Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 31:a januari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2019-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de tävlade i finalen men (otroligt nog) inte vann:

Nedräkning till Melodifestivalen 2019! – Plats 6 av 25:

Världen utanför” – Barbados (4:a av 32 tävlande bidrag i MF 2002)
(t&m: Calle Kindbom, Thomas G:son)

Schlagerpinglan: På plats nummer 6 på listan över bidrag som deltog i, men inte vann, sina respektive MF-finaler har jag placerat “Världen utanför” med Barbados från 2002.

När det gäller MF-låtar så vill jag gärna ha en bra blandning men föredrar dem lättsmälta, medryckande, dansvänliga och gärna presenterade med extra glitter. I teorin så borde därför 2002-vinnaren ha passat mig som handen i handsken… men på något sätt så lyckades aldrig Afro-Dite att träffa riktigt rätt.

Nej, i stället så var det Barbados betydligt mer mysiga må-bra-låt som blev mitt förstahandsval 2002 och än i dag så tillhör “Världen utanför” mina absoluta favorit-MF-låtar. Andra låtar som också hjälpte till att lysa upp detta annars ganska svala MF-år var för mig “Adrenaline“, “Vem é dé du vill ha” och “Kom och ta mig“. 🙂

Melodifestivalen 2002 – Resultatet:

Placering, Bidrag, Artist Juryröster Teleröster Summa
1. Never Let It Go“, Afro-Dite 116 p. 132 p. 248 p. (8:e-plats
i ESC 2002)
2. “Adrenaline”, Méndez 52 p. 110 p. 162 p.
3. “Vem é dé du vill ha”,
Kikki, Bettan & Lotta
34 p. 66 p. 100 p.
4. Världen utanför“, Barbados 46 p. 44 p. 90 p.
5. “Kom och ta mig”, Brandsta City Släckers 0 p. 88 p. 88 p.
6. “No hay nada màs”, Javiera 71 p. 0 p. 71 p.
7. “Sista andetaget”, Jan Johansen 54 p. 11 p. 65 p.
8. “The One That You Need”, Friends 46 p. 0 p. 46 p.
9. “Big Time Party”, Hanna & Lina 43 p. 0 p. 43 p.
10. “Hon kommer med solsken”,
Östen med resten
11 p. 22 p. 33 p.
(Källa: sv.wikipedia.org)

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2019!
Mer om Sveriges ESC 2019-förberedelser: “Sverige i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till ““Världen utanför” – Barbados (MF 2002)”

 1. Micke

  Nej det här var i mina ögon inget bra MF-år. Fanns ett bidrag “Kom och ta mig” som jag gillade och ett lite småmysigt “Hon kommer med solsken” men i övrigt var det mycket blekt. Finns inte så mycket mer att säga faktiskt 🙂

  Till min egen lista då där vi alltså nu är på plats. När det gäller ESC och Mf är jag ju väldigt svag för det “folkliga” och då kanske det inte är direkt överraskande att jag sätter den här högt. Att den inte vann var väl en smärre skandal. I synnerhet med en sån intetsägande och tråkig vinnare.

  PLATS 6:

  https://www.youtube.com/watch?v=hxRjPZ7-tdI

 2. Adri

  Nej här får jag gå emot dig Pinglan. 2002 var ett helt ok MF-år.

  Jag gillade Afro-Dite, Mendez, Brandsta City Släckers (min vinnare), Javiera (RIP) och såklart tant-trion 🙂

  Så överlag är jag ganska nöjd med finalen. Men Barbados fastnade jag aldrig för.

  Och vad gäller Mickes bidrag. Halvbra. Eller det var för hårt. Den är mer bra än dålig. Problemet är tjejerna. Jag vet inte hur gamla de är, men om vi säger att de är minst 25 år så blir jag lite oroad av att de båda (ffa den blonda) låter som barn. Inte helt rent sjunger de heller. Låten är bättre än dem tyvärr.

  Jag håller dock med dig helt om att Fame var trista vinnare. I mina ögon tror jag nog vinsten skulle gått till Jill Johnson. Det är konstigt. Jag hatar(!) verkligen en viss känd countrylåt: ”Man I feel like a woman”. Men jag tycker verkligen om ”Crazy in love”. Så när folk drar paralleller mellan dem två låtarna, att de skulle vara ”musik-syskon” är jag fruktansvärt oförstående.

  Även Alcazar gillde jag. Och Afro-Dite det året var ju nästan bättre än deras vinnare 🙂 Men Sarek var bra de med!

  Min lista då: ett av de allra mest polariserande bidragen i den moderna festivalen 🙂 Har någon den i mitten? Ja säkert men de allra flesta verkar ha den på topp 5 eller botten 5 detta år.

  För mig är det en härlig låt som blandar friskt två svenska musikskott: Avicii och Icona Pop. Med en av de bästa artisterna som kommit från MF (NOTERA: Bästa artisterna, inte bästa sångaren)

  För mig är det no question about it: jag gillade vinnaren (ganska mycket t.o.m) men blev ändå lite förbannad när den vann, för min sexa är SOLKLAR favorit hos mig 🙂

  PLATS 6:
  https://m.youtube.com/watch?v=Nhi5lKqz1Wo

 3. Micke

  Adri, jag ville inte låta för hård så jag sa inget men nu gjorde ju du det så 🙂 Håller dock inte med dig när det gäller den mörkhåriga men den ljushåriga……….. Men låten var outstanding det året

 4. Micke

  Angående din favvis Adri. Ace Wilders överlägset bästa låt i MF. Ett mycket bra bidrag. Problemet för henne var att det fanns ett annat bidrag som var precis lika bra. Hade jag fått rösta hade jag nog get 50,5% till Sanna och 49,5% till Ace. Så jädra jämt var det

 5. Adri

  Micke: Jag visste jag ju sen förr att du gillade ”Busy doin nothing”, så där var det inte nytt men första gången jag kom över den infon blev jag chockad. Min ”fördom” (om det är rätt ord) om dig hade varit att du ”köpte” låten fram tills ”Don’t wanna work, work, work…”-droppet. De partierna känns så inte så du. 🙂 Men kul att man kan ha fel ibland!

  På tal om det du säger verkar ju så varit faktumet också. Detta blev ju i slutändan den jämnaste finalen på åratal. Två poäng skilde mellan Ace och Sanna. Juryn var sju poäng till Ace’s fördel, tittarna var nio poäng till Sanna’s fördel. Det var en nagelbitare in i det sista. Ännu jämnare än Nanne-Stenmarck-duellen från 2005 t.o.m 🙂

  Tyvärr slutade nagelbitaren fel. Men man släppte det snabbt för jag gillar som sagt ”Undo”. Det är ju Sanna’s absolut bästa MF-låt och efter så många gedigna försök så unnade man henne verkligen vinsten. Men damnit om hon bara hade kunnat dyka upp ett annat år med den… 🙂

 6. Marcus

  2002 var ju ett kanonår, jag vet inte vad ni pratar om! <3

  Jag älskade Afro-Dite då, och jag älskar dem än idag, och Never Let It Go är ett av de bättre bidragen vi skickat. Skivan de släppte efter vinsten är riktigt grym också! Min favorit annars det här året var nog annars Sylvia Vrethammar med Hon Är En Annan Nu. När man är 16 år och kämpar med funderingar kring könsidentitet så går även en sån rätt banal text rakt till hjärtat på sätt som den aldrig menade!

  Vad gäller Barbados så är det tyvärr deras näst sämsta låt. De blev sämre och sämre för varje gång de ställde upp. Fortfarande en riktigt bra låt dock men allt bleknar i jämförelse med Se Mig!

  Såhär hade jag rankat låtarna

  1 Never Let It Go
  2 Vem E De Du Vill Ha
  3 Världen Utanför
  4 No Hay Nada Mas
  5 Hon Kommer Med Solsken
  6 Kom Och Ta Mig
  7 Big Time Party
  8 Sista Andetaget
  9 The One That You Need
  10 Adrenaline

  Micke: Sarek är grymma! Men du vet egentligen lika väl som jag att Alcazar borde vunnit 2003 😉

  Adri: Jag är rätt obrydd om låten faktiskt. Helt okej, något störig text, bra artist men dålig sångerska. Hela paketet blir liksom plus minus noll. Det låtar mer åt toppen än botten dock.

  Den här borde ha varit självklar segrare det här året tycker jag. Melodin, texten och hennes röst gifter sig så väl. Jag lyssnar på låten om inte dagligen så näst intill.
  https://youtu.be/txJT1fS02wY?t=292

 7. Micke

  Sorry Marcus Alcazar har aldrig varit min grej 🙂

 8. Adri

  Klickade på Afro-Dite-länken bara för en liten kick tillbaka till barndomen och insåg några saker:

  • De framträdde TUSEN gånger bättre i MF än ESC. Vad i helskotta gör dem i Talinn? Övertaggade så det nästan är pinsamt.

  • Men det negativa åt sidan nu, det är en jäkla partyhöjarlåt 🙂 Man blir ju på gott humör 🙂

  • Jag ÄLSKAR tamej tusan Kayo’s röst. Jag vet inte vad det är. Den slår till en på ett helt annat sätt än de amdras röster. Med det sagt sjunger också Gladys bra och Blossom godkänt iaf. Men höjdpunkten i låten är lätt den andra versen – tack vare Kayo 🙂

 9. Marcus

  Påminn mig inte om Tallinnfiaskot, Adri… mitt hjärta blöder ännu.

  Och ja, Kayo har en så sjukt skön röst! Jag längtar tills nån skriver en snygg svensk poplåt till henne som hon kan ställa upp med. Typ Om Natten, fast uppdaterad.

 10. Micke

  Skit så tråkigt! Det känns som att Island har årets hittills svagaste startfält. Shit

 11. Adri

  Marcus: På tal om din egen lista och dagens bidrag. Jag har inte mycket att säga. Jag har aldrig hört den låten, och det är väl bara lite grann man får ut av en recap. Men baserat på den var det en helt ok låt, men jag tycker ju väldigt gott om ”Nygammal vals” 🙂 Så jag var nog nöjd med utgången ändå 🙂

 12. Micke

  Nej jag lägger ned att kolla på Frankrikes uttagning. Det är ju så uppenbart att Bilal vinner och anledningen dessutom. Tar och slänger ut min topp tre av de bidrag som vunnit i sina länder:

  TOPP 3:

  1. ALBANIEN (9/10) Mycket bra
  2. SPANIEN (5/10) Godkänd
  3. FRANKRIKE (1/10) Mycket dålig

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se