UngernSchlagerpinglan: I morgon kväll, lördagen den 23:e februari, avgörs finalen av “A Dal 2019” och som en uppladdning inför Ungerns val av bidrag i Eurovision Song Contest 2019 så har jag tagit en titt på hur de inledande fem deltävlingarna påverkat min syn på de tävlande bidragen.

Den 18:e januari, då jag endast lyssnat på studioversionerna av bidragen så sammanställde jag en topp-tio-lista och efter att nu ha sett alla bidragen framföras live med tillhörande scenshow samt fått reda på vilka 8 bidrag som tagit sig vidare till final så inser jag att jag borde ha rangordnat samtliga 30 bidrag från början då de flesta av mina tio ursprungliga favoriter inte längre är med i tävlingen. 🙂

Ett av de tävlande bidragen i Ungerns “A Dal 2019”:

Nyári zápor“, Acoustic Planet

Schlagerpinglans “A Dal 2019-final-topp-8 2019-02-22 (2019-01-18):
1. (7.) Nyári zápor“, Acoustic Planet Semifinal 1-etta
2. (9.) Az én apám“, Joci Pápai Semifinal 2-etta
3. (-) Kulcs“, Fatal Error Semifinal 2-tittarval
4. (-) Madár, repülj!“, Gergő Szekér Semifinal 2-tvåa
5. (-) Roses“, The Middletonz Semifinal 1-tittarval
6. (-) Holnap“, Bogi Nagy Semifinal 2-trea
7. (-) Hozzád bújnék“, Gergő Oláh Semifinal 2-femma
8. (-) Szótlanság“, Bence Vavra Semifinal 1-trea

Schlagerpinglan: I början av “A Dal 2019”-säsongen så sammanställde jag en personlig topp-tio-lista men allteftersom så har den ena topp-låten efter den andra försvunnit från tävlingen. Trots att live-framträdandena givit mig nya favoriter (som även de röstades ut) så blev det tyvärr så att jag nu sitter utan någon egentlig favorit i finalen. Lite trist, för mig, men förhoppningsvis är det någon annan som får se sin favorit vinna i stället. Lycka till. 😀

Mer om Ungerns förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Ungern i ESC 2019“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2019-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Ungern 2019: Schlagerpinglans final-topp-8 (19-02-22)”

 1. Micke

  @Pinglan, oj då får jag beklaga. Tyckte de varit dumma mot mig när de röstat bort mina två favvisar i Ungern men har du blivit av med dina sex favvisar då ska jag bara knipa igen klykan sas Men ändå Ungerns två bästa bidrag är borta innan final.

  BÄST: “Hazavágyom“, Leander Kills
  NÄST BÄST: “Kedves Világ!“, Antal Tímea feat Demko Gergő

  Men samtidigt är också en den hemska med USNK, eller vad de nu kallade sig, borta och det vill jag tacka det ungerska folket för.

  Men allvarligt talat vad ska Leander Kills göra egentligen för att få folk att fatta? Tycker de haft bra bidrag varje gång men i synnerhet i år.

  Jag har iaf kvar två bidrag som jag gillar men mitt hopp står helt till Fatal Error för Joci Pápai lär inte ha med slutsegern att göra. Segern lär tyvärr hamna hos The Middletonz men jag hoppas innerligt att jag har fel.

  UNGERN TOPP 8 AV DE SOM ÄR KVAR:

  1. “Kulcs“, Fatal Error (8/10) Mer än bra
  2. “Az én apám“, Joci Pápai (8/10)
  3. “Nyári zápor“, Acoustic Planet (7/10) Bra
  ————————————–
  4. “Szótlanság“, Bence Vavra (5/10) Godkänd
  5. “Madár, repülj!“, Gergő Szekér (5/10)
  6. “Roses“, The Middletonz (4/10) Inte fullt godkänd
  7. “Hozzád bújnék“, Oláh Gergő (4/10)
  8. “Holnap“, Bogi Nagy (4/10)

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Det kanske är lika bra. Nu har jag inga förhoppningar alls utan kan bara bli positivt överraskad. Det är ju betydligt värre att sitta och följa en final där man har mängder av favoriter för att se att en av de man har långt ner på listan vinner. 🙂

 3. Adri

  1. ”Roses”
  2. ”Nyari Zapor”

  De andra sex… tack för er medverkan men nu behövs ni inte längre!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se