Sloveniens Eurovision-bidrag 2019

2019-02-17 (söndag)

SlovenienPå lördagskvällen den 16:e februari valde Slovenien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2019 genom finalen av den nationella uttagningen “EMA 2019” där 10 bidrag tävlande.

Efter att bidragen framförts var det upp till en proffsjury att välja ut två superfinalister innan vinnaren utsågs med hjälp av 100% tittarröster. Slutresultatet samt länkar till finalens framträdanden ser ni här nedan medan inför-finalen-infon finns här.

Lyssna på Sloveniens bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“Sebi“, Zala Kralj & Gašper Šantl final-framträdande
(text & musik: Zala Kralj, Gašper Šantl)

Resultatet av Sloveniens “EMA 2019”, Finalen – 16:e februari:

Resultatet av Superfinalen:
Placering, Bidrag, Artist: Teleröster
1. “Sebi”, Zala Kralj & Gašper Šantl 4 666 (72.89%)
2. “Kaos”, Raiven 1 735 (27.11%)
Resultatet av Första omröstningen:
Placering, Bidrag, Artist: Resultat:
1-2 “Sebi”, Zala Kralj & Gašper Šantl superfinalist
1-2 “Kaos”, Raiven superfinalist
3-4 “Ti ne poznaš konjev“, Fed Horses ej vidare
3-4 “Fridays“, Ula Ložar ej vidare
5. “Metulji plešejo“, Okustični ej vidare
6. “Lepote DNA“, Lumberjack ej vidare
7. “Atma“, Inmate ej vidare
8. “Rhythm back to you“, Kim ej vidare
9. “Three bridges“, Renata Mohorič ej vidare
10. “Ne poveš“, René ej vidare
(Källa: wikipedia)

Schlagerpinglan: Under lördagskvällen så fanns det så många andra ESC-shower som fångade mitt intresse att jag endast uppfattade att valet i Slovenien till slut stod mellan Sebi” och “Kaos” vilket ledde till att jag kände mig nöjd med resultatet hela kvällen. 😀

Nu när jag i lugn och ro tittat igenom hela startfältet i efterhand så vet jag inte om jag är lika nöjd längre. Jag hittade nämligen två bidrag som jag utan tvekan hade velat se i superfinalen och sedan blivit lika glad oavsett vem av dem som vunnit: “Fridays” och “Atma“. Nåja, då de inte gick vidare så var de förmodligen inte det “rätta valet” ändå.

Hur som helst så tycker jag att “EMA 2019”-startfältet var förvånansvärt starkt och kanske kommer jag att även räkna in vinnarbidraget “Sebi“ bland mina slovenska favoriter i framtiden. I nuläget så tycker jag visserligen att den är mysig och förtrollande och den får mig att slappna av… men efter en stund så blir det bara tråkigt. Vem vet, kanske behöver jag bara ge den några extralyssningar för att den ska fungera fullt ut även för mig?

Jag skickar i alla fall ett stort grattis till Zala Kralj och Gašper Šantl och önskar dem lycka till i Tel Aviv.

Mer om Sloveniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Slovenien i ESC 2019“.

Presenterade ESC 2019-bidrag så här långt:
(se presenterade artister utan bidrag här)
Albanien Albanien:
Ktheju tokës“, Jonida Maliqi
Italien Italien:
Soldi“, Mahmood
Spanien Spanien:
La venda“, Miki
Estland Estland:
Storm“, Victor Crone
Frankrike Frankrike:
Roi“, Bilal Hassani
Slovenien Slovenien:
Sebi“, Zala Kralj & Gašper Šantl
Tjeckien Tjeckien:
Friend Of A Friend“, Lake Malawi
Storbritannien Storbritannien:
Bigger Than Us“, Michael Rice
Fler avgjorda finaler (ännu ej skrivit om)
Australien Australien:
Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke
Kroatien Kroatien: “The Dream“, Roko Blažević
Montenegro Montenegro:
Heaven“, D-Moll
Lettland Lettland: “That Night”, Carousel

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


10 kommentarer till “Sloveniens Eurovision-bidrag 2019”

 1. Micke

  Ett STORT TACK till Slovenien för att ni valde det vackra framför det kaotiska. Oj så vackert det här är. Eller vad säger du Marcus? 🙂

 2. Adri

  Jag gillar detta allt mer och mer! Jag hejade ju på “Fridays” och “Rhythm back to you”. Överlägsna i min bok 🙂 Men på tredjeplats återfanns “Sebi”.

  Och när det i superfinalen stod mellan “Sebi” och “Kaos”, som tyvärr är årets kanske största besvikelse med tanke på vad Raiven kommit med (för Guds skull – hon träffade inte ens en ton rätt heller när det väl blev live) så var valet BUSENKELT.

  “Sebi” skulle vinna, och jag märker till min stora förvåning, att folk verkar hålla med 🙂 Jag trodde detta skulle bli ett val som skulle orsaka outrage, med tanke på Raivens enoooorma favoritstatus, men folk verkar tvärtom lättade överlag att vi slipper “Kaos” 🙂

  Raiven gillar jag fortfarande. Om hon hittar nåt i stil med “Crno bel” eller “Zazarim”, ni vet… nåt som INTE låter som ett tsunami-larm, så får hon mer än gärna återkomma 🙂

  + är det bara jag som tycker att musiken i denna låt påminner om den gamla 00-hitten “1, 2 step” med Ciara/Missy Elliot (OBS! bara musiken då, det är en rnb-låt med rap i, så likheterna håller sig till musiken).

  Jag gillar detta skarpt 🙂

 3. Adri

  Jag tror för övrigt det kan komma att gå ganska bra för dem. Svårt att säga med så få låtar valda, men jag tror att dessa kan locka ungefär samma typ av personer som gillade “City Lights” 2017 🙂

 4. Marcus

  Ännu ett välpolerat sömnpiller. Det enda som gör att jag rankar den här högre än Estland är att den är inte lika fullt generisk, och att sångerskan hade ett litet eget uttryck. Men låten… zzz! Tyvärr tror jag den här typen av snarkning går hem hos folk.

  Kaos var helt överlägsen hos mig. Snyggt nummer, Raiven var grym, och låten går inte att ignorera. Den tvingar sig på en, på ett bra sätt.

  Min ranking hittills:
  01 Italien (Mahmood – Soldi)
  02 Albanien (Jonida Maliqi – Ktheju Tokës)
  03 Spanien (Miki – La Venda)
  04 Frankrike (Bilal Hassani – Roi)
  05 Australien (Kate Miller-Heidke – Zero – Gravity)
  06 Slovenien (Zala Kralj & Gašper Šantl – Sebi)
  07 Tjeckien (Lake Malawi – Friend Of A Friend)
  08 Estland (Victor Crone – Storm)
  09 Lettland (Carousel – That Night)
  10 Kroatien (Roko Blažević – The Dream)
  11 Montenegro (D-Moll – Heaven)
  12 Storbritannien (Michael Rice – Bigger Than Us)

 5. Zacke

  Oj detta var jag inte beredd på. Bäst hittills av årets valda bidrag. Mycket intressant pch mysigt bidrag, från första till sista stund. Så skönt med låtar som inte är inställsamma på något sätt. Dessutom tycker jag hon är en stark artist.
  Osäker på hur detta kommer gå, men den sticker ut som sagt så man vet aldrig. Heja Slovenien!

 6. Mikaela

  Hej! Årspremiär nu när jag lyssnat igenom de färdiga bidragen. Hittills gillar jag Italien, Spanien, Frankrike – och Slovenien även om det känns som det fanns potential för mer.

  Estland får mig att skratta då den låter exakt som en barnlåt som spelas på min tvåårings lekgympa…

 7. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Roligt att du hittat något du gillar redan nu, det blir ju så mycket trevligare att följa ESC om man uppskattar i alla fall några av de tävlande bidragen. 🙂

 8. Micke

  @Mikaela, välkommen tillbaka säger jag som själv bara är gäst 🙂 Kul med mer tjejer här och kul att du gillar Slovenien 🙂

 9. Johanna

  “Sebi” var ingenting jag direkt fastnade för i smakproven men den tog sig bra i fullversion och live DOCK tycker jag att den blir lite tråkig halvvägs in- då hade det behövt hända något mer. Men jag gillar den här mycket och den slår sig in på en tredjeplats för mig just nu (tills Rumänien har valt iaf och förhoppningsvis valt något bra)

 10. Johan

  Oj, det här var inte vad jag hade väntat mig av Slovenien! Högst kompetent, om en kanske lite platt och sterilt vid första genomlyssning. Kommer säkert växa ganska snabbt. Kul!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se