Italien I går kväll inleddes “Sanremofestivalen 2019” med den första av fem kvällar där 24 bidrag bl.a. tävlar om TV-bolaget RAI:s erbjudande om att få representera Italien i Eurovision Song Contest 2019.

Efter gårdagens show, då röstningen bestod utav 40% teleröster, 30% demografisk jury och 30% press-jury, så presenterades ett litet smakprov på röstresultatet genom att de visade hur en av röstgrupperna i stort rankat de tävlande bidragen.

Här nedan ser ni länkar till de 24 artisternas live-framträdanden vid den första kvällen av Sanremo 2019, indelade i de tre kategorier som presenterades vad gäller den demografiska juryns röster:

“Sanremofestivalen 2019” – Kväll 1, 5:e februari:

Demografiska juryns Topp-rankade bidrag (ej resultatordning)
Loredana Bertè – “Cosa ti aspetti da me Topp-rankade
Simone Cristicchi – “Abbi cura di me
Il Volo – “Musica che resta
Irama – “La ragazza con il cuore di latta
Nek – “Mi farò trovare pronto
Francesco Renga – “Aspetto che torni
Daniele Silvestri – “Argento vivo
Ultimo – “I tuoi particolari
Demografiska juryns Medel-rankade bidrag (ej resultatordning)
Arisa – “Mi sento bene Medel-rankade
Boomdabash – “Per un milione
Federica Carta e Shade – “Senza farlo apposta
Negrita – “I ragazzi stanno bene
Enrico Nigiotti – “Nonno Hollywood
Patty Pravo con Briga – “Un po’ come la vita
Anna Tatangelo – “Le nostre anime di notte
Paola Turci – “L’ultimo ostacolo
Demografiska juryns Botten-rankade bidrag (ej resultatordning)
Achille Lauro – “Rolls Royce Botten-rankade
Einar – “Parole nuove
Ex-Otago – “Solo una canzone
Ghemon – “Rose viola
Mahmood – “Soldi
Motta – “Dov’è l’Italia
Nino D’Angelo e Livio Cori – “Un’altra luce
The Zen Circus – “L’amore è una dittatura
(Källor och grafik: RAI och wiwibloggs.com)

Mer om Italiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Italien i ESC 2019“.
Se även: “Inför “Sanremofestivalen 2019”: Kväll 1-4

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


13 kommentarer till “Sanremofestivalen 2019: Kväll 1 – Resultatet”

 1. Marcus

  Måtte Loredana ro hem detta i år!

 2. Adri

  Gud vilket tråkigt startfält! Fyra låtar låter bättre än övriga:

  • Dov’e l’Italia
  • Mi faro trovare pronto
  • Parole nuove
  • La ragazza con il cuore di latta

 3. Micke

  Adri ta och försök sova en stund. Kanske mår du bättre sen 🙂

  Detta är något helt annat än det övriga länder sysslor med. Minst 4-5 låtar går lätt in på min topp 20 överhuvudtaget 2019. Låtarna bara växer och växer, i synnerhet en

 4. Micke

  @Marcus en fråga.

  Först och främst jag gillar också Loredanas låt men en sak begriper jag inte. När jag nämnde min absoluta favvis överhuvudtaget som är med i Moldaviens startfält då kom du ut med en massa om att de bara skriker och gapar. Jisses min vän om du kallar det de sysslar med som skrik och gap vad kallar du då det som Loredana sysslar med 🙂

  Åter igen jag gillar också bidraget 🙂

 5. Johanna

  Så skönt att lyssna på ett startfält där i stort sett allt låter bra (till skillnad från de flesta andra i år) Jag hoppas På Ultimo eller Ilama! Båda riktigt bra låtar!

 6. Micke

  @Johanna

  TUMMEN UPP 🙂

 7. Marcus

  Micke, Loredana har en av få rockröster som är behagliga att lyssna på ^^ Sen vill jag nog påstå att hon försöker sjunga iaf, även om hon inte lyckas så bra på äldre dar….

  Men hennes pondus och scennärvaro väger upp för det. Hon bara står där i tre minuter men får ändå alla att blekna i jämförelse!

 8. Micke

  Tack för svaret Marcus 🙂 Hade bara lite svårt att förstå hur du kunde kalla det skrika det i moldaviska bidraget när du inte kallade Loredana att skrika 🙂

  Jag älskar rossliga rockröster så jag tar lätt till mig Loredanas, tro inget annat. Absolut ett av många bra i San Remo festivalen. Just nu gillar jag 14 av 24. Enbart 4-5 som jag har lite svårt för. Inte illa 🙂

 9. Adri

  Något som jag undrar varje år jag går igenom San Remo-startfältet är hur vanligt det är med rökning i Italien.

  Jag har varit i Italien och det röktes ganska hej vilt, men det blir nästan överdrivet där.

  Är det nån i startfältet, förutom möjligtvis Il Volo, som INTE rökt sen de var typ 13 år? För det låter verkligen som att alla rökt en stor stor majoritet av deras liv. Det låter absolut mer så på de få kvinnorna i startfältet.

  Det kan funka. Mia Martini från 1992 hade också en ”rökare deluxe”-röst och det är en av de bästa ESC-balladerna någonsin, mycket tack vare rösten. Men det blir tjatigt att lyssna igenom 24 låtar… men med typ bara typ fem olika röster.

 10. Micke

  Jag är ingen rökare och jag har svårt att förstå hur människor överhuvudtaget kan tänka tanken att dra in giftig rök i sina lungor. Det är dock deras val och inget jag ska bestämma över andra om. Huruvida de italienska artisterna är rökare vet jag nada om men skulle det ha del i det fantastiska att vi helt och hållet slipper falsettsångare i startfältet då är det första gången någonsin jag fått bevittna en fördel med rökning.

  Oavsett rökning och alla teorier om det så är det fantastiskt att se ett startfält på 24 låtar och artister där inte en enda kan anklagas för att ha en dålig sångröst. Har det någonsin hänt i MF, ens på den tiden det enbart var tio bidrag med i tävlingen. Det är inte menat som något hån det jag nu säger utan jag funderade faktiskt på allvar på detta efter San Remos 24 bidrag.

  Sen Mia Martinis bidrag 1992. Det är definitivt en av de absoluta pärlorna i ESC-historien. Den hesa, känslostarka rösten förvandlar varje sekund av det bidraget till en njutning. Jag har hört många både etablerade och icke etablerade framföra den låten senare men under tiden de håller på känner jag mest “sluta, ni klarar inte av det.” Det låter ungefär lika själlöst som när ett dansband får för sig att göra någon riktigt tung rocklåt. Inget ont om dansband. De fyller definitivt sin plats men några musikaliska underverk åstadkommer de ju inte direkt. Men de är viktiga på ett annat plan. Folk vill ju dansa 🙂

 11. Marcus

  Åh, Mia Martini! Både Rapsodia och Libera är ju helt fantastiska. Båda systrarna är ju fruktansvärt lika dock, både till röst och utstrålning, och det är väl därför jag håller så på Loredana i år.

 12. Adri

  Micke: Ajdå, you had me fram tills ”Inget ont om dansband. De fyller definitivt sin plats…”

  Det är lugnt, Micke. Just dansband är det faktiskt ok att såga vid fotknölarna. Och de fyller definitivt ingen plats. Jag tror hela musikindustrin skulle fira om dansband typ glömdes bort och försvann.

  De enda som gillar dansband är väl andra dansband?

 13. Micke

  @Adri tro mig jag gillar inte dansband 🙂 Men de fyller verkligen sin plats. Folk älskar att gå ut och dansa och där gör de en stor insats även om jag personligen aldrig skulle dansa till dansband. Men det är jag det 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se