UkrainaEfter att finalen av “Vidbir 2019“, Ukrainas nationella uttagningen av bidrag till Eurovision Song Contest 2019, avgjorts lördagen den 23:e februari, se resultatet, så har det hänt en hel del men ännu har ingen representant för Ukraina i Tel Aviv presenterats.

Strax efter att MARUV och hennes “Siren Song” utropats till segrare så framkom det att hon inte kom att bli godkänd som representant om hon inte skrev under ett speciellt kontrakt som TV-bolaget UA:PBC förberett, läs mer om det här.

MARUV vägrade att skriva under kontraktet, vilket ledde till att “erbjudandet” i stället gick över till “Vidbir 2019”-tvåorna Freedom Jazz. De har bekräftat att de kontaktats av TV-bolaget men att de inte tänker representera Ukraina i ESC 2019. (Källa: esckaz.com)

Tvåorna i Vidbir 2019:

“Cupidon”, Freedom Jazz
final-framträdandesemifinals-framträdandestudioversion
(text & musik: Oleksandra Zhurba)

Schlagerpinglan: Ju mer som framkommer om TV-bolagets inställning, uttalande och agerande, desto mer känner jag att jag skulle vilja kommentera hela cirkusen… men jag väntar och ser hur det hela slutar. Kanske kan det komma något gott ur hela den här röran?

Mer om Ukrainas förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Ukraina i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Ukraina 2019: Freedom Jazz tackar nej till UA:PBC:s erbjudande”

 1. Adri

  Min magkänsla säger att detta kommer sluta med att Ukraina drar sig ur.

  Å andra sidan sa min magkänsla från första början att MARUV skulle få åka från start (dock innan kontraktet delades i media), så jag kan ha himla fel.

 2. Johanna

  @Adri Det vore rätt och riktigt i detta sammanhanget om de drar sig ur när de nu har gjort bort sig så här. Och BRA att Freedom Jazz sa nej, hoppas de andra också gör det! Då kan de stå där utan artist sen (risken är väl att de hittar någon is sista stund och ändå lyckas hyfsat i tävlingen a’la 2011 (tror jag det var när de hade valt en låt och sedan plötsligt skulle ha en nationell final där en helt annan låt vann, rätta mig gärna om jag har fel)

 3. Adri

  Johanna: Själv hoppas jag (förmodligen förgäves) att UAPBC skärper sig och MARUV får åka i slutändan.

 4. Johanna

  @Adri Ja men självklart hade det varit det bästa men om jag hade varit MARUV hade jag inte gått med på det efter all drama ändå.

 5. Krille

  Vilken f*cking clownfest. Hoppas faktiskt att EBU kommer att straffa tv-bolaget som ställt till detta.

 6. JOHANNA

  Läste nu att Kazka också sagt nej till erbjudandet att åka. Fortsätter att hoppas på att alla säger nej, vore inte mer än rätt.

 7. En ESC Drömmare

  Klart folk tackar nej, vad annars?. Inte ens Kazka som har typ “kämpat” om att representera Ukraina vill åka. Vem vill representera ett sånt här efterblivet TV-bolag i Israel?

  Jag tror den här röran kommer sluta med att Ukraina drar sig ur ESC 2019 och i så fall vill jag ställa en öppen fråga till bloggen här: Är det något TV-bolag som har gjort bort sig så grovt någon gång i tävlingens historia?

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se