PortugalEfter två semifinaler så har 8 bidrag (av totalt 16 tävlande) gått vidare till finalen av “Festival da Canção 2019” den 2:a mars där Portugals bidrag i Eurovision Song Contest 2019 kommer att utses.

Här nedan ser ni hela finalfältet, inkl. artister, låtskrivare, bidragens titlar samt länkar till artisternas semifinalsframträdanden. Se även: Resultaten av semifinal 1 och semifinal 2.

Ett av de tävlande bidragen i Portugals “Festival da Canção 2019”

A dois“, Calema

De tävlande bidragen / artisterna / låtskrivarna i “Festival da Canção 2019”:

Startordningen i finalen – 2:a mars:
1. A dois“, Calema (Calema) (Semifinal 1-trea)
2. Mar doce“, Mariana Bragada (Mariana Bragada) (Semifinal 2-fyra)
3. Perfeito“, Matay (Tiago Machado) (Semifinal 1-etta – juryfavorit)
4. Pugna“, Surma (Surma) (Semifinal 2-tvåa – juryfavorit)
5. Igual a ti“, NBC (NBC) (Semifinal 2-etta – tittarfavorit)
6. Mundo a mudar“, Madrepaz (Frankie Chavez) (Semifinal 2-trea)
7. Telemóveis“, Conan Osíris (Conan Osíris) (Semifinal 1-tvåa – tittarfavorit)
8. Inércia“, Ana Cláudia (D’Alva) (Semifinal 1-fyra)

Schlagerpinglan: Även om jag imponerats av det portugisiska startfältet som helhet så är det i nuläget endast ett bidrag det handlar om här för mig och det är “A dois“. Jag skulle kunna nöja mig med detta, men då jag inte känner att jag lyssnat tillräckligt på de övriga finallåtarna (en del behöver ju betydligt fler lyssningar för att riktigt nå fram) så avvaktar jag några dagar innan jag sammanställer min slutliga final-topp-lista. Vem vet, jag kanske t.o.m. hittar en ny favorit? 🙂

Mer om Portugals förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Portugal i ESC 2019
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2019-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Portugal 2019: Lyssna på “Festival da Canção”-finalbidragen”

 1. Micke

  Jädrar Pinglan det där var nog rekord. Kollade just på din Topp 8 i Portugal och såg att vi har exakt samma åtta bidrag där om än i annan ordning 🙂 Med andra ord så har vi båda blivit av med sex bidrag. Tur för min så är det då mina två favvisar

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… de flesta av mina (våra) tidiga favoriter har fått lämna, men just nu är jag bara glad över att “A dois” är kvar. 😀

 3. Marcus

  Jag är redan bitter inför helgen, det kommer bli Danmark i repris fast värre. Tittarna kommer älska Eurovisionvinnaren Telemoveis, men juryn kommer dissa den och rösta fram semifinaltolvan Perfeito istället. Jag är redan så jäkla förbannad…

 4. Johanna

  “perfeito” och “A dois” är mina favoriter här men “Telemoveis” och “Inercia” är inte långt efter (så semifinal 1 var bättre verkar det som ja…..Tror “Telemoveis” vinner men hoppas på npgon av de nadra jag gillar mer:-)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se