LettlandSchlagerpinglan: Nu på lördag, den 16:e februari, avgörs finalen av “Supernova 2019” och som en uppladdning inför Lettlands val av bidrag i Eurovision Song Contest 2019 så har jag tagit en titt på hur de inledande två semifinalerna påverkat min syn på de tävlande bidragen.

Den 25:e januari, då jag endast lyssnat på studioversionerna av bidragen så uppdaterade jag min topp-tio-lista då 16 av de ursprungliga 33 valts ut. Efter att nu ha sett alla bidragen framföras live med tillhörande scenshow samt fått reda på vilka åtta bidrag som tagit sig vidare till final så gör jag en liten uppföljning i form av en final-topp-8-lista:

En av Lettlands “Supernova 2019”-finalister:

You make me so crazy“, Markus Riva

Schlagerpinglans “Supernova”-final-topp-8, 19-02-14 (19-01-25) (18-11-28):
1. (1.) (1.) Tautas dziesma“, Dziļi Violets feat. Kozmens (semifinal 2)
2. (3.) (2.) You make me so crazy“, Markus Riva (semifinal 2)
3. (4.) (8.) Somebody’s Got My Lover“, Aivo Oskis (semifinal 1)
4. (10.) (13.) Cherry Absinthe“, Edgars Kreilis (semifinal 1)
5. (7.) (14.) That Night“, Carousel (semifinal 2-vinnare)
6. (12.) (22.) Cutting the Wire“, Samanta Tīna (semifinal 1)
7. (11.) (17.) Awe“, Laime Pilnīga (semifinal 1-vinnare)
8. (15.) (28.) Fire“, Double Faced Eels (semifinal 2)

Schlagerpinglan: Efter att “Supernova 2019” utgått från 33 bidrag och sedan minskat ner dem till först 16 stycken för att sedan endast låta 8 bidrag gå vidare till finalen så är jag överraskad men oerhört nöjd med att två av finalplatserna gått till mina ursprungliga personliga favoriter. 😀

Jag har nästan hela tiden haft Dziļi Violets feat. Kozmens som favorit men för en tid sedan så började jag att vackla och lutade åt att Markus Rivas bidrag ev. var strået vassare (och förmodligen ett bättre val för ESC). Nu när jag återigen lyssnade igenom hela startfältet så gick jag dock tillbaka till min ursprungliga önskan: att Lettland ska skicka “Tautas dziesma” till Tel Aviv. Det är något speciellt med denna låt som jag bara inte kan bortse ifrån. Kanske är det inget för ESC men jag gillar den. 😀

Nu brukar jag inte ha så stor tur med den lettiska omröstningen så jag har ingen större förhoppning att få som jag vill, men att i finalen ha två bidrag jag vill ska vinna och tre bidrag som jag inte har något emot om de vinner ser jag som en seger i sig. 😀

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Lettland i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Lettland 2019: Schlagerpinglans final-topp-8 (19-02-14)”

 1. Adri

  ÖVERLÄGSEN:
  1. ”That night”

  SJÄLVKLAR TVÅA:
  2. ”Fire”

  3-7: Who really cares?

  8. ”You make me so crazy”

 2. Micke

  Är detta den sämsta final vi kommer att få bevittna under ESC 2019. Åtminstone hoppas jag det för jag hoppas verkligen att kvarvarande länder inte hamnar lika lågt som det här. Just nu är det väl Island som konkurrerar.

  TOPP 8:

  1. “Tautas dziesma“, Dziļi Violets feat. Kozmens (6/10) Mer än godkänd
  2. “That Night“, Carousel (6/10)
  ————————————————————————————–
  3. “Awe“, Laime Pilnīga (3/10) Dålig
  4. “Cutting the Wire“, Samanta Tīna (2/10) Mycket dålig
  5. “Cherry Absinthe“, Edgars Kreilis (2/10)
  6. “Somebody’s Got My Lover“, Aivo Oskis (2/10)
  7. “You make me so crazy“, Markus Riva (2/10)
  8. “Fire“, Double Faced Eels (1/10) Mycket dålig

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se