ESC2019Förberedelserna inför Eurovision Song Contest 2019 i Tel Aviv, Israel, den 14:e, 16:e och 18:e maj, där 42 länder kommer att delta, tog ytterligare ett steg framåt i dag då programledarna för de tre live-showerna presenterades.

Programledarna för Eurovsion Song Contest 2019:
ESC 2019-värdarna
ESC 2019-värdarna (Foto: Eyal Nevo, Ido Izsak, Ohad Romano, Daniel Kaminsky)

Det blir Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar och Lucy Ayoub (som ni kan läsa mer om på den officiella eurovision-sidan) som kommer att agera programledare när Israel nu för tredje gången ska få stå värd för tävlingen. (Källa: eurovision.tv)

Programledare för Eurovsion Song Contest på 2000-talet:

År Stad / Land Programledare
2019 Tel Aviv, Israel: Bar Refaeli, Erez Tal, Assi Azar, Lucy Ayoub
2018 Lissabon, Portugal: Catarina Furtado, Daniela Ruah, Sílvia Alberto, Filomena Cautela
2017 Kiev, Ukraina: Oleksandr Skichko, Volodymyr Ostapchuk, Timur Miroshnychenko
2016 Stockholm, Sverige: Petra Mede, Måns Zelmerlöw
2015 Wien, Österrike: Mirjam Weichselbraun, Alice Tumler, Arabella Kiesbauer
2014 Köpenhamn, Danmark: Lise Rønne, Nikolaj Koppel, Pilou Asbæk
2013 Malmö, Sverige: Petra Mede
2012 Baku, Azerbajdzjan: Leyla Aliyeva, Eldar Gasimov, Nargiz Birk-Petersen
2011 Düsseldorf, Tyskland: Anke Engelke, Judith Rakers, Stefan Raab
2010 Oslo, Norge: Erik Solbakken, Haddy N’jie, Nadia Hasnaoui
2009 Moskva, Ryssland: Semi-finalerna: Natalia Vodianova, Andrey Malakhov
Finalen: Ivan Urgant, Alsou Abramova
2008 Belgrad, Serbien: Jovana Janković, Željko Joksimović
2007 Helsingfors, Finland: Jaana Pelkonen, Mikko Leppilampi
2006 Aten, Grekland: Maria Menounos, Sakis Rouvas
2005 Kiev, Ukraina Maria Efrosinina, Pavlo Shylko
2004 Istanbul, Turkiet: Korhan Abay, Meltem Cumbul
2003 Riga, Lettland Marie N, Renārs Kaupers
2002 Tallinn, Estland: Annely Peebo, Marko Matvere
2001 Köpenhamn, Danmark: Natasja Crone Back, Søren Pilmark
2000 Stockholm, Sverige: Kattis Ahlström, Anders Lundin
(Källa: wikipedia)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Värdarna för Eurovision Song Contest 2019 har presenterats”

 1. Micke

  Vem bryr sig om värdar när vi går och väntar på Sheppards bidrag 🙂 De är mitt hopp för att Australien äntligen ska få ett bra bidrag som inte låter likadant som alla deras bidrag gjort. Nu får de jädrar släppa sitt bidrag snart 🙂

 2. Adri

  Micke: Jag vill inte försätta dig i nån slags fredags-funk men ser du vad som håller på och hända i Tjeckiens uttagning? Visst att ”True colors” leder med fyra toppnoteringar, men ”Friend of a friend” är tätt där bakom med tre toppnoteringar.

  Detta känns inte bra. Inte bra alls.

 3. Micke

  Det skulle inte förvåna mig Adri. Förra året i Tjeckien hade jag en solklar favvis och en klar jumbo. Min favvis kom tvåa och den jag hade som jumbo vann. Kanske blir en karbonkopia i år.

  Tänkte på en helt annan sak. Jag kände lite när vi pratade om Moldavien senast att du inte riktigt trodde att jag gillade din favvis “Ca Adriano Celenano“, Lume. Inget kan vara mer fel i så fall. Den är min solklara tvåa men jag vill absolut inte att den ska vinna.

  Varför inte? Dels för att min etta just i denna stund känns som tidernas bästa ESC-bidrag men också för en annan sak. Känns det inte som att Moldavien måste ha en ny vinnare i år. Det är ju samma stil år ut och år in på vinnaren. Hur ska de toppa det i år. Med en ännu mer snillrik vägg att vandra runt? Helt lysande show förra året men nu vill jag ha något nytt och när tidernas bästa bidrag ligger där och väntardå är det solklart för mig 🙂

 4. Adri

  Micke: Nu larvar du dig. ”Lie to me” var kanon! ”Friend of a friend” är kalkon. Och ”Space Sushi” är musikalisk digerdöd. Så även om ”Friend of a friend” vinner så kan det bli värre.

  Well jag visste att du gillade den. Men inte tillräckligt. En andraplats är inte good enough tycker jag. Moldaviens roll i ESC är ju just liksom… lite cirkus och ”for fun”. Din favorit är absolut en av de bättre i startfältet, men det är inte Moldavien i ESC för mig.

  Och sen får du lov att ha motsatt åsikt här, men jag tycker inte heller att vare sig mannen eller kvinnan sjunger speciellt bra. Jag tror jag hade uppskattat din favorit mer som instrumental 🙂 Iaf, vinner din favorit så bölar jag inte direkt för den är väl min femteplats eller nåt i uttagningen. Men den är så långt från min vinnare så en liten sorg blir det ändå!

 5. Micke

  Men snälla Adri hon sjunger ju som en Gudinna 🙂 Fullkomligt älskar när hon tar i med sin mörka sensuella röst. Just nu är det alltså min första (10/10) någonsin i ESC om den skulle vinna. Men jag tittar ju på liveframträdandet som är i fem minuter. Vad händer när de skalar av den till tre minuter. Om du trots allt missat den på fem minuter så kommer den en gång till här. Brukar inte lägga ut så ofta men folk måste bara se och höra den 🙂 Blir det för ofta så bara ta bort det pinglan. Nema problema. Den har allt, rock, soft Music, folksjäl ja allt.

  https://www.youtube.com/watch?v=AOkRF6PBg_w

 6. Micke

  3.30-4.58 är (11/10)

 7. Adri

  Jag gissar att detta är vad som skulle vara ESC-versionen: https://m.youtube.com/watch?v=IxPqFCv_NRE

  Sen hör jag tyvärr inte vad du hör i hennes röst. Jag tycker det låter som att hon försöker sjunga ut men har nåt i halsen för det händer inget.

 8. Micke

  Tack Adri! Jag har hört den en gång men sen hittade jag den längre och då föll allt på plats. Det är väl det största problemet med ESC som jag ser det. Detta med tvångströjan på 3 min. Hur många låtar blir bra instängda i 3 min?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se