ÖsterrikeEnligt eurovision-austria.com så kommer TV-bolaget ORF i morgon, tisdagen den 29:e januari i programmet Ö3 Wecker, att presentera den artist som de internvalt att få representera Österrike i Eurovision Song Contest 2019.

Senaste kvinna att representera Österrike i ESC:

Loin d’ici“, ZOË (13:e-plats i ESC 2016-finalen)

Presentationen kommer att göras av Ö3-programledaren Eberhard Forcher, som inte bara varit med att välja ut årets artist utan även stått bakom Zoë (2016), Nathan Trent (2017) och Cesár Sampson (2018).

Årets artist sägs vara en kvinna och även om låttiteln avslöjas på tisdagen så väntas inte själva bidraget att släppas förrän i slutet av februari / början av mars.
(Källor: eurovision-austria.com och esckaz.com)

Schlagerpinglan: I artikeln hos eurovision-austria.com så uppges det även att artisten lär komma från Steiermark men det är ju något som lär framkomma när ORF väl gör sitt avslöjande. 🙂

Mer om Österrikes förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Österrike i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Österrike 2019: Internvalet presenteras i morgon”

 1. Adri

  Pinglan, vet du om Tjeckiens resultatavslöjande kommer livesändas för oss utanför Tjeckien? 🙂 Eller blir det bara att försöka timea och checka resultatet 🙂

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag vet bara att presentationen sker kl. 14:30. Hittar jag en länk så postar jag den i veckoschemat som jag snart lägger upp.

 3. Micke

  Vill ni vet vem/vilka det är? 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, visst 🙂

  @Adri, Enligt deras facebook-sida ska man kunna följa det live där https://www.facebook.com/ESCCzechRepublic/

 5. Adri

  Micke: På ryktesvägar verkar det handla om Hyene Fischer (eller nåt åt det hållet). Men jag har inte impats av det jag hört där.

  Så hoppas bara det är rykten 🙂

 6. Micke

  Jag kan säga så mycket Adri som att hon är en av tre som nämnts med kraft. Jag tror mig veta men får inget säga. Musikvägarna i Österrike är jag väl förtrogen med 🙂 En av de tre som nämnts hade jag varit asglad om det blivit men det är tyvärr inte hon. Det är för många ett kontroversiellt val kan jag säga. Jag ska berätta om jag hade rätt efteråt och jag ska vara 100% ärlig. Det lovar jag på min egen framtida grav

 7. Adri

  Tog en titt på Hyäne igen. Tydligen verkar hon bara ha en släppt låt. Låten är det egentligen inte större fel på. Men jag gillar inte det visuella. Hon verkar ju dessutom syssla med typ satir och samhällskommentarer och det är jag inte heller glad i.

  + den släppta låten är på tyska. Det är ett språk jag inte direkt är så varm för. Det är ju inte jättefint.

  Sorry om nån här är tysktalande i grunden, men i mitt försvar: jag talar skånska, så jag har också fått höra det ena och det andra 🙂 så kan det va!

  Jag är glad ändå, men snälla då (eventuellt) Hyäne, sjung på engelska!

 8. Micke

  Nej nu jädrar Adri ger du dig på tyska språket 🙂 Det är ju ett av världens vackraste språk. För mig r det andraspråket, före engelskan så det kanske är därför jag tycker om det 🙂

  Skånska. Vad menar du finns det människor som ger sig på det 🙂 Det finns människor som ger sig på allt Adri.

 9. Micke

  Blev besviken just i detta nu.har ingen insyn i Finlands UMK så jag kanske är sen att få reda på detta men lik förbannat lite besviken. Det lär iaf tyvärr inte bli Eva +Manu som var ett av de hopp jag hade. Tråkigt

 10. Adri

  Micke: Nja jag är väl inte helt med dig. MEN jag kan säga såhär… tyska är ett språk som KAN (men inget jag hejar på allt för mycket) funka i musik. Jag gillar ju ”Heut ist mein tag” lika mycket som vem som helst 🙂 Den har spelats på många fester. Härlig låt.

  Men jag känner en del tyskar, schweizare och österrikare från skolan. De har pratat tyska med varann. Och jag blev alltid orolig för det är ett språk som alltid låter argt. Även om de skulle säga nåt superromantiskt tror jag jag skulle känna mig lite påhoppad.

  Micke, typ alla utanför Skåne har problem med skånskan 😉 Jag har pluggat lite här och var i landet och ska snart flytta till storstaden. Det är ju missuppfattningar hela hela tiden.

  Ja, litet sidospår där. Men jag har mycket åsikter om språk 🙂

  Ser även helst att Danmark och Ryssland skickar låtar på engelska 🙂

 11. Adri

  Micke: Finlands artist avslöjas imorgon, så om nåt är du snarare lite tidig med att fått info.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se