VitrysslandPå förmiddagen den 4:e februari genomförde TV-bolaget BTRC en live-sänd audition för de 113 artister som anmält sitt intresse att få representera Vitryssland i Eurovision Song Contest 2019. Alla dök inte upp men av de som gjorde det valdes tio bidrag ut till den nationella uttagningen.

Final-startordningen kommer att dras den 5:e februari medan själva finalen, där vinnaren utses av en expertjury, ska avgörsas senast den 8:e mars. Här nedan ser ni hela finalfältet, inkl. artister, låtskrivare, bidragens titlar samt länkar till artisternas auditions-framträdanden.

Uppdaterat 2019-02-05: Startfältet har uppdaterats med startordningen.

En av finalisterna i Vitrysslands ESC 2019-uttagning:

Never Getting Close“, Sebastian Roos

Vitrysslands ESC 2019-uttagning – Finalstartfältet – final senast den 8:e mars:

Startordning, Bidrag, Artister, Låtskrivare:
1. Humanize“, Michael Soul
(Andrey Katikov, Vladislav Pashkevich, Michael Soul)
2. Like It“, ZENA
(Yuliya Kireeva, Victor Drobysh)
3. Run“, Eva Kogan
(Leonid Shirin, Natalia Tambovtseva)
4. Champion“, BLGN ft. Mirex (Emmanuel Imagbe)
(Sasha Balagan, Mirex Silva)
5. Never Getting Close“, Sebastian Roos
(Alberto Estebanez, Lars E. Carlsson, Björn Ledelius, Sebastian Roos)
6. Can We Dream“, Alyona Gorbachova (Alyona Gorbacheva)
(Leonid Shirin, Alexey Shirin)
7. Running Away From The Sun“, PROvokatsiya (PROvocation)
(Kirill Good, Denis Yasyuchenya)
8. Čaravala“, Aura
(Eugene Oleynik)
9. Let It Go“, NAPOLI
(Lexy Weaver)
10. No Love Lost“, KeyCi
(Dmitriy Fomich, Kseniya Fomich)
(Källor: esckaz.com och escxtra.com)

Schlagerpinglan: Enligt escxtra.com har Sebastian Roos varit med i Melodifestivalen 2003 med Liverpool och låten “Love is All“. Om så är fallet så anser jag att detta är ett rejält kliv uppåt, om inte så önskar jag honom likväl lycka till för “Never Getting Close” är en av mina favoriter (tillsammans med “Like It“) efter en första, snabb genomlyssning. 🙂

Några som inte tog sig vidare från auditionen var Daz Sampson (“Teenage Life” för Storbritannien 2006) med “Kinky Boots” och M I H A I som var anmäld men aldrig dök upp med sin “Baya“. Kanske lika bra det.

Bland de mer välkända namnen som tog sig vidare hittar vi NAPOLI som varit med varje år sedan 2014 och PROvokatsiya som blev tittarfavoriter 2017 med sin “My Love“. Det är m.a.o. ett rejält omväxlande startfält som jag nu ser fram emot att få lyssna mer på innan jag skriver för mycket. 😀

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2019“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2019-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Vitryssland 2019: Lyssna på finalbidragen”

  1. Adri

    Ja, alltså det låter aldrig bra i Vitrysslands audition-fas. Därför vill jag inte dra till med allt för hårda bedömningar redan nu. Men det som lät som att ha mest potential är: “Run” och “No love lost” 🙂

  2. Daniel

    Efter första lyssningen är det “Like it” som jag rankar högst.

  3. Micke

    Gjorde en första liten koll på Vitrysslands bidrag. Hittade inget som jag kände var över de övriga men de kanske växer till sig. Positivt var däremot att åtta av bidragen lät åtminstone skapliga. Det var väl bara “No love lost” och i synnerhet “Running Away From The Sun“ som det blir riktigt svårt att benämna som skapliga.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se