ESC2019 Schlagerpinglan: I kväll, fredagen den 8:e februari, kommer Italien att fortsätta sin Sanremofestival medan Storbritannien gör sig redo att välja ut sitt ESC 2019-bidrag. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Fredagen den 8:e februari – ESC-shower och resultat

Storbritannien Storbritannien: “Eurovision: You Decide 2019“ – Final:
Tid: kl. 20:30 CETPlats: BBC Two och bbc.co.uk
Förutsättningar: Tre låtar framförs av totalt sex olika artister –
En expertjury utser tre duellvinnare – Tittarna röstar fram vinnaren
Startfält och info: Se “Allt inför “Eurovision: You Decide 2019”-finalen
Resultat: (Redovisas här och i separat inlägg efter showen)

Juryns val till tittaromröstningen:
Låt 1: “Sweet Lies” – Kerrie-Anne
Låt 2: “Freaks” – Jordan Clarke
Låt 3: “Bigger Than Us” – Michael Rice

Storbritanniens ESC 2019-val => “Bigger Than Us“, Michael Rice

Italien Italien: “Sanremofestivalen″ – Kväll 4:
Tid: kl. 20:30 CETPlats: Rai 1 och raiplay.it
Förutsättningar: De 24 bidragen framförs tillsammans med gästartister
Startfält och info: Se “Inför “Sanremofestivalen 2019”: Kväll 1-4
Extra info: Se “Kväll 1-result” – “Kväll 2-resultat” – “Kväll 3-resultat

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


23 kommentarer till “Snabbguide: Kvällens ESC-händelser (2019-02-08)”

 1. Micke

  Klart sämsta versionen av både “Bigger than us” och “Sweet Lies” vidare. ESC fortsätter i samma spår för min del märker jag. Jaja, ska det rulla på så då vinner “Sweet lies” i Storbritannien idag. Sen vaknar jag upp och inser att “Dust” eller “Fight for love” har vunnit i Australien. Sen på kvällen lär väl då “Soldi, Mahmood ha vunnit i San Remo och “Heaven”, D-moll i Montenegro.

  Låter kanske som jag skämtar. Ja jag hoppas verkligen att det bara är ett skämt 🙂 Ett mardrömsskämt

 2. Adri

  Micke: Jag vill såklart inte att du ska va bitter och avskrämmas, men av de tre kvarstående i Storbritannien så måste jag stötta ”Sweet Lies” i Storbritannien. Det vore kul med nåt så o-brittiskt 🙂

  Lär bli ”Bigger than us” dock. I en okej, men fortfarande fel version

 3. Micke

  Ursäkta mig Adri om det nu skulle vara så att du gillar “Sweet lies” i den versionen men för min del var den överlägset sämst av de sex. Fanns ju bara två jag köpte och det var ju “Bigger than us” i Hollys version och delvis även “Freaks” – Jordan Clarke

 4. Johanna

  @Micke Tycker att alla tre låtarna som gick vidare i Uk var de bästa valen. Kerrie Anne är sämst men hon var bättre i den låten än Anisa. Hoppas dock på någon av de andra som vinnare….

 5. Adri

  Micke: Well vi håller iaf med om Holly Tandy 🙂 Menmen… Michael övertygade juryn. Då är frågan vad tittarna tycker (för jag tror tittarna tar över i finalronden).

  Jag ber att det blir ”Sweet Lies”. De andra är kompetenta men tråkiga. Men tävlingen i nuläget behöver ”Sweet Lies”. Det är så grått i nuläget. 🙂

  Men för din skull hoppas jag kvarvarande nationella finaler för helgen går mer din väg (har ju dessutom samma favoriter i AUS och MON ändå 🙂 ). Men det är ju bra att komma över sumpmarken i ESC så tidigt som möjligt 🙂 Se det så istället! 🙂

 6. Micke

  @Adri om “Sweet lies” vinner i Storbritannien kommer min ranking ut så här:

  1. ALBANIEN (9/10) Mycket bra
  2. SPANIEN (3/10) Dålig
  3. FRANKRIKE (1/10) Mycket dålig
  4. STORBRITANNIEN (1/10) Mycket dålig
  5. TJECKIEN (0/10) Finns inte en sekund som är möjlig att göra sämre

  Om Michael skulle vinna istället skulle det bli (2/10). Om Jonathan (vilket det inte blir) (5/10) Förstår du om jag inte är nöjd? 🙂 Jag har varje år sagt att om mer än hälften av bidragen är dåliga enligt mig kommer jag inte att kolla på det. Har alltid trott det varit en utopi men fan vet med den här början 🙂

 7. Micke

  @Johanna tro mig jag gillade inte Anisas version men den fick det inte att krypa myror i hela kroppen i alla fall. Hollys var något så ovanligt som ett bidrag från Storbritannien som jag tyckte skapligt om 🙂

 8. Marcus

  Skojar dom? Sämsta jäkla “låten” med den tråkigaste sångaren på hela kvällen. Jösses. En ny sistaplats för mig alltså.

 9. Johanna

  @Micke Ibland är vi då inte överens För just nu är Uk solklar etta hos mig. Frankrike är överlägset sämst och de andra är inte mycket bättre. Jag gillar denna låten (även om “Freaks” var ännu bättre i mina öron) om han fixar till scennärvaron kanske jag t.o.m röstar på den i maj (som det ser ut nu blir det mycket skitlåtar i år och då ligger den bra till hos mig)

 10. Adri

  Åhhh Storbrittanien… än en gång visar ni att ni inte är redo för makt i ESC. Detta är alltså andra året i rad som ni kan välja attityd, tempo och potentiell plats i vänsterspalten.

  Men väljer den trygga tristessen. Då har ni inte rätt att klaga på en 22a plats. Jag gillar t.o.m låten litegrann. Men precis som i fallet med ”Storm” förra året. I konkurrensen var det så jäkla fel låt.

  Men ändå tvåa på min topp 5. Så går det när Frankrike, Tjeckien och framför allt Spanien hatar ESC och skickar trash.

  Men nu blir jag trött på det här.

 11. Adri

  1. Albanien – Alltså denna låt hör egentligen hemma på nånstans runt 15-ish. Det är obehagligt hur länge den stått på guldplatsen.

  —————————

  2. Storbritannien

  —————————

  3. Frankrike

  —————————

  4. Tjeckien
  5. Spanien

 12. Johanna

  @Adri Jag tror absolut att den här har möjlighet till en placering i vänsterspalten. Med bra staging och om Michael jobbar lite med sina nerver kan den komma ungefär samma placering som Lucie Jones gjorde, tror jag då.

 13. Micke

  @Johanna vi kan ju inte vara överens i alla tillfällen 🙂 Tycker vi är märkligt ofta överens i stort.

  Nej jag lämnar ESC för stunden. Tro mig jag är inte det minsta sur irriterad eller nåt men det börjar kännas lite som waste of time det här. Finns roligare saker att göra. Hittills är det för mig ett kanonbidrag klart och fyra dåliga till extremt dåliga. Nu avvaktar jag det här till det blir något finalklart land med en låt jag som minst ger (6/10) Mer än godkänd. När det dyker upp, dyker även jag upp här igen. Vem vet när? Kanske redan imorgon, kanske en vecka, en månad eller nästa år. Vi får se 🙂

  Än så länge står ju Albanien i ett helt eget Universum i jämförelse med övriga 🙂

 14. Schlagerpinglan

  @Adri, Jag vill bara meddela dig (och eventuellt andra som inte vill veta något om publikomröstningen inför morgondagens MF-deltävling) att jag snart kommer att lägga ut publik-reps-inlägget med odds och omröstningsresultat. Bara så att du är beredd ifall du vill försöka undvika det. 😀

 15. Adri

  Schlgerpinglan: Tack för the head’s up! 🙂 Nu är jag dock mer eller mindre exklusivt inne på mobilen och då måste man själv öppna inläggen innan man ser 🙂 så det ska funka! 🙂

  Sen är det väl en stretch att kalla det spoilers som jag gjorde förra veckan, men det visar ändå lite väl mycket tycker jag 🙂 Speciellt när resultatet förra veckan faktiskt matchade till 100% 🙂

 16. Adri

  Micke: You do you, kompis! Men hur ska du veta när en 6/10a är med om du lämnar ESC? 🙂

 17. Micke

  @Adri, jag menar att jag inte lägger tid på att lyssna på låtar eller skriva något här. Självklart håller jag koll på hur det går 🙂

 18. Schlagerpinglan

  @Adri, Jepp, inget är ju säkert… men ibland så stämmer det väldigt väl. Jag är dock alldeles för nyfiken av mig för att kunna hålla mig borta från det. 😛

 19. Marcus

  Jag beundrar dig Johanna, att du lyckas vara positiv till det här. För mig är det nog Storbritanniens sämsta bidrag genom tiderna, och det är inte för att den nödvändigtvis är “dålig” – den är bara så oerhört trist och intetsägande.

 20. Adri

  Pinglan: Absolut. Och då ska du såklart skriva om det! Jag är också nyfiken, det kliar ju i fingrarna. Men jag har insett att tittarupplevelsen är roligare (framför allt om ens favoriter avancerar) när man går in lite som en blank canvas 🙂

  Helst av allt vill jag inte ens höra låtarna i förväg, men där är jag för svag för att stå emot 🙂

 21. Adri

  Hade Europa delat min goda smak hade Topp 5 sett ut:

  1. Frankrike – ”Tous les deux”
  2. Tjeckien – ”True Colours”
  3. Storbritannien – ”Sweet lies”
  4. Albanien – ”Ktheju tokes”
  5. Spanien – ”Hoy vuelvo a reir otra vez”

  Att det gått så fel att 3 av 5 är underkända hos mig, 1 godkänd men trist och 1 bra gör mig lte nedstämd. Det är som försenad kompensation för 2016 då en klar, klar, klar majoritet av nationella finaler gick min väg 🙂

  (Nu saknar jag 2016 – bästa årgången i moderna historien… som sagt, alla nationella finaler gick nästan min väg. MINST 3 av 4 av dem iaf)

 22. Johanna

  @Adri Min topp hade också sett ut sådr om bara “rätt” låtar hade vunnit….

 23. Marcus

  Det är bara Spanien som valt rätt hittills, och Franrike valde rätt utifrån vad som fanns i finalen.

  Hade jag fått bestämma hade det sett ut såhär efter ikväll:

  1 Passio
  2 La Venda
  3 Ktheju Tokes
  4 Freaks
  5 True Colours

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se