Makedonien EBU har nu bekräftat att det land som tidigare hade benämningen “the Former Yugoslavian Republic of Macedonia” (FYR Macedonia) kommer att refereras till dess nya namn North Macedonia i fortsättningen och namnändringen kan redan ses på den officiella sidan inför Eurovision Song Contest 2019.

I slutet av januari kom regeringarna i Aten och Skopje överens om det historiska namnbytet och nu ber Skopje-regeringen alla internationella organisationer att använda landets nya namn i fortsättningen. (Källa: escxtra.com)

Schlagerpinglan: Då landet gjort ett officiellt namnbyte, EBU ändrar namnet inför Eurovision Song Contest 2019 och det verkar som att representanter för landet själv vill ha den nya benämningen så kommer jag även här på bloggen (sakta men säkert) göra ett namnbyte till Nordmakedonien.

Det lär dock finnas lite artistiska friheter när man översätter namn så kanske kommer man i Sverige (i alla fall i folkmun av bekvämlighet och gammal vana) att fortsätta ett bra tag till att använda det gamla, kortare namnet Makedonien. Vi får väl se hur det utvecklar sig. 🙂

Mer om Nordmakedoniens ESC 2019- förberedelser hittar ni här: “Makedonien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


En kommentar till “EBU bekräftar “North Macedonia”-namnbyte inför ESC 2019”

 1. Marcus

  Mongoliska Folkrepubliken. Republiken Kina. Myanmar. Belarus.

  Njae.

  Jag, och många andra, kommer fortsätta säga Mongoliet, Taiwan, Burma och Vitryssland.

  Makedonien it is.

  (men jag är glad att de ÄNTLIGEN löst en av de löjligaste konflikterna i modern Europeisk historia)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se