Sverige Schlagerpinglan: Fram t.o.m. den 31:a januari (då vi får premiär-lyssna på lite av de första MF-2019-bidragen) kommer jag här på bloggen att presentera ett klassiskt Melodifestivalen-bidrag per dag.

Gemensamt för alla 25 är att de tävlade i finalen men (otroligt nog) inte vann:

Nedräkning till Melodifestivalen 2019! – Plats 3 av 25:

Lay Your Love on Me” – BWO (3:a av 32 tävlande bidrag i MF 2008)
(t&m: Alexander Bard, Anders Hansson, Bobby Ljunggren, Henrik Wikström)

Schlagerpinglan: På plats nummer 3 på listan över bidrag som deltog i, men inte vann, sina respektive MF-finaler har jag placerat “Lay Your Love on Me” med BWO från 2008.

När finalen väl utspelade sig 2008 så var jag helnöjd med resultatet och hade själv Charlotte Perrelli överst på min topplista. Nu, över tio år senare, så märker jag dock att “Hero” inte riktigt åldrats lika väl som många andra forna favoriter. BWO:s bidrag låter däremot lika bra nu som då, vilket i och för sig gäller alla deras MF-klassiker. Min personliga rankning av BWO:s MF-bidrag ser ut så här:
1. “Lay Your Love on Me” (3:a 2008)
2. “Gone” (ej final 2005)
3. “Temple Of Love” (2:a 2006)
4. “You’re Not Alone” (ej final 2009)

Vad gäller det övriga finalfältet det året så är det främst Amy DiamondsThank You” och Christer SjögrensI Love Europe” som jag uppskattar så här i efterhand. Den ena för själva låten och den andra för något jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är, men jag blir glad av den i alla fall och ibland så räcker det mer än väl. 😀

Melodifestivalen 2008 – Resultatet:

Placering, Bidrag, Artist Juryröster Teleröster Summa
1. Hero“, Charlotte Perrelli 114 p. 110 p. 224 p. (18:e-plats
i ESC 2008)
2. “Empty Room”, Sanna Nielsen 74 p. 132 p. 206 p.
3. Lay Your Love on Me“, BWO 70 p. 88 p. 158 p.
4. “Just a Minute”, Rongedal 76 p. 66 p. 142 p.
5. “Hur svårt kan det va?”, Linda Bengtzing 64 p. 0 p. 64 p.
6. “I lågornas sken”, Nordman 4 p. 44 p. 48 p.
7. “That is Where I’ll Go”, Sibel 39 p. 0 p. 39 p.
8. “Thank You”, Amy Diamond 25 p. 11 p. 36 p.
9. “I Love Europe”, Christer Sjögren 1 p. 22 p. 23 p.
10. “Upp o hoppa”, Frida feat. Headline 6 p. 0 p. 6 p.
(Källa: sv.wikipedia.org)

Se hela topp-25-listan: “Nedräkning till Melodifestivalen 2019!
Mer om Sveriges ESC 2019-förberedelser: “Sverige i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till ““Lay Your Love on Me” – BWO (MF 2008)”

 1. Mats Wältare

  OMG I LOVE BWO!!! jag älskade alla deras låtar i mello specialt Lay Your Love on Me och Temple of Love jag var ett crazy fan av BWO när jag var yngre

 2. Adri

  Denna final bestod av sju bra låtar. Lyckligtvis kom dessa på topp sju, om än i helt fel ordning. Sibel borde ju fått vinsten, med Perrelli och Nordman efter sig.

  Amy och Christer (sorry Pinglan) har jag inte mycket till övers för. Skånska Frida är väl rolig, men inte vidare bra. Men bättre än Diamond och Sjägren iaf.

  Men låten i fråga. Det är en bra låt, men det finns ett problem som är ganska regelbundet förekommande i sammanhanget. Versen är nämligen 10x bättre än den relativt svaga refrängen.

 3. Micke

  @Pinglan: I rest my case 🙂

  Min tredjeplats deltog ett år då jag beslöt mig för att säga adjö till MF. Det blev iofs ett år till för mig men sen dess har det varit slut och jag längtar inte tillbaka.

  Det är lätt att hålla sig ifrån känslor att komma tillbaka när man ser de fakta som finns fr.o.m det år min trea deltog. Det har varit åtta år inklusive detta. På de åtta åren har MF-vinnaren två gånger varit (0/10) tre gånger (1/10). Alltså fem gånger på åtta år.

  Just detta året fanns det två bidrag som jag uppfattade som nästan extremt dåliga. Just de var de som slutligen kämpade om slutsegern. Gissa om jag inte var nöjd med resultatet. Men det fanns bland de andra 30 bidragen ett gemytligt, mysigt bidrag med gott gittarkomp som jag faktiskt än idag kan lyssna på vid något tillfälle.

  Jag förstod tidigt att det inte skulle vinna för där fanns inga dutt dutt syntar, inga dunka dunka trummor och inte heller några robotdansare. Men det var helt enkelt ett mysigt bidrag som är jättegott att slappa till i bilen, hemma eller annat place. Min absoluta etta detta år.

  PLATS 3:

  https://www.youtube.com/watch?v=7jVyIM-2mok

 4. Johanna

  @Micke BÄSTA låten!!! Den är helt fantastisk!

 5. Adri

  Micke: 2011 hade tre låtar som var fullständigt överlägsna! Den bästa av dessa placerade sig nästsist i finalen (”Spring för livet”, en av MFs tragigaste(?) bidrag genom tiderna).

  De andra två fick se sig utslagna i Andra Chansen (vilket fortfarande är bättre än vad jag förväntat mig då): den ena är Loreens debut ”My heart is refusing me”. Och det andra är självklart ditt bidrag 🙂 Så jag är med dig fullt ut, och låten fanns med när jag 2017 var med när Pinglan listade de bästa låtarna som aldrig nådde final 🙂 5/5 🙂

  ———————————

  Nåväl… min lista är inte lika rolig. För min tredjeplats är ”Högt över havet” med Arja Saijonmaa (trots att jag kritiserat hennes röst här). Jag älskar den! Den är så dramatisk men inte tung. Och texten är löjlg som fan men med hennes power funkar den 🙂

  —————————

  Men jag vill ändå dela en länk på en av de bästa förlorarna 🙂 Så detta är min elfteplats, nämligen den som precis föll på målsnöret innan jag började dela länkar.

  Jag har uttryckt min kärlek för denna kvinna många gånger här. Jag tycker inte vidare bra om dem sångerskorna som är synonyma med MF (Bengtzing, Danielsson, Häggkvist, Nielsen…). Inget emot dem som personer men skulle jag sätta på nån av deras låtar frivilligt utanför bubblan? Nein. Antagligen inte ens i bubblan 🙂

  Men det finns två kvinnor som för många är synonyma med MF som jag genuint genuint verkligen beundrar 🙂 Jag lyssnar trots det inte på dem on the daily. Inte ens on the monthly. Men händer det, ja men då gillar jag det 🙂 Den ena är Lena PH. Den andra kommer ni snart få se (om ni mot förmodan inte listat ut 🙂 ).

  Vad skiljer dem åt från dem jag inte gillar? Jamen till viss del låtarna såklart. Men även sättet de framträder på. Att dem inte tar sig på så stort allvar 🙂 Det visas i låten jag har på plats elva (men som får representera plats 3). Den är bra musikalisk, men mycket ligger i hur sångerskan förmedlar den bitterkomiska texten 🙂 Hon, och möjligtvis Lena PH, är dem enda som skulle kunna få texten att funka utan att verkar urkorkad 🙂

  Jag träffade henne som 8-åring också, och hon var en sååå jäkla varm person också så det var en bra dag i livet 🙂

  Att denna inte vann är illa nog. Att den inte ens tog silver är ju tragiskt.

  Nåväl, nu är jag för långrandig för mitt eget bästa. Jag älskar denna i alla fall:

  Plats 11, honorable mention:

  https://m.youtube.com/watch?v=dX1nKSh2QGk

 6. Adri

  Hmm… jag borde läsa det jag skriver innan jag sänder. Jag fattar ju knappt själv. Och jag är relativt glad (ish), men jag borde nog chilla med mina smileys.

 7. Micke

  @Johanna, kul att höra att vi är överens om storheten i Pernillas bidrag 🙂 Helt obegripligt för mig att den inte kom längre. Men det står ju att finna i det jag skrev om längre upp är jag rädd för.

  @Adri, Inte för att låta skrävlig men det tog inte lång tid att lista ut vem du pratade om 🙂 Även jag gillar Nanne. Tänkte ranka hennes (som jag tror) sju bidrag i MF genom åren.

  1. Den vilda – 1996
  2. Håll om mig – 2005
  3. Alexandra – 1987
  4. Avundsjuk – 1998
  5. Evig kärlek – 2003
  6. Eldorado – 1986
  7. Jag måste kyssa dig – 2007

 8. Adri

  Micke: Du var inte dum 🙂 (Vilket jag inte trodde heller såklart 🙂 ) Nej men har man läst det jag skrivit här så känner man till min kärlek för Nanne 🙂 Så jag utgick från att du kunde lista ut det 🙂

  Nanne har deltagit tio gånger allt som allt vet jag, men tror också ”bara” det var sju gånger som artist:

  1. ”Håll om mig”
  2. ”Den vilda”
  3.. ”Avundsjuk”
  4. ”Alexandra”
  5. ”Evig kärlek”
  6. ”Jag måste kyssa dig”
  7. ”Eldorado”

  Då är alla dessa över medel ändå 🙂

 9. Adri

  Fan där spoilade jag ju min plats 2. Medan du inte var dum, Micke, så var tydligen jag superdum! 🙂

  Aja, utläggningen får väl komma imorgon!

 10. Micke

  Som du vet Adri är jag EXTREMT besviken på ESC så här längt. Jag har ju några låtar jag gillar kvar i tävlingen. En är ju det bästa som någonsin varit i ESC men jag är realist, de åker ut. Har också grejer jag väntar på med spänning. En av dem kan bli farlig, den andra chanslös.

  Farlig kan Sheppard bli om de få till det som de kan. Då borde övriga kunna glömma det här. Deras låt kommer ju nu på fredag. Den andra har jag bara hört några sekunder av. En sån där “drömsk” låt som jag älskar. Den ingår i Sloveniens uttagning och är resten lika bra som kortversionen då kommer den riktigt högt för mig Zala Kralj & Gašper Šantl.

 11. Adri

  Micke: Vi har ju haft samma utslagna favoriter, så jag är med dig kompis. Men jag tänker inte ge upp fyra låtar in 🙂 This can still be one hell of a year 🙂

  I Slovenien är jag spänd på majoriteten av startfältet (tyvärr inte på min gamla favorit Raiven, som lever upp till låtens titel ”Kaos” på alla fel sätt).

  Men den jag ser främst fram emot är ”Fridays”.
  • Är den barnslig som tusan? Ja.
  • Är jag en vuxen man? Well… jag är över 18 iaf. ”Man” låter lite väl gammal.
  • Bryr jag mig? Inte det minsta. Den låter som att den kan göra mig glad 🙂

  Men ser som sagt fram emot majoriteten av Sloveniens startfält. Även din favorit. Även Kim’s låt även om det är en straight Avicii-ripoff. Försöker komma på låten och har det på tungan, men kommer inte fram. Inget plagiat, men lite av en ripoff ändå 🙂

 12. Micke

  Jag kan ha fel Adri men all den vetskap jag har om dig skriker ut att Zala Kralj & Gašper Šantls låt är inget för dig

 13. Adri

  Well det finns bara så mycket man kan greppa av en snippet 🙂 Stänger inte ens dörren för Raiven eller René om de 2,5 minuter jag ännu inte hört är bra! 🙂

  Så jag går in till Slovenien med en blank tavla eller vad man ska säga 🙂 Men jag tycker din favorit låter jävligt snygg faktiskt.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se