ESC2019 Schlagerpinglan: I kväll, söndagen den 10:e februari, kommer Rumänien att fortsätta den nationella uttagning som ska utse landets tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest 2019. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Söndagen den 10:e februari – ESC-show och resultat

Rumänien Rumänien: “Selecţia Naţională 2019″ – Semifinal 2:
Tid: kl. 20:00 CETPlats: TVR1, TVR HD, TVR international och tvrplus.ro
Förutsättningar: 12 bidrag tävlar, juryn röstar vidare 5, tittarna 1 bidrag
Deltagare: Se “Allt inför “Selecţia Naţională” – Semifinal 2
Extra info: Se “Semifinal 1-resultatet – “Rumänien i ESC 2019
Resultat: (Redovisas här efter showen + i separat inlägg vid tillfälle)

Vidare till finalen – juryns val:
“Right Now”, Olivier Kaye
“DAINA”, Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan
“Dear Father”, Laura Bretan
“On a Sunday”, Ester Peony
“Renegades”, Linda Teodosiu

Vidare till finalen – tittarnas val:
“Your Journey”, Aldo Blaga

Schlagerpinglan: Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-kväll. 😀

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


17 kommentarer till “Snabbguide: Kvällens ESC-show i Rumänien (2019-02-10)”

 1. Adri

  Förra showen från Rumänien gick rakt åt hel***e för min del. Tre favoriter, varav en var favorittippad. Alla åkte ändå ut.

  Nu är då tre kvar. Måtte EN av dem gå vidare iaf. Rumänien har ju ett av årets starkaste fält men det räddas inte när fel låtar ändå går vidare.

  • Dear Father: Egentligen vill jag ha tävlingen fri från politik och religion. Och vad jag förstått (för texten är all over the place ju) så har denna låt en religiös grund. Men i slutändan tävlar låtarna och rent musikaliskt är detta en av de allra bästa 🙂 Jag har ju gillat popera förr, men här måste jag säga att låten hade varit bättre utan operan, för låtens ABSOLUTA höjdpunkt är den lilla akustiska ”bryggan” (I guess det är) vid 30 sekunder in.

  Medan ”Ielele” och ”Daina” helt enkelt är roliga festliga, typiska ESC-bidrag 🙂 ESC behöver det nu!

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, För mig var förra semifinalen en annorlunda upplevelse då två av mina förhandsfavoriter (enligt mina öron) inte höll live men där jag likväl (överraskande nog) fick vidare fyra av fem. 🙂 I kväll hoppas jag på “DAINA”, “Right Now” och “Dear Father”… i alla fall nu innan jag hört dem framföras live. 😉

  Tillägg: Efter att ha sett live-framträdanden av “Right now”, “DAINA” och “Dear Father” så är de fortfarande mina semifinal 2-favoriter och jag hoppas på det bästa.

 3. Johanna

  Förra semifinalen gick samtliga av mina favoriter vidare. Alla fem. Jag var chockad. Räknar inte med samma tur idag men om “Dear father” eller “daina” lyckas vore det kul!

 4. Schlagerpinglan

  @Johanna, Ungefär som min upplevelse efter den första estländska semifinalen då allt gick min väg. Inte ofta man får jackpott, men roligt var det. 😀 Nu får vi bara hoppas att det slutar på ett acceptabelt sätt också. 🙂

 5. Johanna

  @pinglan nej det är sannerligen in te ofta men det har faktiskt hänt mig två ggr denna säsongen. Första deltävlingen i Litauen var det också exakt mina favoriter där som gick vidare….så nu är nog min tur slut för den här säsongen:-)

 6. Schlagerpinglan

  @Johanna, Oj, då låter det snarare som att det är ditt år i år. Hoppas vi har samma favorit i finalen. 😉

 7. Johanna

  @Pinglan Dock har ju ingen av mina favoriter vunnit hittills någonstans…..och jag har bara en låt jag verkligen gillar än….men hoppet finns kvar!

 8. Schlagerpinglan

  @Johanna, Jag har en del jag gillar men ingen jag riktigt hejar på än… men vi fick i alla fall vidare våra favoriter från denna semifinal och det är ju alltid något. 😀

 9. Micke

  fyra av de sex jag ville ha vidare är vidare. Ska det bli fem? 🙂

 10. Adri

  ”Dear father” och ”Daina” är vidare. Jag är nöjd och glad! Om nu ”Ielele” tar den sista blir det fullpott men jag är redan klar för kvällen! 🙂

 11. Johanna

  Fyra av de sex jag ville ha vidare är också där och den femte som gick vidare är inte dålig den heller, Får se hur telefonröstningen går!

 12. Micke

  Det enda bidraget jag riktigt saknar som inte kommer att vara med i finalen är “The Way It Goes“, Steam

 13. Adam

  För mig är det bara ett bidrag som håller och det är “Dear Father”. Alltså shit vad Laura sjunger fantastiskt. Texten är lite fånig, men annars så är hon ett fenomen som förtjänar att vara med och melodin leker med hennes talang. Jag vet inte vart du har hört om att det är en religiös låt Adri (vilket förklarar texten delvis kanske…), men jag tror mer det är en anspelning mot att många rumäner jobbar utomlands och lämnar sina familjer hemma, att hon verkligen sjunger till sin far. Eller så är det nån slags dubbeltydning, inte helt omöjligt dock.

  Vet många Bella Santiago, och hon är klar tvåa för mig i uttagningen, men jag vet inte…känns lite för rörigt för Eurovision, men skulle hon vinna så är det väl ingen katastrof direkt. 😛

 14. Micke

  Det här är ett ganska jämt finalfält för mig. Jag hade från början tre favvisar och tre jag absolut inte gillade. En av varje har ramlat bort så nu är det två på topp och två därnere. De två därnere lämnar jag nu men de två jag gillar bättre än övriga är “Destin”, Trooper (pratar då inte om la la la andet över resten av låten och då främst the guitars). Den andra låten är “On a Sunday”, Ester Peony som är fältets stora växare.

 15. Adri

  Adam: Det är vad jag läst mig fram till i forum och så. Personligen tycker jag att texten är lite all over the place och ganska otydlg. Men i det forumet stod det iaf att låten var tillägnad ”allas vår fader i himlen”.

  Hade dem personerna rätt? Jag har ingen aning. Jag har ingen bättre tolkning själv och köpte det rakt av.

  Jag vill bara förtydliga att jag inte är emot vare sig politik eller religion i konstformer. Tvärtom tror jag riktigt fina och intressanta saker kan komma av det om man tillåts vara kreativ kring det 🙂

  Men just ESC vill jag ha fritt från det!

  Men låten är den bästa! 🙂 Så jag hejar på henne ändå fullt ut!

  Med ”Daina” på välförtjänt silverplats och kan glädjas om de också blir vinnarna 🙂

 16. JOHANNA

  Bella Santiago lär väl vinna och det är ok för mig men gilkar Laura, Destin, Linda och några till mer. I vilket fall finns det typ 9 låtar här som skulle bli som sämst tvåa på min rankung just nu så det borde inte bli fel kan jag tycka….

 17. Micke

  En helt annan grej. Börjar känna mig lite småirriterad över att Slovenien inte släpper sina bidrag i fullversion. Det är ju i synnerhet ett bidrag jag väntar på men det finns fler. De har ju sin final till helgen. Får ranka efter de få sekunder man hört. Kan ju förändras helt när man hört fullversionerna:

  1. “Sebi”, Zala Kralj & Gašper Šantl
  ——————————————-
  2. “Ti ne poznaš konzev”, Fed Horses
  3. “Fridays”, Ula Ložar
  4. “Lepote DNA”, Lumberjack
  5. “Atma”, Inmate
  6. “Three bridges” Renata Mohorič
  7. “Metulji plešejo”, Okustičn
  ——————————————-
  8. “Rhythm back to me”, Kim
  9. “Kaos, Raiven
  10. “Ne poveš”, René

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se