EstlandSchlagerpinglan: Nu på lördag, den 16:e februari, avgörs finalen av “Eesti Laul 2019” och som en uppladdning inför Estlands val av bidrag i Eurovision Song Contest 2019 så har jag tagit en titt på hur de inledande två semifinalerna påverkat min syn på de tävlande bidragen.

Den 31:a januari, då jag endast lyssnat på studioversionerna av bidragen så sammanställde jag en topp-tio-lista med de 24 tävlande bidragen. Efter att nu ha sett alla bidragen framföras live med tillhörande scenshow samt fått reda på vilka 12 bidrag som tagit sig vidare till final så gör jag en liten uppföljning i form av en final-topp-12-lista:

En av Estlands “Eesti Laul 2019”-finalister:

High Heels In The Neighbourhood“, The Swingers, Tanja & Birgit

Schlagerpinglans “Eesti Laul 2019”-final-topp-12, 19-02-14 (19-01-31):
1. (5.) High Heels In The Neighbourhood“,
The Swingers, Tanja & Birgit
(semifinal 1 – jury-/tittar-val)
2. (1.) Storm“, Victor Crone (semifinal 1 – jury-/tittar-val)
3. (2.) Cold Love“, Kerli Kivilaan (semifinal 2 – jury-/tittar-val)
4. (3.) I’ll Do It My Way“, Synne Valtri (semifinal 2 – tittar-val)
5. (6.) Milline päev“, Lumevärv ft INGA (semifinal 2 – tittar-val)
6. (10.) Pretty Little Liar“, Uku Suviste (semifinal 2 – jury-/tittar-val)
7. (4.) Soovide puu“, Sandra Nurmsalu (semifinal 1 – tittar-val)
8. (8.) Coming Home“, INGER (semifinal 1 – jury-/tittar-val)
9. (11.) Hold Me Close“, xtra Basic & Emily J (semifinal 1 – tittar-val)
10. (15.) Without You“, Stefan (semifinal 1 – jury-/tittar-val)
11. (14.) Strong“, Sissi (semifinal 2 – jury-/tittar-val)
12. (17.) Believe“, Kadiah (semifinal 2 – jury-/tittar-val)

Schlagerpinglan: När jag enbart hört studioversionerna av “Eesti Laul 2019”-bidragen så stod mitt val främst mellan Victor Crone, Kerli Kivilaan och Synne Valtri men efter att ha sett alla de 24 bidragen framföras live så var det ingen tvekan om att The Swingers, Tanja & Birgit övertagit platsen som min överlägsna personliga favorit i årets uttagning. Att vissa låtar gör sig bäst live visste jag ju redan och att “High Heels In The Neighbourhood” är just en sådan (för mig) borde inte kommit som någon större överraskning, men jag är likväl lite förvånad då jag inledningsvis hade stora problem med låten. 😀

Men, men… skulle den inte vinna så blir jag inte alltför besviken då jag har hela åtta bidrag som jag tycker riktigt bra om ytterligare två som jag inte hade haft något emot att se som vinnare. Jag har m.a.o. en super-final framför mig som har alla förutsättningar att bli riktigt minnesvärd. Förhoppningsvis blir den det för att det slutar i glädjens tecken, men det kan man ju inte veta på förhand. 😀

Mer om Estlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Estland i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Estland 2019: Schlagerpinglans final-topp-12 (19-02-14)”

 1. Micke

  1. “Soovide puu“, Sandra Nurmsalu (8/10) Mer än bra
  2. “Storm“, Victor Crone (8/10)
  3. “Pretty Little Liar“, Uku Suviste (8/10)
  4. “Cold Love“, Kerli Kivilaan (7/10) Bra
  5. “Believe“, Kadiah (7/10)
  —————————————-
  6. “High Heels In The Neighbourhood“, The Swingers, Tanja & Birgit (6/10) Mer än godkänd
  7. “Milline päev“, Lumevärv ft INGA (5/10) Godkänd
  8. “I’ll Do It My Way“, Synne Valtri (5/10)
  9. “Without You“, Stefan (5/10)
  10. “Coming Home“, INGER (5/10)
  —————————————-
  11. “Strong“, Sissi (3/10) Dålig
  12. “Hold Me Close“, xtra Basic & Emily J (2/10) Mer än dålig

 2. Adri

  1. ”Soovide puu”
  2. ”Cold love”
  3. ”Pretty little liar”
  4. ”Hold me close”
  5. ”Coming home”
  6. ”I’ll do it my way”
  7. ”Storm”

  8. ”Milinne päev”
  9. ”Believe”

  10. ”Strong”
  11. ”Without you”
  12. ”High heels in the neighbourhood” (You’re crazy, Pinglan 😉 )

 3. Marcus

  Efter att min favorit, Wo Sind Die Katzen, åkte ut och när jag ser hur folk verkar ogilla Sandras låt i år så orkar jag inte bry mig om Estland längre. Resten av låtarna är en medioker hög utan nått som sticker ut, och antagligen kommer den vinna som är mest blek och intetsägande: Storm.

  Nej. Skärpning till nästa år Estland! Ni är ju ett av mina favoritländer!

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Första gången jag lyssnade på “High Heels In The Neighbourhood“ så gillade jag den inte alls, tvärtom så tyckte jag att den var “för mycket” och mest skrik, speedade instrument och en alltför daterad låt. Mycket har hänt sedan dess för mig som synes men jag förstår om andra inte tvärvänder lika enkelt. Själv är jag ju väldigt förtjust i Tanja och det väger ju in en del förmodar jag.

 5. Adri

  Pinglan: Jag tycker låten låter mest som att dem spelat in typ… ”trams i studion” och sen lagt musik på. Struntat i det musikaliska.

  Dock så är jag med dig att den blev bättre live. Och den HAR växt. Innan var det en av de sämsta i hela ESC-säsongen, men vinner den så är den ändå nånstans i mitten av de ev valda 🙂 Fortfarande mitt sistaval dock.

  Ja, där är jag ju också emot då jag har himla svårt för Tanja sen den blekaste låten ”Amazing”. Birgit 2013 gillade jag dock… så henne är jag besviken på.

 6. Anton

  Jag är tyvärr också väldigt negativ till “High heels”. Jag avskyr den så oerhört till och med. Jag tyckte Birgits låt var lite småfin 2013 men blev väldigt besviken när den snodde en i mina ögon oförtjänt finalplats. Och Tanjas låt 2014 är ett av mina största hatobjekt i tävlingen någonsin. Tyvärr blev deras gemensamma låt ännu värre. Om de vinner har jag svårt att se Estland högre än plats 40 på min personliga lista. Alla mina favoriter i Eesti Laul har redan åkt ut, så vet inte ens vem jag hejar på istället 🙁

 7. Micke

  @Pinglan verkar inte som folk här tycker om din favvis 🙂 Ärligt talat gjorde inte jag heller det i början utan jag rankade den ligga lågt som “Hold me Close.” Men din favvis har växt allt mer för mig. Fortfarande inte så att jag kan säga att jag tycker den är bra men dock mer än godkänd. Ett litet glädjepiller trots allt 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej… men det hade jag inte förväntat mig heller, var tvärtom väldigt förvånad över att den gick vidare till final. Vem vet, kanske hör estländarna detsamma som jag gör och då finns ju chansen att det blir en rejält spännande final. 🙂

 9. Micke

  Min magkänsla säger att “Pretty Little Liar“, Uku Suviste kommer att vinna detta pinglan. Inte mig emot för det är en av de tre jag sätter främst 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Skulle “Pretty Little Liar“ vinna så blir jag inte direkt besviken, men jag har ju andra som jag hoppas på mer. 😀

 11. Adri

  Jag chansar på att “Storm” vinner, men min andrahansgisnning är “Pretty Little Liar”. Jag tror det är dem solosnubbarna det står mellan.

  “Storm” har något, men det saknas samtidigt en del. Den är typ Avicii, fast inte alls lika “perfected” som hans gittar-EDM-låtar var. + jag hatar när folk rimmar med samma ord. “A storm like THIS, can never break a man like THIS”. Skärp er, låtskrivare!

  “Pretty little liar” är en bra låt, men den sticker inte ut alls och jag tror Estland riskerar ännu en “Play-upplevelse om den vinner tyvärr. För den har inget som greppar tag i en.

 12. Lukas

  Okej, jag verkar vara ensam om att ha “Coming Home” som favorit… Medans många av låtarna i det övriga fältet lämnar mig helt kall och oberörd, får Ingers låt mig att känna mig bekväm, med dess ljudlandskap och inte minst hennes varma och lite speciella röst.

 13. Micke

  @Lukas jag rankade “Coming home” betydligt högre efter studioversionen men jag blev väldigt besviken på henne och bidraget live tyvärr.

 14. Adri

  ”Coming home” är väldigt mysig och vinner den i slutändan blir jag inte bitter 🙂 Men estländska finalen är så pass stark att den inte dyker upp förrän på femteplatsen hos mig.

  Men vinner någon i min topp sju blir jag glad 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se