RumänienSchlagerpinglan: Nu på söndag, den 17:e februari, avgörs finalen av “Selecţia Naţională 2019” och som en uppladdning inför Rumäniens val av bidrag i Eurovision Song Contest 2019 så har jag tagit en titt på hur de inledande två semifinalerna påverkat min syn på de tävlande bidragen.

Den 27:e januari, då jag endast lyssnat på studioversionerna av bidragen så sammanställde jag en topp-tio-lista med de 24 tävlande bidragen. Efter att nu ha sett alla bidragen framföras live med tillhörande scenshow samt fått reda på vilka 12 bidrag som tagit sig vidare till final så gör jag en liten uppföljning i form av en final-topp-12-lista:

En av Rumäniens “Selecţia Naţională 2019”-finalister:

Army of love“, Bella Santiago

Schlagerpinglans “Selecţia Naţională”-final-topp-12, 19-02-12 (19-01-27):
1. (2.) Army of love“, Bella Santiago
2. (4.) DAINA“, Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan
3. (6.) Dear Father“, Laura Bretan
4. (7.) Right Now“, Olivier Kaye
5. (1.) Skyscraper“, Teodora Dinu
6. (3.) Destin“, Trooper
7. (11.) Without You (Sin ti)“, DYA & Lucian Colareza
8. (8.) Underground“, Vaida
9. (10.) On a Sunday“, Ester Peony
10. (22.) We Are The Ones“, Claudiu Mirea
11. (17.) Your Journey“, Aldo Blaga
12. (16.) Renegades“, Linda Teodosiu

Schlagerpinglan: Efter att bara ha lyssnat på studioversionerna så hade jag “Skyscraper” som ohotad etta, men den har som synes tappat rejält med placeringar efter att jag sett bidragen framföras live. Jag tycker fortfarande att det är den bästa låten men ser man till helheten så föredrar jag en del andra bidrag, för bra låtar det tycker jag glädjande nog att det finns gott om i denna final. 😀

Helst ser jag att “Army of love“, “DAINA“, “Dear Father” eller “Right Now” vinner, men egentligen skulle jag vara nöjd med vem som helst från min topp-åtta. Det är m.a.o. en final med väldigt många bidrag i min smak som kommer att avgöras nu på söndag och (kanske mot bättre vetande) så känner jag mig faktiskt ganska förhoppningsfull. 😀

Mer om Rumäniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Rumänien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Rumänien 2019: Schlagerpinglans final-topp-12 (19-02-12)”

 1. Adri

  1. “Dear Father”
  2. “Daina”

  Egen liga 🙂 Hoppas nåt djälvulskt på att en av dem vinner!

  Nåt säger mig dock att “Army of love” vinner.

 2. Micke

  1. “Destin“, Trooper (7/10) BRA
  2. “On a Sunday“, Ester Peony (7/10)
  3. “DAINA“, Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan (7/10)
  ————————————
  4. “Dear Father“, Laura Bretan (6/10) MER ÄN GODKÄND
  5. “Skyscraper“, Teodora Dinu (6/10)
  ————————————
  6. “Army of love“, Bella Santiago (5/10) GODKÄND
  7. “We Are The Ones“, Claudiu Mirea (5/10)
  8. “Right Now“, Olivier Kaye (5/10)
  9. “Underground“, Vaida (5/10)
  ————————————
  10. “Your Journey“, Aldo Blaga (4/10) INTE FULLT GODKÄND
  11. “Without You (Sin ti)“, DYA & Lucian Colareza (4/10)
  12. “Renegades“, Linda Teodosiu (4/10)

 3. Johanna

  Bästa finalen i år. Gillar samtliga låtar förutom “underground” Hoppas dock på Laura, Bella eller allra helst Destin men lär nog bli hyfsat nöjd med utgången här känns det som!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se