ESC2019 Schlagerpinglan: I kväll, torsdagen den 28:e februari, kommer Serbien att fortsätta sin ESC 2019-uttagning genom den andra Beovizija-semifinalen. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Torsdagen den 28:e februari – ESC-show och resultat

Serbien Serbien: “Beovizija 2019“ – Semifinal 2:
Tid: kl. 21:00 CET
Plats: RTS1, RTS HD, RTS Planeta, rtsplaneta.rs och Twitch
Förutsättningar: 50/50 tittar- och juryröster utser 6 finalister av 12 tävlande bidrag
Startfält och info: Se “Allt inför “Beovizija” – Semifinal 2
Resultat: (Redovisas här efter showen)

Till Final:
Budim te”, Majdan
Viktorija”, Jana
Kruna”, Nevena Božović
Lutaš”, Ana Popović
Nema suza”, Dženan Lončarević
Radnički sin”, Lord

(Se det uppdaterade “Allt inför semifinal 2“-inlägget för länkar till de övriga bidragens live-framträdanden)

Schlagerpinglan: Jag önskar er alla en riktigt trevlig Eurovision-torsdag. 😀

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Snabbguide: Kvällens ESC-semifinal i Serbien (2019-02-28)”

 1. Schlagerpinglan

  Efter att ha sett de 12 bidragen framföras så hoppas jag fortfarande på “Nema suza”, “Kruna”, “Reči nisu dovoljne” och “Boje” medan jag inte längre har “Viktorija” med bland mina önske-finalister. För att få ihop sex bidrag så fyller jag på med “Budim te” och “Čudo” och håller tummarna för att jag får minst lika mång “rätt” i denna som i förra semifinalen. 🙂

 2. Micke

  Jag kollar inte men för mig är “Moja bol” i semi 1 särklassig. I denna semin hoppas jag verkligen att de inte sabbar “Reči nisu dovoljne, Tamara Milanović“. Klart bäst i den här semin

 3. Schlagerpinglan

  @Micke Jag gillade Tamaras framträdande i alla fall, du får väl se vad du tycker i morgon när RTS presenterar live-klippen. 🙂

  (spoiler: fyra barbröstade dansare, tror jag i alla fall om jag inte blandat ihop bidragen 🙂 )

 4. Micke

  Förmodar att du menar män med det pinglan och det är ju inte riktigt min grej 🙂 Med handen på hjärtat hade det inte varit det heller med kvinnor för detta ska ju handla om bidragen och inget annat som jag ser det.

  Det enda jag hört om semifinalen ikväll var en snubbe som var sur som attan då han tyckte hans favvis hade blivit massakrerad av ett bedrövligt framträdande med en sångerska i konstig utstyrsel i gult, rött och nät eller vad det var han sa. Minns inte. Hoppas det inte var nån av dem jag ville ha vidare 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Micke, Det kan ha varit “Boje”… mycket färger och nät-/snörnings-kläder. Syntes mycket om man säger så… men bra låt. 🙂

  Och ja, jag menade manliga, barbröstade dansare. 🙂

 6. Micke

  Jodå “boje” är ett av de bidrag jag vill ha vidare ikväll.

  Låter ju inte bra det du berättade om Tamaras dansare men vadå? Jag kan väl titta bort 🙂 Låten det handlar om.

 7. Schlagerpinglan

  Tre av mina favoriter gick vidare, dock inte “Reči nisu dovoljne”, “Boje” och “Čudo”. Nåja, “Nema suza” är vidare så jag är nöjd. 😀

 8. Micke

  Jaha du tack för den Serbien “Reči nisu dovoljne” var ju överlägset bäst i semi 2 på samma sätt som “Radnički sin“, Lord var överlägset sämst. Hoppas bara nu inte den gick vidare för allt………..

 9. Micke

  Ok där fick jag ju en riktig käftsmäll ser jag. Bästa åkte ur och sämsta gick vidare. Lovar gott inför finalen 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Själv har jag haft tre favoriter hela tiden och alla tre är i final. Men, men.. sådant har ju hänt förr och är ingen garanti för att “rätt” bidrag vinner. 😀

 11. Chimaera

  Inga av svenskarna gick vidare igår… varken Tina Amvon och hennes mamma eller Ylva och Linda Persson som varit med och skrivit Cudo. Men kanske lika bra det. Synd att morsan inte sjöng rent 🙁

 12. Johanna

  @schlagerpinglan Jag har en fråga, När är Vitrysslands final? Har sett tre olika datum och undrar lite om de tänkt välja internt istället eller vad händer?

 13. Micke

  Själv fick jag bara två från min topp sex vidare. Min överlägsna favvis “Moja bol” och även “Samo bez straha“

 14. Schlagerpinglan

  @Johanna, Länge var det endast datumet “senast den 8:e mars” som cirkulerade men på en direkt fråga till esckaz.com (som brukar vara tillförlitliga) på Twitter om de kunde bekräfta final-datumet så skrev de 7:e mars (kl. 22:00 lokal tid), så jag förutsätter att den nationella finalen (där tio utvalda bidrag tävlar) är då. 🙂

  Vad gäller frågan internval / nationell uttagning så blir det en final i år men det har kommit uppgifter om att de fr.o.m. nästa år slutar med det och testar “nya uttagningsmöjligheter”.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se