ESC2019 Schlagerpinglan: Här kommer det senaste veckoklippet med nyheter i videoform relaterade till Eurovision Song Contest från den officiella ESC-sidan:

Veckans Eurovision-nyheter (på engelska)


Eurovision This Week: 12 February 2019” (1:57 – Feb 12, 2019 – eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de nyheter som togs upp i videoklippet ovan, så att den som vill enkelt hittar kompletterande info:

Veckans Eurovision-nyheter:
Ryssland Ryssland: “Sergey Lazarev för Ryssland 2019!
Storbritannien Storbritannien: “Storbritanniens Eurovision-bidrag 2019
Australien Australien: “Australiens Eurovision-bidrag 2019
Montenegro Montenegro: “Montenegros Eurovision-bidrag 2019
Italien Italien: “Italiens Eurovision-bidrag 2019
ESC2019 ESC 2019: Finaler denna vecka: Israel, Estland, Slovenien, Kroatien, Lettland, Rumänien

Se även: “MF-Veckoschema” – “Melodifestivalen 2019” – “ESC-Veckoschema” – “ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Veckans Eurovision 2019-nyheter i videoform (12:e februari)”

 1. Micke

  Tänk att man aldrig lär sig egentligen. Ibland i vissa länders uttagningar ägnar man knappt ens tid åt att fundera över vem/vilka som ska vinna. Det är ju så solklart så varför slösa tid på det. Gång på gång får man en smäll på käften men man lär sig lika förbannat inte av det.

  Det definitiva beviset på att man aldrig vet fick vi ju i årets uttagning i Tjeckien där jag inte hörde någon överhuvudtaget ens diskutera vem som skulle vinna. Det fanns ju bara ett alternativ, dels för bra klass på bidraget men även på grund av lägre klass på det övriga. När sedan då en (0/10) i betyg dessutom blev den som spräckte illusionen blev detta det slutgiltiga beviset på att man ALDRIG kan veta.

  Nu till helgen har vi en annan uttagning där jag åter igen börjar snudda vid dessa löjliga tankar om att det redan är klart. Åter igen av delad anledning, bra klass och mindre bra klass. Landet jag pratar om är framme vid sin andra semifinal och det borde vara solklart att allt kommer att stå mellan två bidrag med samma artist.

  Pratar om Ukraina och sångerskan Monika Marija. Njuter faktiskt av varje ton damen tar. Det är så jädra gott med en artist i ESC som går ut på scen och motbevisar det som många hävdar att ESC enbart är en plats för de som blev över bland artister, att de väl på scen visar att deras röster egentligen inte håller. Jädrar sicken käftsmäll Monica ger alla de som hävdar detta

  Så vinner hon då? Ärligt talat vet jag inte hur hon skulle kunna förlora men med Tjeckiens katastroftävling i minnet så vågar jag inte vara helt säker. Så vilken av hennes två låtar ska vinna då? För mig är det solklart Criminal som är THE REAL ONE.

  Båda bidragen är starka med starka verser men det är refrängen som fäller avgörandet. Medan “criminal” flyter fram på en våg av melodiös fullkomlighet, så stakar sig “light on” hackigt fram för överlevnad. Jag gillar när musik flyter fram oavsett om det är soft eller uptempo. Föredrar absolut det framför ett upprepande av ord i ett hackigt framförande.

  Det ska nu inte missförstås för jag gillar båda bidragen. Men melodiös harmoni går för mig alltid före upprepande. Men hur som helst HEJA MONICA

 2. Micke

  Nu var jag där igen. Jag pratar givetvis inte om Ukraina utan om Litauen. Jag satt och lyssnade på Ukrainas bidrag samtidigt som jag skrev. Silly me

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se