ESC 2019 Schlagerpinglan: Jag hade egentligen tänkt vänta med att sammanställa min första topplista inför Eurovision Song Contest 2019 tills vi fått tio utvalda bidrag, men så här på söndagskvällen innan vi påbörjar en ny ESC-vecka så känns det naturligt att göra ett litet “bokslut”. 😀

Här nedan ser ni därför de åtta bidrag som valts ut till ESC 2019 i Tel Aviv så här långt, presenterade i den ordning jag personligen rangordnar dem för tillfället. (Vill ni veta mer om hur bidragen valts ut är det bara att klicka på flaggorna nedan så kommer ni till respektive lands infosida här på bloggen).

Smakprov på de så här långt åtta utvalda ESC 2019-bidragen:

Selected entries so far (13 February 2019) (3:06 – Feb 13, 2019 – eurovision.tv)

Schlagerpinglans ESC-2019-topp-8, 2019-02-10:
1. Storbritannien Storbritannien: Bigger Than Us“, Michael Rice
2. Italien Italien: Soldi“, Mahmood
3. Australien Australien: Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke
4. Albanien Albanien: Ktheju tokës“, Jonida Maliqi
5. Montenegro Montenegro: Heaven“, D-moll
6. Spanien Spanien: La venda“, Miki
7. Frankrike Frankrike: Roi“, Bilal Hassani
8. Tjeckien Tjeckien: Friend Of A Friend“, Lake Malawi

Schlagerpinglan: Det är inte ofta man ser Storbritannien toppa mina ESC-listor men efter att jag lyssnade igenom de bidrag som just nu är klara för ESC 2019 så visade det sig att jag gillar tre av dem och att “svensk-bidraget” “Bigger Than Us” är min favorit för tillfället. Även ItaliensSoldi” och AustraliensZero Gravity” har något som tilltalar mig medan de övriga, för tillfället, inte lyckats att imponera nämnvärt. Nu är det ju långt kvar innan ESC 2019 ska avgöras och vi väntar ju fortfarande på 34 bidragän kan mycket hända. 😀

Se de 42 deltagarländernas ESC 2019-förberedelser här: “Eurovision Song Contest 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Eurovision 2019: Schlagerpinglans topp-8 (så här långt)”

 1. Adri

  Bra:
  1. Albanien
  2. Italien
  3. Australien

  Acceptabel:
  4. Storbritannien
  5. Frankrike
  6. Montenegro

  Dåliga:
  7. Spanien
  8. Tjeckien

 2. Marcus

  Ajdå… Här är vi inte överens. Alls.
  Eller ja, Tjeckien och Italien verkar vi vara relativt överens om iaf ^^

  Riktigt bra:
  1 Albanien
  2 Italien
  3 Spanien

  Bra:
  4 Frankrike
  5 Australien

  Obeskrivligt dåligt:
  6 Tjeckien,
  7 Montenegro
  8 Storbritannien

 3. Schlagerpinglan

  @Marcus, Nej helt överens är vi inte, jag såg din lista precis innan jag lade ut min och fick en eller två ögonbrynshöjare. Jag trodde att du kanske skrivit fel på vissa ställen, men tydligen inte. 😉

 4. Marcus

  Haha, detsamma! ^^

  Men jag måste fråga, vad i Storbritanniens bidrag tilltalar dig? 🙂 Jag hör en rätt trött pojkbandsmidtempoballad från runt millennieskiftet, med en lite väl smörig text. Vad hör du?

  (och för att förtydliga, jag menar inte att ifrågasätta. Jag vill verkligen bara veta hur man uppfattar bidragen. Säger någon att man tycker det är bra, så fine, to each his own men får jag reda på lite mer så kan jag också börja lyssna och se låtar och framträdanden med andra ögon ibland)

 5. Micke

  @Marcus, vad tyckte du om Hollys version?

 6. Schlagerpinglan

  @Marcus, När Storbritanniens sex bidrag presenterades så uppfattade jag Michael Rices version som lite väl smörig (precis som du skriver) och artistens framträdande kändes inte helt övertygande. Nu, när jag i stället ska jämföra med de andra sju utvalda bidragen, så blir jag själv överraskad över hur mycket jag gillar den. Det finns en viss nostalgi här och om man bara lyssnar på sångarens röst och inte bryr sig så mycket om framträdandet i sig så blir det en helt ny upplevelse… för mig i alla fall. 🙂

 7. JOHANNA

  Min ranking just nu:

  1. Italien

  2. Storbritannien
  3. Albanien

  4. Spanien

  5. Montenegro
  6. Tjeckien
  7. Australien

  8. Frankrike

  Som synes bara ett bidrag jag verkligen gillar. 2 som är bra, vidare ett till som är godkänt. Sedan resten är undee godkänt och Frankrike är bedrövligt dåligt….

 8. Marcus

  Micke: Bättre. Den är inte lika så fullt John Lundviksk som Michaels version är. Men fortfarande ett identitetslöst sömnpiller för mig.

 9. Marcus

  Tack Pinglan! Vi får se om den lyckas växa hos mig också, men just nu är den alltjämt det sämsta Storbritannien skickat (jämte deras bedrövliga debutbidrag, All, från 1957).

 10. Schlagerpinglan

  @Marcus, Jag får nog tillägga att även om Storbritannien toppar min lista just nu så betyder det egentligen inte mycket mer än att det är bättre än de övriga sju. Ingen av de åtta har varit mina förstahandsval utan jag inväntar fortfarande mina riktigt stora ESC 2019-favoriter. 🙂

 11. Adri

  Jag tycker egentligen inte att det finns så många starka finaler på G heller faktiskt, så jag hoppas så innerligt att internvalen ska imponera på mig! 🙂

 12. Schlagerpinglan

  @Adri, Njae… bortser man från Estland (där det finns så många bra bidrag att de bara inte kan välja fel) och Lettland (där jag hoppas på Markus Riva) så har inte heller jag så stora förhoppningar på de nationella uttagningarna. Mitt hopp står till Darudes två sista bidrag och vad nu Sergey Lazarev kan tänkas ha hittat på. 😀

 13. Anton

  Min lista just nu:
  1. Australien
  2. Italien
  3. Tjeckien
  4. Albanien
  5. Frankrike
  6. Spanien
  7. Storbritannien
  8. Montenegro

  Jag gillar de tre första, tycker nummer 4-7 är helt okej och att Montenegro är riktigt dålig.

 14. Zacke

  Min ranking såhär långt:

  1: Albanien 8/10
  2: Australien 7/10
  3: Italien 7/10
  4: Spanien 6/10
  5: Storbritannien 4/10
  6: Frankrike 3/10
  7: Montenegro 1/10
  8: Tjeckien 1/10

  En godkänd start på årets eurovisionsäsong. Däremot tycker jag att alla länder, utan Albanien och Australien, valde fel bidrag.

 15. Micke

  @Zacke, jädrar vi har exakt samma ranking även om du ger högre betyg än vad jag gör.

  1. ALBANIEN (9/10) Mycket bra
  2. AUSTRALIEN (8/10) Mer än bra
  ——————————————
  3. ITALIEN (6/10) Mer än godkänd
  ——————————————
  4. SPANIEN (3/10) Dålig
  5. STORBRITANNIEN (2/10) Mer än dålig
  6. FRANKRIKE (1/10) Mycket dålig
  7. MONTENEGRO (1/10) Mycket dålig
  8. TJECKIEN (0/10) Omöjlig att göra sämre

  Har nu ägnat mig åt att ge Italiens bidrag en mer rättvis bedömning utan några andra bidrags inblandning. Mitt dåliga betyg bottnade lite i att jag hade den väldigt lågt i San Remo och hade massa andra som favvisar som fick ge sig. Mitt betyg har nu gått upp två snäpp.

 16. Micke

  @Marcus, Hollys version av vinnarbidraget blev jag ganska glad av. Under Michaels bidrag undrar jag mest varför i hela friden han gapar så jädrigt.

 17. Nathalie

  Min lista så här långt, och tyvärr finns det hittills enbart ett enda bidrag jag tycker om.
  1. Albanien (Gillar precis allt här. Det etniska, Jonidas röst, hennes kaxiga diva-aktiga framtoning, de mystiska elementen, låten som sådan. Hoppas innerligt att de inte byter till engelska.)
  Nu följer de som är så betydligt mycket sämre än Albanien


  2. Italien (Okej, men ingen favorit)
  Sen blir det faktiskt att välja mellan pest och kolera för mig.
  3. Storbritannien (Snark, sist eller nästsist i finalen som vanligt)
  4. Frankrike (not my cup of tea)
  5. Australien (Bedrövlig skämtkopia och hundra gånger sämre än Estland-2018 och Moldavien-2013)
  6. Spanien (Bedrövligt)
  7. Tjeckien (Fasansfullt)
  8. Montenegro (Vartenda bidrag var bättre än vinnarbidraget. Och detta röstar invånarna i Montenegro på? Ren galenskap!!!)

 18. Ulrika

  Hej

  ESTLAND vinner Eurovision song contest 2019 🙂 Grattis Estonia till en otroligt bra och stark låt!!!!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se