ESC2019 Schlagerpinglan: I kväll, söndagen den 27:e januari, kommer Rumänien att inleda den nationella uttagning som ska utse landets tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest 2019. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Söndagen den 27:e januari – ESC-show och resultat

Rumänien Rumänien: “Selecţia Naţională 2019″ – Semifinal 1:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: TVR1, TVR HD, TVR international och tvrplus.ro
Förutsättningar: 11 bidrag tävlar, juryn röstar vidare 5, tittarna 1 bidrag
Deltagare: Se “Allt inför “Selecţia Naţională” – Semifinal 1
Extra info: Se “Rumänien i ESC 2019
Resultat: (Redovisas här efter showen + i separat inlägg vid tillfälle)

Vidare till finalen – juryns val:
“Destin”, Trooper
“Skyscraper”, Teodora Dinu
“Without You (Sin ti)”, DYA & Lucian Colareza
“We Are The Ones”, Claudiu Mirea
“Army of love”, Bella Santiago

Vidare till finalen – tittarnas val:
“Underground”, Vaida

Schlagerpinglan: Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll. 😀

Se även: “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


26 kommentarer till “Snabbguide: Kvällens ESC-show i Rumänien (2019-01-27)”

 1. Micke

  1. ALBANIEN (9/10) Mycket bra

  2. SPANIEN (3/10) Godkänd
  3. FRANKRIKE (1/10) Mycket dålig
  4. TJECKIEN (0/10) Kan inte bli sämre på någon punkt

 2. Micke

  Fel av mig. Spanien är inte GODKÄND, den är DÅLIG

 3. Adri

  Micke: ”Friend of a friend” har ju dock inte vunnit 🙂 Vinnaren avslöjas imorgon. Men den har dock fått flest toppnoteringar av jurygrupperna.

 4. Micke

  Adri min vän! Vi pratar om teleröster. Det är något annat än jurygrupper det. Jag kommer att försvinna härifrån ett tag under MF-tiden men just nu har jag tyvärr tappat intresset så jag vet inte om jag inte drar tidigare. Kanske dyker upp senare och en massa positivt har hänt 🙂

  Viva la falsettsnubbar. I just love them 🙂 De borde kedjas fast och matas med något som får dem att sjunga normalt 🙂

 5. Adri

  Nej du ska inte dra tidigare. Du är mitt i listan! 🙂

  Men snälla nån kompis, var inte så neggo! Tänk på att det var telefonröster som gett vinster till Sanna Nielsen, Frans och Mørland/Debrah.

  Och du gillar Italien, tack vare tittarna fick Italien en pallplats 2015 (deras vinnare t.o.m) och en femteplats 2018 (Tittarna hade de trea, juryn typ på 17e plats eller nåt) 🙂 Tittarna hade även Italien på högre placering 2017 🙂

  Och de röstade på Portugals lugna jazzlåt 2017.

  Och det finns inget som tyder på att de per automatik gillar falsettsnubbar med tanke på att de satte vår egna lilla Benny Boy fyra från slutet 2018.

 6. Micke

  Helt ärligt Adri! Jag har aldrig någonsin känt mig så här negativ till dessa tävlingar. Det börjar kännas som MF runt 2010-2012 och det vet vi ju vad som hände efter det. Jag har hårda regler på mig själv att respektera andras musiksmak och så men i´m telling you… hör jag en falsettsnubbe till så lägger jag av ett primalskrik.

  Det är just det faktum att Italien är på G som får mig att fundera hit och dit Adri. Kanske koncentrerar mig uteslutande på dem

 7. Adri

  Men herregud. Vi är tre låtar in. En av dem gillar du jättemycket. En annan gillar du inte alls. Sen är där Spanien som du visserligen inte gillar men du kan inte med ett straight face säga att det känns som MF 2010-2012.

  Det finns inget som tyder på att Luke Malawi vinner. Det ENDA vi vet är att de fick fler tolvor än Barbora. Det betyder inte ens att de vann juryröstningen, för resten av deras poäng kanske sög.

 8. Schlagerpinglan

  Jag får nog hålla med Adri här, det är 42 bidrag som ska väljas ut och just nu vet vi bara vad tre av länderna skickar… vilket inte ens ger en liten ledtråd om vilket sorts år det kommer att bli. Det är alltför tidigt att bli vare sig exalterad eller ge upp hoppet.

 9. Micke

  Bry dig inte om mig nu Adri. Börjar bli lite less bara kanske. Nästan två veckors förkylning sedan följd av magsjuka är väl inte det bästa för humöret. Falsettsnubbar är ju inte det bästa botemedlet mot magåkommor.

  Koncentrera dig på låtar och så här så får jag ta ett snack med mig själv så får vi se 🙂

 10. Adri

  Micke: Jag känner inte dig, men du verkar ha så fuktansvärt himla lätt att vända på humöret. För this has happened before ju 🙂 Att låtar du inte gillat gått framåt och då har du blivit totalt opepp. Du var ju positiv alldeles nyligen, sen vann ”Roi”. Snälla Micke, det är bara en låt. 🙂 2019 kan bli grymt ändå.

  Men som sagt, vi är tre låtar in. Alltså 7%. Sitt lugnt i båten nu innan du känner för starkt varken bu eller bä.

 11. Micke

  Adri nej jag har tvärtom jämt humör. Det är väl mer det att jag ibland funderar “är detta något jag bör lägga tid på” som du tyder som ojämnt humör. Just nu är jag dock på ganska dåligt humör men det förklarade jag för dig.

  Ok Adri. Ja det började bra med Albanien men…..

  1. Om Spanien ska stå mall för övriga talangshowuttagningar då är vi illa ute.
  2. Hallelujavinsten i Frankrike. Sånt får inte hända bara
  3. Bedrövliga bidrag från Island, Norge och Storbritannien
  4. Likadant nu med Lettland då det enda bra är borta plus att de fyra som gick vidare rankade ja sämst
  5. Tjeckien då……

  Positivt då?
  Finns bra bidrag i Ungern, Estland och i Moldavien tidernas bästa bidrag. Men ska det gå så här så 🙂

  Samtidigt Adri. Jag tycker “Roi” är ett bedrövligt bidrag men den är gudomlig i jämförelse med “Friend of a friend”.

  Som jag sa Adri jag får fundera. Får se till att bli frisk först bara.

 12. Adri

  1. Inget tyder på det. Spanien hade samma format förra året men en vitt skild låt. Israel fick en ESC-vinstförra året med ett talangformat 🙂
  2. Well många gillar låten också. Det ser du ju på bloggen här t.o.m
  3. Låt tiden göra sitt.
  4. Ja, ok det suger. Det kan jag medge.
  5. Inget är avgjort i Tjeckien. Att bli bitter över det är som att bli bitter i förebyggande syfte. Och det är ju totalt poänglöst 🙂

  Ja, bli frisk innan du gör nåt. För jag tycker nog du resonerar lite cray-cray just nu 🙂

 13. Anton

  Jag har bara lyssnat på de tjeckiska låtarna lite hastigt och tyckte att True Colors var solklart bäst. Men nu när ni börjar prata om Friend of a Friend så mycket så var jag tvungen att lyssna på den igen. Framförallt eftersom Micke ogillar den så starkt, eftersom hans smak brukar vara extremt långt ifrån min egen. Och jo, självklart skiljer vi oss åt även här. Jag gillar den! Lite sliskig och töntig, men på ett charmigt sätt! Jag hejar fortfarande på True Colors, men oavsett om den eller Friend of a friend vinner så kommer Tjeckien vara ny etta på min lista. Om någon av de andra låtarna vinner däremot… Dock har jag ju inte lyssnat in mig tillräckligt. Micke, finns det några fler bidrag du hatar? Brukar vara ett kanonsmidigt sätt för mig att hitta favoriter haha!

 14. Micke

  @Anton jag står gärna till tjänst 🙂 Hatar är dock ett för starkt ord. Det närmaste det är i så fall när någon snubbe brister ut i falsettylande.

  Men visst jag kan nämna de låtar jag tycker sämst om hittills. En av dem åkte ut i Frankrike igår så den hoppar vi. Sen är det förutom “Friend of a friend” bara ett bidrag i Ungerns uttagning “Posztolj“, USNK

  Hr tyvärr ingen uppfattning om din smak Anton men du får gärna berätta 🙂

 15. Adri

  Vänta?? ”The Four” gick alltså inte vidare i första omgången och måste förlita sig på tittarna?

  Jag har hoppet kvar såklart, men med tanke på att de är några av vinnarfavoriterna var det fan inte såhär det skulle gå.

 16. Micke

  Tro mig Adri jag är jädrigt less på att vara sjuk nu. Det är en stor anledning till varför jag funderar på att hoppa av. Jag jobbar med människor som mår dåligt. Jag har fullt upp med att hålla vanliga goda humöret mot dem nu. Ni ska inte behöva drabbas av detta känner jag. Är helt övertygad av att ni alla här normalt ser mig som en snubbe med båda fötterna på jorden så att säga. Det är jag definitivt men just är jag som sagt urless på att hela tiden vara sjuk. Som jag sagt så blir jag aldrig arg men igår blev jag arg på min regering. Det har aldrig hänt förr och det skär så in i helvete i mig då det helt var mitt fel.

  Vi lämnar det nu Adri. Uppskattar att du kämpade på 🙂 Men grejen är att det här ska handla om musik. Jag ska som sagt fundera så får vi se. Hoppar jag så säger jag till.

 17. Adri

  Micke: Well… Trooper gick vidare i Rumänien! Det är nåt för dig!

 18. Micke

  Yepp men det gjorde ju inledningsvis Seemone också i Frankrike 🙂

  Även de få gånger i mitt liv då jag kanske inte är på topp kan jag ta en förlust Adri. Men det kan bli för mycket helt enkelt. Kolla nu Tjeckien om det går så illa. En av mina absoluta favvisar åker ut mot ett bidrag som blir det åttonde genom alla tider som jag ger (0/10).

  Följer inte sändningen i Rumänien. Har slutat kolla på sånt. Väntar in resultaten istället. Visst jag tycker jättemycket om Troopers bidrag. Dvs vers och i synnerhet instrumentala delar. Däremot hade det varit kul om de ägnat lite tid att få till en text till refrängen 🙂

 19. Adri

  Micke: Ta segrarna du får! 🙂

  Ja, jag har absolut ingen makt. Du får göra vad du vill, men det hade sugit om du försvann. Alla här på bloggen gillar att ha dig här 🙂 Du är ju en av de absolut mest insatta. Och också en av de roligaste som skriver mer än ”bra” eller ”dåligt” 🙂 Så det hade ju varit supertrist om du hoppade av!

  Och sen gissar jag du skulle ångra dig! Du gillar ju ESC. Några dåliga dagar ska inte ta ifrån dig den kärleken till tävlingen/programmet 🙂

 20. Micke

  Adri jag har inte sagt att jag ska hoppa. Jag sa att jag kommer troligen att göra uppehåll stor del av MF-tiden. Det brukar jag göra då vi brukar ha spelningar då i ett annat land. Det jag sa var att just nu känns det som jag kan hoppa även tiden innan mitt troliga uppehåll. Det blir så på nätet ibland Adri. Ibland skriver man så det missförstås eller så missförstås det ändå eftersom man ju inte ser varandra. Det jag möjligen sa dumt var det att just nu känns det som 2010-2012 då jag hoppade MF. Jag har inga planer på att hoppa ESC Adri. Jag pratade enbart om att förlänga uppehållet

 21. Adri

  Happ, det var la det. Tre favoriter ut med huvudet före i Rumänien. En av dem t.o.m segertippad. Hoppas på bättre resultat i Heat 2 om två veckor då ”Daina” tävlar bland annat 🙂

 22. Adri

  Micke: Pheew ok 🙂 Det var slightly bättre. Jag trodde du skulle hoppa av hela ESC som sammanhang permanent the years to come också. Det var det jag tyckte var en himla överreaktion 🙂

 23. Schlagerpinglan

  Jag fick vidare många av mina favoriter… trots att de (som vanligt, höll jag på att skriva) inte riktigt levde upp till förväntningarna. Så… jag är väl glad… men inte riktigt nöjd… mest förvånad. 😀

 24. Micke

  Adri vi avslutar det här nu och tar oss ann musik igen 🙂 Eller Hur. Men bara så du vet. Jag hade varit less på MF stor del av 2000-talet. Sen blev det än värre ett av de senare åren innan 10-talet. Sen kämpade jag mig kvar 2010-2012 trots att jag var så less. Jag bara menar. Du ser att det tog tid 🙂

  Trooper, Teodora Dinu och Vaida var väl de jag kunde vara nöjd med att de gick vidare. Jag hoppas Trooper fick till det, att de la mest fokus på det instrumentala och vers, att de tonade ned la la la landet lite

 25. Chimaera

  Jag lyckades inte se showen igår, vilken länk använde ni?

 26. Schlagerpinglan

  @Chimaera, Jag såg showen via https://www.tvrplus.ro/live/tvr-international men vet inte om det går att se den i efterhand där. Jag väntar på att TVR ska lägga upp vidoklipp från showen, vilket de ännu inte verkar ha gjort.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se