig. Mest besviken på ”Fireworks”. Sådär ska inte en låt av Aminata låta ju!

 2. Micke

  Trodde ett tag det var MF jag ramlat in på första gången jag lyssnade på Lettlands bidrag 2019. Ointressant, torrt och intetsägande. En jämn smet där möjligen fyra bidrag sticker ut lite ändå.

  1. “Būšu tepat“, Līga Rīdere (Jag har hittills hittat 20 bidrag ESC 2019 som jag tycker om. Det finns ett bidrag som skulle ha kunnat vara bidrag ett och det är detta. Problemet är bara att det tar lite drygt 1.20 in i låten innan den verkligen tar fart. Där efter tycker jag riktigt bra om den. Men det drar ju ned att det tar nästan halva låten innan man rycker till)

  2. “Tautasdziesma“, Dziļi Violets feat. Kozmens (Kul och annorlunda låt som jag lyssnar sparsamt på. Känns som att risken att lessna på den är ganska stor. Men det är ett litet glädjepiller som jag tror blir farlig)

  3. “Scared of love“, Adriana Miglāne
  4. “That Night“, Carousel (Samma grej med de två. Till skillnad från övriga tolv är de helt ok att lyssna på men helst vill man ju ha mer än ok

 3. Micke

  Tänkte bara flika in att jag är positiv till ESC 2019 hittills. Jag menar vi är bara i Januari och jag har redan fått ihop 20 låtar som jag tycker om. En av dem tycker jag är mycket bra (9/10) och den vann och är finalklar. Vem klagar. Ytterligare en har väldigt hög klass. Just nu balancerar den på att kuna bli min första (10/10) jag någonsin gett i ESC om den vinner och går till ESC i maj. Men först måste den ju vinna och sen vill jag först höra vad som händer med dessa fem minuters mästerverk när den dras ned till tre minuter.

  En annan positiv grej är att det varit väldigt få bidrag som jag tycker är direkt bedrövliga. Det finns väl två. Årets mest horribla bidrag som jag kallar ÅRETS SKÄMT: “Posztolj“, USNK – UNGERN och årets vidrigaste tre minuter som jag kallar ÅRETS MAGSYRA: “La Promesse“, Emmanuel Moire – FRANKRIKE. Dessa kan inte, får inte vinna detta för ESC:s framtida förtroende

 4. Micke

  Vadå FÖRTROENDE? TROVÄRDIGHET menade jag givetvis 🙂

 5. Micke

  Man ska nog läsa igenom innan man skickar 🙂 “Būšu tepat“, Līga Rīdere skulle inte ha kunnat vara bidrag ett, utan bidrag 21 🙂

 6. Marcus

  Kära Lettland,

  Skicka Markus Riva. Put that poor thing out of his misery, och sen internväljer ni Aminata varje år. Mkay?

  Tack på förhand,
  en som gett upp hoppet

 7. Daniel

  För mig finns det bara en vinnare och det är “Somebody’s got my lover“, Aivo Oskis.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se